Rosvot x Rockway

Postaus toteutettu yhteistyössä Rockwayn kanssa.

Rockway

Rosvojen bändi tulee! Enemmän tai vähemmän soittotaidoton musiikkibloggaajaporukkamme laittoi hynttyyt yhteen ja perusti oman yhtyeen. Viisi bloggaajaa raportoi opiskeluiden etenemisestä omilla tonteillaan tulevan vuoden ajan – ja sen jälkeen ovet ovatkin auki aina maailmanvalloitusta myöten.

Rosvoille oppimispaikan tarjoaa Rockway-verkkopalvelu, jonka repertuaarista löytyy opetusvideoita soittimelle kuin soittimelle. Instrumentit yhtyeelle tarjoaa F-Musiikki.

Pidemmittä puheitta, esitellään tulevan vuoden yhtye!

Basso: June (Alice & June)

”Seitsemän vuotta pianoa, seitsemän vuotta viulua ja tuntikaupalla musiikin teoriaa. Koska ajoittaista akkarin rämpytystä ja Musen Butterflies & Hurricanesin (koskettimilla) opettelua lukuun ottamatta mainituista musiikin oppitunneista alkaa olla kohta parikymmentä vuotta (!), on aika tarttua aiheeseen – ja soittimista parhaimpaan, bassoon. #TulevaMelissaAufDerMaur”

Rummut: Pasi (Jazzpossu)

”Lähtötaso: Muutama vuosi pianotunteja otettu ala-asteikäisenä, pari vuotta kitaratunteja teininä – musikaalinen luonne mutta laiska harjoittelija. Lukioaikoina kaverien kanssa bändi jonka kovimpiin hittitulkintoihin lukeutuivat mm. Sultans of Swing, Highway to Hell ja Light my Fire. Enemmän ja vähemmän – viime vuosina lähinmä vähemmän – satunnaista kotona soittelua sen jälkeen, pääasiassa kitaraa ja bassoa. Rummuista vaan satunnaista lukion musiikkituntikokemusta jos Rock Band konsolipeliä ei lasketa – jotkut ihan yksinkertaiset rumpukompit irtoaa, mutta käsi/jalkakoordinaatiota pitää treenata runsaasti. T: #KeskiEspoonTulevaTeppoMäkynen”

Sähkökitara: Markku (Maitohotelli)

”Lähtötaso: Ala-asteella pianotunteja ja lukioikään asti klassista kitaraa. Teoriatunteja nolla, muttei rokkistaraksi teoriatunnilla tulla. Maailman laiskin harjoittelija ja nykyään vihainen itselleen, että a) ei harjoitellut ahkerammin b) lopetti soittotouhut kokonaan. Musiikillinen palo on sittemin syttynyt uudelleen, ja omatoimisesti tapaillut vanhaa sähkökitaraa. Nyt aletaan deittailla tosissaan. #TulevaRobertSmith”

Sähköpiano: Mira (All Ears)

”Lähtötaso: vähän kaikkea itseoppineesti kauan sitten, nykyään huono kaikessa. Kitaran kanssa leikkiminen sujui teini-iässä oikein kohtuullisesti, ja pystyy soittamaan vieläkin Päivänsäteen ja menninkäisen pianolla ulkomuistista – ainakin ekan säkeistön verran. Hamstrannut kodin täyteen erilaisia kilkuttumia ja soittopelejä, mutta kaikki niistä ovat pölyttyneet koteloissaan liian monta vuotta. Tavoitteena löytää soittamisen intohimo uudestaan ja oppia yksi soitin kunnolla – tai ainakin pianonsoitto useammalla kuin kahdella sormella.”

Ukulele: Alice (Alice & June)

”Lähtötaso: Nolla. Ei minkäänlaista tietoa musiikin teoriasta saati minkään soittimen soittamista. Ellei nokkahuilun soittamista ala-asteella sitten lasketa. #TulevaZooeyDeschanel”

Rosvoyhtyeen harjoituksista raportoidaan omissa blogeissa Rosvot x Rockway -tunnisteen alla. Ensimmäisenä harjoitusvuorossa on eläväksi metronomiksi opiskeleva Jazzpossu-Pasi.