Rosvot <3 Kirjasto 10

kirjastokassi_kuvituskuva

Rosvot poistuivat hetkeksi piilopaikastaan ja livahtivat lainkuuliaisten joukkoon. Kelmit soluttautuivat Helsingin keskustassa sijaitsevaan Kirjasto 10:een ja loivat kävijöille uusia elämyksiä kirjastokassin muodossa.

Bloggaajat keräsivät levyjä paperisiin teemakasseihin, jotka ripustettiin roikkumaan sisäänkäynnin lomassa sijaitsevan muovipuun oksille. Kokoelmat esittelevät kirjoittajien musiikillisia mieltymyksiä ja pöllyttävät glitteriä, ensirakkauden paahdetta ja raakaa voimaa kirjaston käytäville.

Rosvojen levykassien laina-aika on neljä viikkoa. Levykassit ovat lainattavissa Kirjasto 10:ssä kunnes toisin kuulutetaan.

Kirjasto 10, Elielinauko 2 G (Pääpostitalo), 00100 Helsinki.
http://www.helmet.fi/kirjasto10

Kuuntelija

”Glamin, campin ja gay-ikoneiden säihkettä 70-luvulta nykypäivään! Tätä hullunkurista levyperhettä yhdistää tarttuvat melodiat, häpeilemätön asenne ja räiskyvä elämänilo. Teatraalista ilmaisua, leikkimielisiä sävelmiä, elämää suurempia tunteita, glitteriä, confettia, tähtipölyä ja hulvatonta hauskanpitoa – niille, jotka haluavat nauraa, tanssia ja tulla viihdytetyiksi.”

Lue Annan postaus kassin teemasta täältä.

Slow Show

”Olen aina viihtynyt kirjastojen musiikkiosastolla ja poistunut hieman valistuneempana – kiitos henkilökunnan suositusten. Jos pääsisin kirjaston suositushyllyjen luo musiikkikasvattamaan, valitsisin nämä 15 levyä 15:ltä viime vuodelta edustamaan omaa musiikkimakuani ja elämää Turun seudulla 2000-luvun taitteessa.”

Lue Juhanin postaus kassin teemasta täältä.

Wincave

”Kitarat, samplet, peruskomppi ja polyrytmit.”

Lue Laurin postaus kassin teemasta täältä.

She’s not anyone

”London swings, again! Matka läpi 90-luvun brittipopin hurmoksen sekä parhaat välähdykset jatkoilta. Kokoelma kitarapoppia, joka elää ikuisesti. Stay young.”

Lue Miian postaus kassin teemasta täältä.

Alice & June

”Oletko osaksi tai jopa vallan kokonaan jämähtänyt samoihin artisteihin kuin teininä? Ei hätää, niin mekin! Näiden bändien tahtiin on itketty ja naurettu ihan liian monta kertaa, ihan liian kauan. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta valinnat ovat suoria poimintoja niin kymmenen vuoden takaisista kuin nykyisistäkin levyhyllyistä.”

Lue Alicen ja Junen postaus kassin teemasta täältä.

1000 Sparks

”Oletko koskaan rakastunut ensisilmäyksellä? Oletko koskaan rakastunut ensikuulemalla? Näistä levyistä en ole osannut päästää irti ensimmäisten hetkien jälkeen.”

Lue Jyrin postaus kassin teemasta täältä.

Echoes

”Lähdin etsimään musiikin kautta välittyvää alkukantaista voimaa. Kassista löytyvät 21 albumia sisältävät primitiivisiä ääniä, sointuja ja tunteita niin rockin, popin kuin räpinkin saralta.”

Lue Tomin postaus kassin teemasta täältä.

säv. san. sov.

”Quintessence antoi Q:lle aivan uuden merkityksen viime vuosikymmenen alkupuolella. Tämä lyhyt oppitunti demonstroi, miten yhtyeen jäsenet (mm. Emma Salokoski, Tuomo Prättälä) ovat vaikuttaneet kotimaiseen nykygrooveen. Q is comin’ for you!”