Tehtävä Seinäjoella: Festivaalipoimintoja MARS-vieraalle

Levymessut kuhisivat viime vuoden MARSissa. (Kuva: AJ Savolainen)
Väentungosta viime vuoden MARS-festivaalilla. (Kuva: AJ Savolainen)

Kotimaisen musiikkikentän keskipiste siirtyy huomenna Seinäjoelle. Rytmikorjaamo somistetaan loppuviikoksi MARS-festivaalin areenaksi, jonne matkaa lukuisten puhujien ja esiintyjien lisäksi myös Rosvojen karavaani.

Tapahtuma on musiikkialan ihmisten kohtaamispaikan lisäksi valtava infopankki. Kattavan seminaariohjelman lisäksi festivaalilta löytyy erilaisia työpajoja ja sparrauksia, sekä koko lauantain kestävät musiikkimessut.

Rytmikorjaamolle suuntaavat Rosvo-bloggaajat Jukka, Mikko ja Alice ympyröivät festivaalin ohjelmakartasta kiinnostavimmat keskustelut ja livevedot. Ota vinkit talteen ja matkaa MARSin kiertoradalle!

Jukan valinnat (We Never Stood A Chance)

Jukka on vannoutunut uuden musiikin puolestapuhuja: We Never Stood A Chance -blogi kuhisee sekä kotimaisista että ulkomaisista tulokkaista. Aihetta sivutaan myös bloggaajan nostamissa seminaarikeskusteluissa.

To  13:00-14:00, Klubisali

Musiikin tulevaisuus: edessä vai takana?

”Hyvät panelistit takaavat rikkaan keskustelun ja tässä näyttäisi olevan tämän vuoden paras sato. Lisäksi aihe on hyvin ajankohtainen. Tästä tulee hyvä paneeli.”

To  14:15-15:15, Klubisali

Risky Business – Kenelle jää Musta Pekka?

”Mielenkiintoinen aihe, varsinkin bändissä soittavien näkökulmasta. Halusi sitä tai ei, musiikkialan yrityksille bändi on tuote ja bändille alan yritykset sijoittajia. Jään innolla odottamaan, ketkä tulevat aiheesta keskustelemaan.”

Pe   16:00-16:45, Klubisali

Elävän musiikin onnenpyörä

”Olen kuullut vuosittaisesta elävän musiikin onnepyörästä paljon hyvää. En ole aikaisempina vuosina kyennyt osallistumaan, mutta tämä vuosi tuo toivottavasti kaavaan poikkeuksen. Parhaat läpät kuullaan kuulopuheiden mukaan täällä.”

Mikon valinnat (All Ears)

Mikko on omien sanojensa mukaan paatunut biisidiggari ja laulumies henkeen sekä vereen. Mehudiscoa Helsingin Lepakkomiehessä pyörittävä bloggari on valinnut MARSin kiinnostavimmaksi anniksi mielenkiintoisen yhdistelmän tapahtumatuotantoa, seksiä ja nostalgiaa. Liittyvätköhän ne kaikki jollain tapaa toisiinsa?

Torstai klo 11.00-12.30, Klubisali

Keynote by Jonas Bjälesjö: The Hultsfred Festival 
- Aspects of development and challenges for a local festival

”Linnaeus Universityn Music & Event Management –ohjelman johtaja, ruotsalainen Jonas Bjälesjö, on toiminut vierailevana luennoitsijana ja opettajana muun muassa Yhdysvalloissa, Norjassa, Saksassa ja Suomessa. Hänen väitöskirjansa, Rock’n’roll i Hultsfred – ungdomar, festival och lokal gemenskap, julkaistiin viime vuonna.

Hultsfred Festival on vuodesta 1986 saakka toiminut, noin 30 000 kävijää vuosittain keräävä tapahtuma, joka vuonna 2010 haettiin konkurssiin, mutta joka taas tätä nykyä toimii aktiivisesti. Bjälesjön puheenvuoro tulee olemaan äärimmäisen kiinnostava katsaus skandinaavisten festivaalien nykytilaan – varsinkin Hultsfred Festivalin näkökulmasta.”

Torstai klo 11.00-12.30, Klubisali

Let’s talk about sex!

”Toimittaja-tietokirjailija Janne Flinkkilän moderoima Let’s talk about sex! –paneeli on katsaus seksin ja musiikkibisneksen väliseen riskibisnekseen. Paneelikeskustelussa pohditaan muun muassa onko rockissa enää seksiä ja miten käy jo uhanalaisiksi käyneiden bändärien.

Panelisteina tullaan kuulemaan Mikko Niemelää, Olavi Uusivirtaa, Katja Ståhlia ja Kaarina Nikusta.”

Perjantai klo 11.00-12.30, Klubisali

Keynote by Simon Reynolds: Retromania in 2014

”Perjantain keynote-puheenvuorosta vastaa brittiläinen musiikkikriitikko Simon Reynolds. Mies on kirjoittanut jo moderniksi klassikoksi kohonneen Retromania: Pop Culture’s Addiction To It’s Own Past -kirjan.

Retromania in 2014 -puheenvuoro tulee käsittelemään ja tukeutumaan Reynoldsin kirjan tematiikkaan – keskustelua siis remakeista, reissueista ja revivaleista; siitä kuinka popkulttuuri rakastaa omaa menneisyyttään ja sen kierrättämistä, nostalgiaa ja analogiaa, vaikka digitalisoitumisen myötä vinyylit pölyttyvätkin lähinnä hyllyissä ja polaroideja fiilistellään valokuvakansioiden sijasta Instagramista.”

Alicen valinnat (Alice & June)

Alicen postauksissa esiintyy usein naisartisteja. Alice & June -blogin toinen puolisko suuntaa myös MARSissa vahvojen naisartistien keikoille.

Torstai klo 20.00 alkaen, perjantai klo 20.00 alkaen, Rytmikorjaamo

The Reed Fags ja Ninni Forever Band

”On kai sanomattakin selvää, että yksi MARSin odotetuimmista keikoista omalla kohdallani on Rosvojen valinta The Reed Fags. Toinen odotettu on Astrid Swanin tilalle kiinnitetty Ninni Forever Band eli Pintandwefallista tutun Ninni Huhtasaaren sooloprojekti. Naisen elektro-pop iskee!”

6.2.2014 Bar 15

Odd Hugo

”Kolmas odotettu bändi oli virolainen Odd Hugo, jonka oli tarkoitus esiintyä MARSissa, mutta joka ei valitettavasti pääsekään paikalle. Bändi saapuu onneksi seuraavan viikon torstaina 6.2.2014 Seinäjoelle keikalle Warttiin! Vasta kaksi vuotta sitten perustettu bändi hurmasi minut lämpimällä soundillaan. Katsotaan, tapahtuuko sama livenä. Vaikutteikseen bändi mainitsee muun muassa Bon Iverin, Andrew Birdin ja Sufjan Stevensin, ja täytyy sanoa, että vaikutteet kuuluvatkin positiivisesti bändin musiikissa.”

Perjantai klo 20.00 alkaen, Rytmikorjaamo

The Hearing

”Odd Hugon lisäksi täytyy nostaa esiin kotimainen The Hearing. Pidän Ringa Mannerin äänestä kovasti, siinä on jotain hyvin hypnotisoivaa.”

MARS-festivaali järjestetään viidettä kertaa Seinäjoen Rytmikorjaamolla 29.1.–1.2.2014.
Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä

Avainsanat: ,