Kuuntele: 23:23 – Softest Wave etc.

Delay Trees -yhtyeestä tutun Rami Vierulan 23:23-sooloprojekti on laittanut ulos parin vuoden aikana kolme albumia Bandcampissaan. Nyt Soliti tarttui hommaan kiinni ja julkaisee kaikki kolme levyä digitaalisena trilogiana 8. toukokuuta. #tbt-hengessä Rosvot anasti sivuilleen kuunneltavaksi kolmikon ensimmäisen osan, alunperin kesäkuussa 2012 julkaistun Softest Waven etc.:n. Kakkoslevy Torero striimaa samaan aikaan Rumbassa ja  Kolmikon viimeinen, Drifter, on kuultavissa Soundissa.

23:23 on herättänyt rosvoleirissä kiinnostusta useaan otteeseen.

1000 Sparksin Jyri innostui esikoisesta tuoreeltaan jo vanhan bloginsa puolella: ”Yöhetkien fiilistä tehokkaasti tallentava ja toistava Softest Wave etc. -albumi ihastuttaa samoilla elementeillä kuin Delay Treeskin, nyt vain isoa astetta rujompana ja riisutumpana. Pohjalla on samaa tuttua popnerokkuutta.”

Stop, shake, honey, go -Antti poimi kakkoslevy Toreron rosvohistoriansa ensimmäiseen blogipostaukseen: ”Jos aikaisemmin 23:23 kuulosti Youth Lagooniin ja Girlsin risteytykseltä, nyt mukaan on lorautettu myös tujaus 60-lukulaista garagerockia. Musiikillisesti Vierula taiteilee perinteisten soinnutusten ja melodiakulkujen maailmassa, mutta onnistuu silti kirjoittamaan persoonallisia ja koskettavia kappaleita. Se on hyvän lauluntekijän merkki.”

Uusimmalta levyltä irroitettu Teenage Wife kolahti heti Slow Show’n Juhanille: ”Rami Vierulan 23:23 -proggiksen tuotantoa ei osaa oikein ikinä lokeroida ennakkoon, mitä sieltä tulee – hyvä vain. En onnistunut ennakointiyrityksessäni tänäänkään, mutta menestys oli taattu: se sai hymyilemään välittömästi.”

Kuva: Onni Nieminen

23:23 esiintyy livenä seuraavan kerran 12.5. Siltasessa. Sitä ennen ehdit hyvin opettelemaan tuotannon ulkoa – aloita siis Softest Wave etc.:sta.