Rosvojen viisuraati: And our 12 points go to…

Skumppa kylmään ja glitterit kulmaluulle! Tämän vuoden viisujärjestäjä Tanska kehottaa viisufaneja liittymään mukaan viisuhumuun. Rosvot tottelivat käskyä ja loivat oman ennustuksensa illan finaalin kulusta.

Rosvojen viisuraati: And our 12 points go to...

Ensimmäisenä pisteensä antaa camptastic duomme: Kuuntelija-blogin Anna ja hänen assaripoitsunsa Hulivilipoika.

”Vaasanpuistikon Alexis Colby antaa tämän vuoden viisutarjonnalle yleisarvosanan 7. Suomen lisäksi kisassa on mukana muutama timanttinen kappale, jotka kolahtavat musiikkimakuni ytimeen. Pisteitä rokottaa se, että moni esikatseluvideolla potentiaaliselta vaikuttanut esiintyjä veti semifinaaleissa haparoiden.

Finaalin harjoituspätkien perusteella suosikkien listalle nousi viime metreillä kaksi alkuperäistä shoccyinhokkia: Saksa ja Iso-Britannia. Jos näitä valintoja joutuu katumaan tänä iltana, niin aina voi riipaista kännit harjoittelijapoitsun sekoittamilla Antioxidant Martineilla”, kertoo Anna cocktailinsa äärestä.

Hellø Copenhagen, Pohjanmaan blogitiimin päämajan pisteet tulevat tässä!

1 Montenegro
2 Iso-Britannia
3 Saksa
4 Ruotsi
5 Norja
6 San Marino
7 Islanti

8 Ranska
Ranskalaisten rakkaus värikkääseen ja kevytkenkäiseen hömppäpoppiin näkyy tänä vuonna myös viisulavalla. Jossain on onnistuttu, jos heti ensikuuntelulla tekee mieli jorailla ympäri kämppää kuin 3-vuotias. Nämä viiksiveijarit ansaitsevat meikäläiseltä kahdeksan irtojouhta.

10 Itävalta
Mikä ääni, mikä show, mikä wursti! Itävallan camp-vapahtajan mahtipontinen voimaballadi hieroo balsamia elämän karikoissa kolhiutuneen sieluni haavoihin. Pistän kymmenen feenikspuuhkan sulkaa likoon tämän säkenöivän diivan puolesta.

12 Hollanti
1. semifinaalissa nähty esitys vain vahvisti entisestään sitä ajatusta, että Alankomailla on hallussaan tämän vuoden paras kappale. 70-luvun tunnelma, katkeransuloiset lyriikat ja laulajien välinen kemia saavat sisäisen country-tyttöni kehräämään tyytyväisyydestä. Lehmänkello kilahtaa 12 kertaa tälle hurmaavalle kaksikolle!

”Euroviisut – mitä niistä kertoisin, kysyjille vastaisin? Biisienkö köyhyyden, nauhat eessä povien? Tai sen aerobikkauksen? Kunnes tiesin vastauksen: sininen on täysin out, ja tämän kevään suosikkiväri on pyrojen loisteessa kimalteleva kulta. Viisuja on taas voinut seurata paitsi tippa silmässä (Norja, Itävalta) myös tippa tapissa (Suomi, Kreikka). Lisäksi vuoden penkkiurheilukiintiö tuli täyteen kertalaakista: kaiken maailman rusettiluistelijat, trapetsitaiteilijat ja trampolinistit venyivät sellaisiin suorituksiin, että pelkästä katselusta uhkasi tulla välilihan pullistuma”, avautuu Hulivilipoika venyttelymatolta.

Eli tusind tak København for et kæmpe show, tässä Pohjanmaan sudeettijuryn pisteet:

1 Unkari
2 Puola
3 Islanti
4 Montenegro
5 San Marino
6 Ruotsi
7 Kreikka

8 Ranska
Ranska ilahduttaa parhaalla euroviisullaan sitten vuoden 1977, jolloin L’oiseau et l’enfant vei koko potin. Älkää nyt pojat vetäkö mua viikseen, vaan vetäkää hyvä show!

10 Norja
Sydämeen kävi tämä Norjan karhuherra. Maailman kyliin mä väsyin, ota syliin!

12 Itävalta
Kun itse on monta kertaa räpiköinyt tuhkasta, Conchitan rohkeutta on pakko rakastaa. Tämäkin tulilintu näyttää pieneltä vain niiden silmissä, jotka eivät osaa lentää.

hollanti
Hollannin herkistelijät pärjäsivät Jazzpossun pisteiden annossa. Kuva: Thomas Hanses / Eurovision

Seuraavaksi otamme yhteyden rytmiryhmäämme. Miten tämän vuoden viisutarjonta maistuu jazzin ystävälle?

”Suurimmasta osasta tän vuoden tarjontaa ei jäänyt paljoa käteen, lähinnä ihmetys siitä että voiko osa näistä keskinkertaisuuksista olla todellakin parasta mitä kyseisessä maassa oli tarjolla. Top kympin kasaan raapimiseksi ei tarvinnut onneksi ihan hirveitä fillereitä laskea listoille ja kärkipäästä löytyviä biisejä kuuntelee ihan mielellään.

Aika vähän kikkailua yleisesti ottaen tänä vuonna. Oiskohan ajan henki että Euroviisut otetaan tällä hetkellä enemmän vakavasti ja vähemmän camppina överikavalkadina”, pohdiskelee Rosvojen ikioma Jazzpossu.

Gud iivning Juröp. Tissis Tsääspossu vit tö tsääs vout:

1 Romania
2 Unkari
3 Islanti
4 Iso-Britannia
5 Norja
6 Italia
7 Azerbaidžan

8 Armenia
Kim Dotcomin kauan kadoksissa olleen Armenian serkun biisi erottuu muusta balladihenkisestä tarjonnasta etenkin sillä, että biisi oikeasti kasvaa ja alkaa toden teolla jylläämään kolmen minuuttinsa aikana. Jos pitäisi veikata todennäköisintä voittajaa eikä omia suosikkeja niin Armenia ja Azerbaidžan ovat vahvoilla.

10 Hollanti
Yleensä jos Euroviisuissa vilahtaa country/western vaikutetta niin tiedossa on lähinnä myötähäpeää, mutta The Common Linnetsin 80-lukulais AOR -henkinen pehmobiisi onnistuu yllättävän hyvin. Bonuspisteitä onnistumisesta sen kaltaisella biisillä joka yleensä olisi kisojen pohjasakkaa.

12 Itävalta
Itävallan parrakas diiva on euroviisua luihin ja ytimiin. Bond-tunnarihtava biisi itse on ehkä paketin heikoin osa, mutta kisan parhaita silti. Kaikessa parrakkuudessaan toimii etenkin siksi ettei lyö hommaa campisti läskiksi vaan biisi ja valoshow vedetään riittävällä vakavuudella.

norja
Säv. san. sov.:in Anna pitää kiinni ennakkosuosikistaan. Kuva: Andres Putting / Eurovision

Tanskalaiset smörret tuloillaan ja päällä something betteriä – Rosvot tavoitti virallisen viisukommentaattorinsa viisuvalvojaisvalmisteluiden keskeltä.

”Suurten rahoittajamaiden viisut pääsivät yllättämään – ja kerrankin positiivisesti. Paskempana viisuvuonna kaikki olisivat yltäneet top kymppiini.

Kappaleista ei kuitenkaan ole kilpailemaan koko skaban voitosta. Jos semifinaaliyleisön mylvinnästä voi päätellä jotain, niin finaali tulee olemaan lopulta kahden diivan taistoa. Vastakkain ovat Ruotsin siloiteltu jääkuningatar ja Itävallan drama queen”, julistaa viisuja niin televisiossa kuin radiossakin kommentoinut Anna.

Shubidubidabdabdididai – Åbo’s first point goes to DENMAAAAAAARK!

1 Tanska
2 Hollanti
3 Iso-Britannia
4 Ruotsi
5 Armenia
6 Puola
7 Ranska

8 Azerbaidžan 
Top kolmosen parrattomin edustus tuo kaivatun hengähdystauon tissimissien ja trampoliinien keskelle. Vilpitön veto!

10 Itävalta
Olin lykännyt parrakkaan naisen viisujen höpöhöpöosastoon. Semifinaaliesitys muutti kaiken. Conchitan lavapresenssissä ei ollut mitään höpöhöpöä ja mahtipontinen Rise Like a Phoenix pääsee hänen tulkinnassaan oikeuksiinsa.

12 Norja
Jääkö Norjan kaunis balladi tanssilattiarenkutusten ja diivojen taiston jalkoihin? Aivan varmasti. Carl saa itkeä häviötään olkapäätäni vasten milloin vaan.

ruotsi
Diivojen taisto päättyi Tomin kohdalla Ruotsin Sanna Nielsenin voittoon. Kuva: Sander Hesterman / Eurovision

Rekrysimme viisuraatiimme viime hetken vahvistuksen Rosvojen vara(s)miespalvelusta. Echoes-blogia kirjoittanut ja ylläpidon joukoissa yhä päsmäröivä Tomi saapui apuun.

”En tunnista itsestäni pienintäkään Euroviisu-fania. Bakkanaali pakottaa silti avaamaan television joka vuosi sekä alkukarsintojen että finaalien osalta. Nykyisen televisioviihteen aikakaudella viisulähetykset puolustavatkin paikkaansa: samanlaista säkenöintiä ja kulttuurien kohtaamista ei kohtaa edes Viidakon tähtösten biitsillä.

Tänä keväänä kisakappaleiden musiikillinen anti tuntuu jakautuvan edellisiä vuosia jyrkemmin kahtia. Varsin yllättävää on, että joukosta on löytynyt useampi kappale, joita voisin kuunnella ilman yleisradioyhtiöiden rakentamia kulisseja. Viihdearvokin on kohdallaan, kiitos Itä-Euroopan. Mainio finaali siis tulossa”, huikkaa Tomi ennen matkaansa kohti Alkoa.

Kreisiä iltaa Eurooppa, tässä Katajanokan viisukomitean pisteet:

1 Azerbaidžan
2 Saksa
3 Kreikka
4 Hollanti
5 Norja
6 Romania
7 Italia

8 Itävalta 
Itävallan kaunottaren sävelmä aiheuttaa kaikessa mahtipontisuudessaan pahoinvointia. Wurstin show ja karisma täyttävät kuitenkin Kööpenhaminan viisulavan paremmin kuin yhdenkään muun artistin maitorauhaset tai trampoliinit.

10 Unkari  
Unkarin biisi on yksi tämän vuoden parhaimmista viisuista, vaikka esityksessä ei olekaan juuri mitään mielenkiintoista. Kertosäkeen nakuttava biitti tuo mieleen Rudimentalin ja ampuu alas sanoitusten alleviivatun synkkyyden.

12 Ruotsi 
Undo on ruotsalaista laulunkirjoittamista parhaimmilaan. Nielsen esittää niin pakahduttavan slovarin, että kyynelkanavat eivät vuoda valtoimenaan – ne menevät täysin tukkoon.

Rosvojen viisuraati ei saanut äänestää Suomea edustavaa Softenginea. Ääntenlaskun ajan spekuloimmekin Seinäjoen söpöläisten sijoitusta. Finland zero poäng vai torilla tavataan?

softengine
Hells to the yeah. Kuva: Sippo / Yle

”Omassa suosikkilistauksessani sijalla 4 – viisufinaalissa 15 parhaan joukossa”, arvioi Kuuntelija-blogin Anna. Assaripoitsu on samoilla linjoilla ja veikkaa Softenginen nousevan sijalle 12.

Tomi on pessimistisin ja näkee yhtyeen sijalla 20. Yhtye pärjää vain hieman paremmin säv. san. sov. -Annan rankingissa: ”Pohdin jo UMK-finaalissa, miten ujon oloiset pojat suoriutuvat suuressa maailmassa. Maltti on kuitenkin ollut valttia – tyyneys menee pohjoismaisesta charmista ja säästää pojat nollapisteiltä. Sijoitus: 16.

Päätetään spekulointi toiveikkaisiin tunnelmiin. Jazzpossu uskoo Suomen nuorisoon – ainakin viisufinaalissa: ”Softengineä ei tarvi tässä seurassa hirveästi hävetä. Kappaleena ihan top 5 tasoa ja valoshow toimi ainakin semeissä. Veikataan sijoitukseksi optimistinen 5.”

Mutta kuka nappaa viisuvoiton? Pisteet on ynnätty yhteen, vilunkipelit syynätty tarkkaan ja confettikoneet ladattu.

Here are the results from the Rosvot vote!

itävalta
Nouseeko Conchita Wurst feenikslinnun lailla euroviisuvoittoon? Kuva: Andres Putting / Eurovision

1. Itävalta: Conchita Wurst – Rise Like a Phoenix, 52 pistettä
2. Norja: Carl Espen – Silent Storm, 37 pistettä
3. Hollanti: The Common Linnets – Calm After The Storm, 28 pistettä
4. Ruotsi: Sanna Nielsen – Undo, 26 pistettä
5. Ranska: TWIN TWIN – Moustache, 23 pistettä
6. Azerbaidžan: Dilara Kazimova – Start A Fire, 16 pistettä
7. Unkari: András Kállay-Saunders – Running, 13 pistettä
8. Armenia: Aram MP3 – Not Alone, 13 pistettä
9. Italia: Emma – La Mia Città, 13 pistettä
10. Islanti: Pollapönk – No Prejudice, 13 pistettä
11. San Marino: Valentina Monetta – Maybe (Forse), 11 pistettä
12. Kreikka: Freaky Fortune feat. RiskyKidd – Rise Up, 10 pistettä
13. Iso-Britannia: Molly – Children of the Universe, 9 pistettä
14. Puola: Donatan & Cleo – My Slowianie/We Are Slavic , 8 pistettä
15. Romania: Paula Selling & OVI – Miracle, 7 pistettä
16. Montenegro: Sergej Cetkovic – Moj Svijet, 5 pistettä
17. Saksa: Elaiza – Is it right, 5 pistettä
18. Tanska: Basim – Cliche Love Song, 1 piste

Itävallan Conchita Wurst keräsi pisteitä tasaisesti koko viisuraadilta ja nousi ylivoimaiseen voittoon. Euroopan mielipide punnitaan tänä iltana klo 22 alkaen. Viisufinaalia voi seurata TV2:lta ja Yle Areenassa. Tunnelmia voi jakaa vaikka heti kommenttiboksissamme ja Twitterissä hashtagilla #euroviisut.

Rosvot toivottaa kaikille jännittävää viisuiltaa!