#soittolistaviikko

#soittolistaviikko

Viime viikolla Rosvojen etusivun ja some-kanavat valloitti ensimmäinen teemaviikkomme: soittolistaviikko. Seitsemän päivän aikana blogit ryöväsivät tonteilleen yhteensä viisitoista listaa erilaisista teemoista.

Jos viikko meni vielä talviunessa, ei hätää – kaikki listat löytyvät edelleen sivustolta.

Glue: 11 songs to beat monday blues

”No matter how you look at it: Mondays suck. Here is a series of songs to help you live through Mondays.”

Jazzpossu: Jazzareita popin pauloissa

”80-luvulta eteenpäin 18 tulkinnan rautaisannos enemmän ja vähemmän onnistuneita jazz-tulkintoja populäärimmän musiikin helmistä.”

All Ears, Wincave, säv. san. sov.: Pohjoismaiset naiset

”Vertaistukea ja kannustusta pettymyksistä selviämiseen. Pohjoismaisen mimmimusan klassikoita ja undergroundin salaisuuksia. Urbaaniin sykkeeseen sopivaa modernia naisvoimaa + yksi ässä hihasta.”

Alice & June: The Shadowsea

”Synkempi, suureksi osaksi instrumentaalinen kunnianosoitus vedelle.”

1000 Sparks: Ikäkriisi

”Itseäni soittolista helpottaa ja hymyilyttää, masentaa ja herkistää. Ihan kuin ikäkriisikin.”

Johanneksen musiikkiblokki: Encyclopædia Britannica

”Yhtyeet tulevat Englannista, Walesista, Skotlannista tai Pohjois-Irlannista ja ovat sellaisia, joiden kuuntelemiseen olen käyttänyt voimavarojani siinä määrin, että päähän on jäänyt jonkintyyppinen jälki.”

Slow Show: Turku Bike Trails

”Kunnon purtavan ja siedettävän matkaseuran lisäksi polkijalle kelpaa musiikki tien päälle.”

säv. san. sov.: #TBT: ON SIIS MELKEIN KEVÄT

”Tempo on kovempi kuin talvisissa tunnelmoinneissa. Näinhän on arjessakin, kun raskaat talvisaappaat on vaihdettu converseihin ja askel on pitkästä aikaa kevyt.”

musiikki = terapiaa: Setäindien 100 silmät avaavinta hetkeä

”Välillä ihmisten kanssa musiikkimieltymyksistä keskustellessa käy ilmi, että musiikki, josta intoilen, on usein musiikkia, josta olen intoillut täydellä pöhinällä jo viime vuosituhannen vaihteessa ja kuluvan vuosituhannen ensimmäisinä vuosina.”

Discreet: Trouble in Dreams

”Joskus musiikki tunkeutuu uniin asti, ja tuottaa todella kummallisia lopputuloksia.”

All Ears: Vikat hitaat

”Vieläkö muistat omat ekat hitaasi? Entä ne limudiskojen kiusalliset hetket, kun nopeaa tanssibiisiä seurasikin imelä hidas, ja ihmiset alkoivat vilkuilla ujosti ympärilleen?”

Slow Show: Highway 101

”Välkehtivä Tyynimeri, Kalifornian kumpuilevat kukkulat, Oregonin uneliaat ja tuulenpieksemät merenrantakylät, Washingtonin jylhät havupuumetsät – niistä on unelmat tehty.”

Lost Tapes: What’s on your mind

”Istuin ala-asteikäisenä Tavastian takahuoneessa. Kuuntelin soittajien keikan jälkeistä keskustelua ja ihmettelin miten ihmiset tiesivät niin paljon musiikista.”

Wincave: Tinder – kun liekki leimahtaa

”Haitpa sitten kaveruutta, ystävyyttä, rakkautta tai kahden minuutin huumaa, niin kaikkiin näistä löytyy kappale tältä listalta.”

All Ears: Nuoruusvuodet

”Kaikki ne suuret tunteet, koulun discojen kärsimätön odottelu, päiväkirjaan raapustelu, haaveilu ja oman elämän merkityksellisyyden metsästäminen.”

Avainsanat: