Record Store Day 2014

Tänään vietetään kansainvälistä levykauppapäivää, Record Store Dayta. Kaupat täyttyvät tänään erilaisista erikoisjulkaisuista ja rajoitetuista painoksista.

Record Store Day 2014

Suomessa tapahtumaan osallistuu toistakymmentä kivijalkakauppaa:

Keltainen Jäänsärkijä, Helsinki
Stupido Shop Record Store, Helsinki
Levy-Eskot, Joensuu
Pomp, Kotka
Sävelaitta, Kotka
Levy-Musiikki, Lappeenranta
Jungle Records Ltd, Pori
FM Music, Tampere
Swamp Music, Tampere
8raita, Turku
Asema, Turku

Lisäksi mukana ovat Jyväskylän, Kuopion, Lahden, Oulun, Tampereen, Turun ja Helsingin (molemmat) Levykauppa Äxät sekä verkkokaupaksi muuttunut Epe’s.

Rosvot on esitellyt kevään varrella muutamia erityisen kiinnostavia Record Store Day -julkaisuja. Saatavuus vaihtelee kauppakohtaisesti, eli kannattaa lähteä penkomaan valikoimia itse.

Music Finland

Music Finlandin julkaisemasta 10″-kokoelmasta ovat intoilleet jo niin Slow Show, She’s Not Anyone kuin 1000 Sparkskin.

”Kotimaisen The New Tigersin Record Store Day -panos kuulostaa kivalta, erityisesti viikon kivoimpana päivänä. Mukavan maltillista ja heleää torstaimusiikkia maltilliseen ja heleään mielentilaan. Ja vielä aurinko ja kaikkea.” – She’s Not Anyone

”Onpa upea projekti, mutta kateutta tämä herättää: vaikka musiikkiviennistä onkin kyse, tämän julkaisun veisin – mielipahan ja fyysisen väkivallan uhallakin – britti-musadiggareiden nenän edestä.” – Slow Show

”NEØVin Laketown jatkaa siitä, mihin uuden tulemisen mainio esikoisalbumi Orange Morning jäi. Ikuiseen taivaanrantaan tuijottelevia melodiakulkuja, Mew-polveilua, hiottua tuotantoa ja koukkuja vähintäänkin kapteenisti. Hieno, hieno bändi tämä edelleen on.” – 1000 Sparks

Tomas Barfod

1000 Sparks poimi esiin tanskalaisen Tomas Barfodin ja Gruff Rhysin kollaboraation.

”Valitettavasti pysäyttävän hienoa True To You -kappaletta ei albumilta löydy, vaan se julkaistaan ainoastaan Record Store Day -seiskana. Vokaalit kappaleeseen lainaa lempibändi Super Furry Animalsin Gruff Rhys, eikä pehmeämmäksi taas oikein pääse.”

Joy Division – An Ideal For Living

Uusi kansitaide harmitti 1000 Sparksin graafikkobloggaajaa, mutta sisältö on edelleen rautaa Joy Division -uudelleenjulkaisussa.

”Kun yhtyeen kitaristin piirtämät alkuperäiset kannet Hitler Jugend -rumpalista ja takakannen keskitysleirivartijasta herättivät ilmeistä natsikammoa, piti lokakuiseen uusintapainokseen tehdä jotain siedettävämpää.”

The Snow – Memory Loss

Captured Tracks -levy-yhtiön superbändi The Snow sen sijaan ihastutti ehdoitta.

”Wild Nothingin Jack Tatum, Beach Fossilsin Dustin Payseur ja Hologramsin Andreas Lagerström ovat ainakin yhden seiskatuuman verran yhtä kuin The Snow. Herkullinen a-puoli on onttona kaikuilevaa hämyindietä kevyessä post-post-punk-hengessä.”

Lisävalikoimaa sopii kuikuilla vaikkapa vielä Rosvojen ulkopuolisesta musiikkiblogista:  Stupido-Shopin omassa postauksessa on listaa tulleista erikoisuuksista. Ja sitten menoksi kohti sitä ominta levykauppaa!