Tehtävä Seinäjoella: Neljä syytä nähdä The Reed Fags livenä

the-reed-fags (1)

Seinäjoen yössä otetaan tänään katsaus tulevaisuuteen. Live on Mars -klubin aikana Rytmikorjaamon lavalla nähdään viisi artistia, jotka festivaalin järjestäjät ja kolme kotimaista musiikkimediaa tahtovat nostaa kirkkaampaan valokeilaan.

Rosvot päättivät antaa oman tilaisuutensa turkulaisille. Kovan livebändin maineessa oleva The Reed Fags oli bloggaajien jutuissa jo useaan otteeseen sivuttu ilmiö ja yksimielinen valinta festivaalin esiintyjäksi.

Odotukset klubia kohtaan ovat korkealla niin Rosvojen kuin The Reed Fagsinkin leireissä: ”Tätä keikkaa varten olemme syöneet proteiinia ja pumpanneet rautaa, joten olemme sairaassa tikissä”, toteavat bändin pojat.

Bensaa on kuitenkin syytä heittää lisää liekkeihin. Perusteluita The Reed Fagsin valintaan antavat bändin ensimmäisen EP:n julkaissut Jukka,  ekan kerran kokenut Maria ja keikalla hämmästynyt Anna. Viimeisen sanan saavat kuitenkin illan tähdet.

Edelläkävijä

”Muistan elävästi, kun vuoden 2012 Turku Bandstand -bändikilpailun voittaja julkistettiin. Olin silloisen bändini kanssa studiolla ja luin uutista SUE-lehden nettisivuilta älypuhelimellani. The Reed Fags – no jo on tyhmä nimi bändillä. Turkulais-maskulais-raisiolainen indierock-yhtye – just. Mitäköhän huttua tällä kertaa?

Laitoin uteliaisuudesta yhtyeen demon soimaan. French Inhale taisi olla ensimmäinen kuulemani bändin kappale. En meinannut saada siitä mitään selvää, mutta kuulin kyllä, että bändissä oli sitä jotain. Siirryin hieman sivumpaan. Laitoin Smoke Signalsin soimaan ja se iskikin tosi kovaa. Vaikka biisin soundit, sovitus ja soitto olivat hyvin demomaisia, olin varma, että bändi pystyisi piiskan alla parempaan.

Ei mennyt kauaakaan, kun kirjoitin yhtyeelle sähköpostia, jossa kerroin halukkuudestani julkaista bändin levyn. Tiesin, että bändistä tulee hitti. En vain ollut varma, tapahtuisiko se minun vai jonkun toisen aikana. Nyt näyttäisi siltä, että jonkun toisen.”

Jukka, We Never Stood A Chance

First-timer

”I often tend to associate this particular brand of upbeat and playful indie rock – as showcased by The Reed Fags – with straightforward summer music. To me, that’s positive. After all, isn’t the most memorable music the kind you associate with specific moments, people and concepts?

As long as it spurs an emotional response, it’s doing a job. And seasons is as good an association as any. That said, the song that stands out for me on the Places To Hide In EP  is ”Lead The Way”, with its slightly melancholic undertones. Being drawn to gloom is an essential part of my Finnishness. Nevertheless, I don’t mind mentally going to my happy place with summery meadows, lakes and unicorns. And with that, The Reed Fags help, with their big, playful sound and three-part vocal harmonies. I feel their sound might work better in a larger, stadium-like surroundings rather than in small clubs.

For that reason alone, I wish success for these guys. What’s missing? More memorable vocal hooks and even bigger build-ups please, and we (yes, you the reader, and me the writer) will beautifully climax together.”

Maria, Music to Meow to

Takinkääntäjä

”Kävin Satellite Storiesin ja The Reed Fagsin keikalla Turun Klubilla marraskuussa. En ollut perehtynyt The Reed Fagsin tuotantoon. Suhtauduin yhtyeeseen aivan kuten lämppäreihin yleensäkin: paikkakunnalta on etsitty yhtye, joka on pääesiintyjään verrattuna vähän sinnepäin, jonka biisit ovat kokemattomuuden takia sinnepäin eikä lavaesiintyminen välttämättä edes sen vertaa.

Ajattelin, että keikkapaikka olisi täynnä fägäreitten ikätovereita, todennäköisimmin paikalle pakotettuja koulukavereita. Tanssilattian Gina Tricot -tytöt ja ruutupaitapojat läikyttäisivät omenasiiderinsä Klubin lattialle ja ottaisivat toisella kädellä selfieitä.

Niin olikin.

Mutta onneksi keikkapaikalla oli myös yhtye, jonka jokaisessa biisissä oli koukku tai korvan herättävä nostatus. Laulustemmoja oli mietitty. Taustalaulajista kuka tahansa olisi voinut vetää myös solistin osuudet – välillä vetikin. Syntikkakuviot erottivat yhtyeen rämpytysindiestä. Ja taisi se minunkin olut läikkyä tanssijalan vipatuksen myötä.

Ei siis missään nimessä mikään lämppäribändi.”

Anna, säv. san. sov.

Viimeiset sanat

”Soundimme on nyt entistä suurempi ja vahvempi Aleksi Primus Ruonavaaran liityttyä mukaan. Sovitukset ovat kasvaneet, laajentuneet ja levinneet älyttömästi. Soitamme tällä keikalla pari uutta, julkaisematonta biisiä, jotka näyttävät ja kuulostavat siltä, minne meidän soundimaailma ja meininki etenevät.

Jos et ole nähnyt meitä livenä, kannattaa se tehdä nyt: aiomme räjäyttää, täräyttää ja pommittaa.

Nähdään Seinäjoella.”

The Reed Fags

Live on Mars 30.1.2013.  

Ranger | Soundin valinta
Hopeajärvi | Rumban valinta
The Reed Fags | Rosvot-blogisivuston valinta
Mikko Joensuu | MARS-tapahtuman valinta
Talmud Beach | MARS-tapahtuman valinta

MARS-festivaali järjestetään viidettä kertaa Seinäjoen Rytmikorjaamolla 29.1.–1.2.2014.

Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä