Kuulustelu: Millaisilla luureilla luukutat? + kuulokearvonta

Rosvot ovat musiikin suurkuluttajia. Biisien on kuljettava näppärästi mukana ryöstöretkeltä toiselle. Ylläpito otti Rosvot kuulusteluun ja tiedusteli, millaisilla luureilla he luukuttavat. Kurkkaa kuulustelupöytäkirjoihin ja osallistu arvontaan!

Millaisilla luureilla luukutat

Haaveena mittatilaustyönä muotoillut napit

”Mulla on tällä hetkellä kahdet kuulokkeet: vuosia vanhat Skullcandyt ja vähän uudemmat Koss Porta Prot. Molemmat ovat väritykseltään valkopinkit. Skullit ovat isot ja pehmeät (eivät kuitenkaan ne karvaversiot – joku raja hei), ja käytän niitä enimmäkseen sähköpianolla soittaessani.

Porta Proita käytän lähinnä töissä. Ne eivät sulje ympäristön ääniä pois, ja näin kuulen, jos puhelin soi tai jos kollegalla on mulle asiaa. Lisäksi ne sopivat iPodiin ja iPhoneen ja ovat kevyet, eli kulkevat mukana yleensä reissuissa ja joskus lenkilläkin.

Tosiasiassa haluaisin lenkille hyvät nappikuulokkeet, esim. Yurbudsit, joita ei valitettavasti Suomesta oikein saa. Yritin kerran tilata Jenkeistä, mutta lähetys juuttui tulliin. Jos olisin rikas, hankkisin oman korvan mukaan muotoillut korvatulpat, joihin voisi liittää sitten kuulokeominaisuudenkin.

Päivätöitä lukuun ottamatta käytän kuulokkeita melko vähän. Julkisissa liikennevälineissä en voi käyttää, koska unohdan jäädä oikealla pysäkillä pois (testattu turhan monta kertaa), pyöräillessäkään en, koska jäisin kuitenkin auton alle (tätä ei ole testattu, mutta käytän pyöräillessä enemmän korviani kuin silmiäni havainnoimisaistina). Kuulokkeita enemmän arvostan kunnon kaiuttimia.”
June, Alice & June

Kaikki käy, kunhan bassot potkii

”Suosin pitkään Kossin Porta Pro -kuulokkeita, jotka tarjosivat ikuisen takuun lisäksi myös hyvän hinta-laatusuhteen. Inhosin nappikuulokkeita useita vuosia, mutta Kossien jälkeen en ole muita käyttänytkään. Niillä saa tehokkaasti suljettua pois ympäröivän maailman, puhumattakaan avotoimiston melusta.

Erinäisten sattumusten seurauksena kyseiset kuulokkeet ovat olleet viimeisen vuoden ajan komerossa ilman pehmusteita ja tällä hetkellä käytössäni ovat Sennheiserin CX 215 -nappikuulokkeet. Tarvitsin toimivat kuulokkeet ja Sennheiserit vaikuttivat olevan ainoat säälliset, jotka löytyivät lähimmän kaupan vaatimattomasta valikoimasta. Vaadin kuulokkeiltani hyvää bassontoistoa ja Sennheiserit ovat täyttäneet tuon tarpeen hyvin – eikä muustakaan äänentoistosta löydy valitettavaa.

Tästä huolimatta joka kerta kun kytken Sennheiserini iPhonen tai MacBook Pron kuulokeliitäntään kaipaan muutaman sekunnin ajan Kossin Porta Pro -kuulokkeitani. Ehkä noudan tarvittavat varaosat ja hoidan ne kuntoon jo seuraavana viikonloppuna.”
mtarvainen, My Career as a Jerk

miianluurit

Syvänsiniset luurit sopivat täydellisesti Miian garderobiin. Kuva: Miia / She’s not anyone.

Herkullinen ulkomuoto ennen kaikkea

”Kuuntelen musiikkia liikkeellä ollessani Urbanearsin Plattan-kuulokkeilla. Valinta perustui pelkästään ulkonäköön. Jos vaihtoehtona se, että saa valita kuulokkeilleen värin noin kymmenestä herkullisesta, niin sillä mennään. Mutta kyllä näillä kuuleekin!

Näitä pari vuotta sitten hankkiessa valitsin väriksi ”Indigon”, koska ajattelin sen istuvan garderobiini saumattomasti. Tykkään myös kuulokkeen mallista niin esteettisessä kuin funktionaalisessa mielessä. Erityisen kiva juoksulenkillä. Pyöräilykypärän pariksi tarvitsisin nyt nappimallisen version. Niiden väriksi kaavailin punaista. Jos sitten jossain vaiheessa vielä hankin valkoiset, on kasassa koko Union Jack.”
Miia, She’s not anyone

Iso ei puhelimen omille kuulokkeille

”Hifistelykuulokkeina mulla on lahjaksi saadut Gradot. Mä RAKASTAN noita kuulokkeita, ihan mahtavat.

Suurimman osan ajasta meen kuitenkin ihan jollain perus keskihintaisilla JVC/Sennheiser in ear -kuulokkeilla, jotka eivät oo mitenkään hirveen kalliita. Ne korvissa treenaan ja kuljen duunimatkat sun muut. Kalliimpia ei voi ostaa, kun hukkaan tai rikon ne aina. Esimerkiksi iPhonen mukana tulevia kuulokkeita en voi käyttää, koska korviini sattuu fyysisesti. Henkisesti sattuu muuten vaan, kun jonkun taiteellinen näkemys puuroutuu.”
Juhani, Slow Show

Sitten taas toisaalta…

”Kuulokepuolella tykittelen puhelimen (Samsung S4 4G+) mukana tulleilla napeilla. Yllättäen parhaat napit, jotka oon omistanu. Aiemmin suosin Klipschejä. Kotioloissa soittelen musiikkia käytännössä aina kaiuttimista, mut napit on runsaassa käytössä aina kun kotoa poistuu.”
Pasi, Jazzpossu

mira_ja_luurit800

Mira hankki kurpitsanväriset Zinkeninsä DJ-käyttöön. Kuva: Mira / All Ears

Hyvästit taustahälylle

”En ole mikään äänihifistelijä, mutta olen oppinut vuosien saatossa arvostamaan hyviä kuulokkeita. Eniten mulle merkkaa mukavuus, kestävyys, äänenvaimennus ja hinta. Tykkään siitä, etten kuule ympäriltä hälyä, kun kuuntelen musaa, ja toisaalta myös siitä ettei muut kuule, mitä mä kuuntelen. Äänieristyksen on oltava sitä luokkaa, että voi vain funtsia, kuinka monta ihmiskontaktia on taas epähuomiossa missannut kaupungilla liikkuessaan.

Käytän kaksia kuulokkeita eri tarkoituksiin. Liikenteessä mulla on yleensä mukana Sennheiserin CX 300-II -nappikuulokkeet, jotka on eristykseltään huiput ja hiton mukavat korvissa. Ne ovat myös kestävää tekoa, sillä nykyinen pari on mulla käytössä neljättä vuotta. Hintaluokassaan (n. 40 euroa) ne on ihan kingit pikkukuulokkeet, joille (tälle ja näitä edeltäneelle mallille) olen ollut uskollinen noin kahdeksan vuotta.

Toiset aktiivisessa käytössä olevat kuulokkeet ovat Urbanearsin kurpitsanväriset Zinkenit, jotka hommasin DJ-käyttöön pari vuotta sitten. Hakusessa oli kohtuuhintaiset, mukavat ja suljetut kuulokkeet kääntyvillä kupeilla. Soittelin sillon usein kaverin kanssa, jolla oli samanlaiset kuulokkeet, ja kahdet Zinkenit sai kytkettyä kätevästi toisiinsa ilman että äänenlaatu kärsi. Mukana tuleva kaksipäinen piuha on fantastinen keksintö, ja kyseiset luurit ovat myös olleet hintaansa nähden erinomaiset tarkoitukseensa. Lisäksi ne on perhanan nätit ja ne päässä kehtaa kyllä kävellä kaupungillakin – jos vain laukussa on tilaa isommille luureille.”
Mira, All Ears

12 vuotta uskollista äänentoistoa

”Omistan kahdet kuulokkeet: Sennheiserin HD212Prot ja Sonyn napit, joiden malli on joku geneerinen numerosarja ja kirjain perässä. Muistaakseni. Saattoi olla myös geneerinen kirjainsarja ja numero perässä.

Sennheiserit ovat kotikäytössä, koska niiden raahaaminen kaupungilla on hivenen vaikeaa kokonsa puolesta. Yksi pieni syy on oikean puolen kuulokkeen sangassa oleva kolhu, jonka takia kuuloke tippuu varsin helposti pois sangasta. 12 vuoden käyttö on myös hieman rispaannuttanut pehmusteiden päällysteitä.

Äänenlaadultaan ne ajavat asiansa edelleen. Bassotoisto on erinomainen: toistaa matalimmatkin taajuudet ongelmitta ja pitää bassot hyvässä tasapainossa diskantin kanssa. Ovat myös korvilla miellyttävän tuntuiset ja peittävät varsin hyvin ulkopuoliset äänet.

Sonyn napit ovat taas hieman vähemmän hifit. Hinta ei muistaakseni ylittänyt neljääkymmentä euroa ja se kyllä kuuluu. Bassotoisto on hieman heikohko, mikä korostaa diskantteja paljon. Alkuun siihen oli totuttelemista, koska olen suosinut napeissa pientä bassokorostusta, koska ne pehmentävät ja tekevät äänen miellyttävämmäksi kuunnella kaupungin hälyssä.

Nykyisiin nappeihini päädyin, kun kilpailevan firman kahdet eri mallia olevat napit hajosivat tismalleen samalla tavalla kuukauden käytön jälkeen. Sonyt ovat muutamina aiempina vuosina osoittautuneet luotettaviksi ja suhteellisen kestäviksi. Oletan puoli vuotta vanhojen kuulokkeiden kestävän toisen mokoman vielä.”
Lauri, Wincave

Millaisilla luureilla sinä luukutat? Kommentoi ensi viikon tiistaihin (6.5.) mennessä  ja voit voittaa Sonyn MDR-10RBT Bluetooth-kuulokkeet!

MDR10RBT_IMG-2497

Sonyn kuulokkeet ovat langattomat ja niiden akun luvataan kestävän jopa 17 tuntia. Äänimaailma on kehitetty yhdessä artistien kanssa: bassot jytisevät ja ylimääräinen häly jää ulkopuolelle. All Earsin Mira testasi luurit – tsekkaa tuomio täältä.

Arvomme sähköpostiosoitteensa jättäneiden kommentoijien kesken yhdet kuulokkeet. Tuotteen arvo on noin 225 euroa. Arvonta suoritetaan 7.5. ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kiitos kaikille erinomaisista kommenteista! Kilpailu on nyt päättynyt. Voittajaan on otettu yhteyttä henkilökohtaisesti – kurkkaahan siis sähköpostiisi. Kuulustelut jatkuvat ensi viikolla tällä samalla paikalla, mutta eri aiheella.

Arvonta on toteutettu yhteistyössä viestintätoimisto Manifeston kanssa.

44 kommenttia kirjoitukseen Kuulustelu: Millaisilla luureilla luukutat? + kuulokearvonta

 1. Katja kommentoi:

  Mulla on Samsung note kakkosen mukana tulleet nappikuulokkeet. Todella hyvät! HTC Desire HD:n ja vanhan iPodin napeilla ei tee mitään.

 2. Kulmisjärvi kommentoi:

  Dj keikoilla käytän AKG:n K518DJ kuulokeita. Ne ovat olleet rankassa käytössä viimeiset Kolme vuotta ja ovat ylivoimaisesti pisimpään toiminta kykyisenä pysyneet Duuni kuulokkeet.

  Kaupungilla liikkuessa käytän nykyisin Sennheiserin MX270 nappi kuulokkeita, koska löysin Clasulta halvalla. Ennen suosin kaupungilla Mitälie sangallisia getto kuulkeita (yleensä Sony mutta Clasulta löytyvät halvemmat mallit kelpasivat myös hyvin) mutta onnistuin yleensä hajoittamaan ne ennätys ajassa. Ennen en pitänyt Nappi kuulokkeista, mutta nyt luulen että ostan Sennheiserin nappikuulokkeet uudestaan kaupunki käyttöön josko nykyiset lakkaavat toimimasta.

 3. kaija kommentoi:

  Halpikset nyt, jotka maksoi 17 euroa, jotain ihmemerkkiä. Kuuluu kuiteskin vielä. Kuulokkeet tuntuvat olevan tosi herkkiä laitteita, sillä joka toinen kuukausi miltei saa vaihtaa uusiin

 4. Enma kommentoi:

  Minulla on nykyisellään jokapaikkaanliikkumisfiilistelymusiikkiautismipääkuulokkeina nuo Miian Urbanearsin Plattanit, mutta samassa ihkussa värissä kuin Miran Zinkenit. Tyytyväinen olen ollut. Rähjääntymisalttiimmassa liikuntakäytössä olen kuitenkin pitänyt Kossin Porta Proita, kun ne tuntuvat jotenkin kevyemmiltä esimerkiksi juostessa. (Ja liikenteessä liikkuessa kuulee edes jotakin.) Hakusessa olisivat varmaan vielä jotkut järkevät nappikset ihan käytännön syistä (lue: tila- ja pipoilumukavuustekijät).

 5. Torsti kommentoi:

  Täsmälleen kuvan mukaiset Urbanearsit ja vielä saman väriset! Ihan ok, hauskaa muotoilua ja hyvä kun saa toiset kuulokkeet kiinni. Voisi laatu paljon parempikin olla, mutta kelpuutan. Myös toiset saman merkkiset napit on, violetit. Ostin samalla kertaa. Niissä on jykevä basso.

  Suoraan sanottuna ihmettelin vähän, miten moni musabloggaaja vetää aika huonoilla luureilla, mut kukin tyylillään! :)

  1. Anna Anna kommentoi:

   Villi veikkaus: Suurin osa musabloggaajista sijottaa ennemmin kunnon kajareihin ku luureihin :) Täysin hatusta vedetty arvaus kylläkin!

   1. Mira Shemeikka Mira Shemeikka kommentoi:

    Paljastus: en oo ikinä ostanut kajareita :–D Mut mä sijoitan mieluummin siihen musiikkiin kuin välineisiin. Mut pakko vielä jatkaa aiheesta sen verran, että mieluiten valitsen vähän kalliimmat, mutta kohtuudella hinnoitellut hyvän hinta-laatusuhteen kuulokkeet, koska halvimmat halpikset tulee lopulta kalliimmiksi, kun niitä saa olla ostelemassa parin kuukauden välein. Sit taas yli 150 euron kuulokkeita en varmaan uskaltais käyttää :-D Ja sit tääkin ajatus on kyllä täysin epäpätevä kun mulla menee sitäkin enemmän kuussa levyihin. Äh…

   2. Lauri Lauri kommentoi:

    Ainakin mun kohdalla veikkauksesi pitää paikkansa. Kaiutinta ja vahvistinta on kotona useammankin sadan euron edestä. Ei nämäkään mitään truu hifiä ole, mutta omiin korviini oikein miellyttävää ääntä puskevat ulos.

    Nappien kanssa on taas se, etten niihin halua useampaa kymppiä sijoittaa niiden heikon kestävyyden takia. Muutenkin olen aika huono pitämään kuulokkeistani huolta, niin yli satasen napit saisivat vain täysin ala-arvoista kohtelua osakseen. Nyt tosin voisin harkita kuppeja seuraaviksi kaupunkiluureiksi, kun varsinkin Miian ja Miran näyttävät kokonsa puolesta varsin kompakteilta.

 6. joonatan kommentoi:

  Mul oli skullcandyn nappikuulokkeet pitkään käytössä, kunnes lakkas ääni yhtäkkiä kuullummasta, sitä ennen monia halppiskuulokkeita tullut käytettyä. Piti lähteä mökille ja skullcandyt oli just hajonnut pari päivää aiemmin, joten kävin kirpputorilla ja sieltä löysin Sonyn xb500 kuulokkeet, jotka tälläkin hetkellä ovat käytössä.

 7. tapani kommentoi:

  Dj-keikat ja kotikuuntelu Sennheiser HD-25 C II:lla, jotka tuli ostettua heti dj-keikkojen alkaessa. Olivat kuulemma parhaat niin ostin tietysti itsekin. Tiedä sitten ovatko parhaat, mutta hyvin ovat pelittäneet ja pitävät muut mölyt melko hyvin poissa korvista.

  Kaupungilla liikkuessa vanhat Sonyn napit, joista kissa syönyt toisen pehmusteen. Hyvin toimivat edelleen vaikka toisinaan syöty nappi tipahtaakin. Seuraavat voisivat olla tämän jutun perusteella vaikkapa Sennheiserit tai Kossit. Näyttäisivät olevan alapäätä arvostavan valinta.

 8. Daddy cool kommentoi:

  Toista vuotta on käytössä panasonic RP-HTX7-W1, eli ns. panasonic retrot ja parhaat kuulokkeet mitä olen tähän asti omistanut. En ole niin hifistelijä että pystyisin ikinä ostamaan edes yli 100€ kuulokkeita, mutta kupit niiden olla pitää. Kun nappikuulokkeista luovuin, ei takaisin paluuta ole. Nykyiset sopii kaikkeen käyttöön (no ei DJ) ja ovat erottamattomasti aina mukana, jopa lähtiessäni 200 metrin päähän baariin.

 9. katetuotto kommentoi:

  Audio-Technican ATH-M50. Aivan huikeat kuulokkeet. Kuulokevahvistimen kanssa vielä niin auraalinen orgasmi on taattu.

 10. lihamuki kommentoi:

  Sennheiserin CX 300-II liikkuessa, eli kännykällä ja reissussa läppärillä musiikin kuunteluun. Hinta-laatusuhde tosiaan erinomainen ja kestävyys vakuuttaa. Omat napit ovat käytössä kolmatta vuotta ja kokeneet melkoista repimistä ja heiluttelua, mutta tuntuvat edelleen uusilta.

  Kotikäytössä on AKG:n K240 Studio -kuulokkeet. Tasainen mutta sävykäs äänentoisto sopii mielestäni hyvin niin musiikin kuin muunkin median kuunteluun. Silmälasipäisenä AKG:eissä miellyttää kaiutinelementin ja pehmusteen suuri koko ja muotoilu – silmälasien sangat eivät paina eikä korvalehti rasitu vaikka luurit olisivat päässä useita tunteja yhtäjaksoisesti.

 11. Joonas kommentoi:

  Käytän tasapuolisesti kaksia, nappikuulokkeita aina liikkeellä ollessa ja kunnon luureja koneella, pääasiassa töissä. Joskin viime aikoina painopiste on kallistunu ehkä enemmän tonne konekuuntelun puoleen, mutta tilanne muuttuu taas näin pyöräilykauden alettua.

  Tällä hetkellä napit on Sennheiserin CX-400, joita ennen mulla on ollut kolmet CX-300:t, eli suhteellisen tyytyväinen ja merkkiuskovainen oon. Noissa vain ei oo johdot tai liittimet tupanneet kestämään. ”Kunnon luurit” on ikivanhat AKG:n K141, mutta hyvin potkii ja saundi on täydellisen tasainen. Aikanaan hankittukin studiokäyttöön.

 12. Anna Ronkanen kommentoi:

  Sennheiserin cx-300 nappikuulokkeet on must vapaa-ajalla, jotta saa ulkopuolisen maailman suljettua pois. Töissä joudun kuuntelemaan työnantajan tarjoamien sankaluurien kautta, jotta pystyn samoilla vastaamaan puhelimeen tarvittaessa. Musan kuunteluun ne on surkeat, mutta olen onnellinen ollessani ylipäänsä siunattu työpaikalla, jossa musiikin kuuntelu onnistuu niinkin vapaasti. Musanörtti, kun olen, niin ilman on vaikea olla.

 13. Arttu kommentoi:

  Jonkinlaiset Sennheiserin napit löytyy. Sulkee ulkomaailman hienosti ulkopuolelle, eikä äänenlaadussakaan oo suurempia valittamisia, mutta tällasten korvakäytävään uppoavien nappien nihkee puoli on se, että jos johto liikkuu ja hankaa kävellessä, niin se aiheuttaa kohinaa ja häiriöääntä.

  Mun seuraavat luurit tulee olee kyllä lappuluurit.

 14. Vilperi kommentoi:

  Ongelma 1: iPhonen/iPodin nappikuulokkeiden johdot ei hajoa koskaan, mutta ne ne kuulokkeet on tosi epämukavat ja äänenlaadultaan aika ala-arvoiset.

  Ongelma 2: PortaProt taas on korville hyvät, mutta piuhat aina hajalla.

  Ratkaisu: Kolvi käteen ja iTuotteen piuhat kiinni PortaPron kuulokkeisiin! Onnistuu kappaleiden vaihto, volan säätö ja kännykkään vastaaminen valkoisen piuhan kautta ja äänenlaatukin on arkikäytössä siedettävä, oikeastaan aika hyväkin.

  Jotenkin vielä noita rikkinäisiä KOSSeja ja ylimääräisiä nappikuulokkeita tuntuu lähipiiristä löytyvän…

 15. hukka kommentoi:

  Hävettää myöntää, mutta itse omistan pelkästään puhelimen nappikuulokkeet ja sitten tuollaiset halvat Exibel-nimet kuulokkeet. Poikaystävällä on kyllä sellaiset kalliit ja laadukkaat, jotka jopa oikeasti suodattavat ääntä, niitä on mukava käyttää! Nämä tulisivat siis kyllä tarpeeseen minulle..

 16. pex kommentoi:

  ei mulla oo kuulokeita laisinkaan. kuuntelen vaan läppärin kaiuttimilla. Mutta noilla varmasti kuuntelis mielellään!

 17. Sannananna kommentoi:

  Yhdet Skullcandyt löytyy miulta ja sitten on jotkut epämääräiset nappikuulokkeet, joita en tykkää pitää, kun sattuu korvaan :D

 18. marie kommentoi:

  skullcandyn vihreät löytyy ja sitten parit nappikuulokeet inearilta tilatut. ovat olleet ihan hyviä.

 19. Tilpe kommentoi:

  Halvimmasta päästä olevat nappikuulokkeet omistan, joilla ei paljon äänimaailmalla kerskailla. Tarpeeseen tulisi palkinto!

 20. Aija kommentoi:

  Miun matkassa kulkee aina punaiset, Sony MDR-EX37B -kuulokkeet, jotka on varmaan ensimmäiset kuulokkeet jotka on kestäny mulla yli vuoden käytössä ! Basso-ominaisuus on näissä tarpeeseeni ihan ok, mutta ei näillä hyvää laatua saa kun puhutaan dubstepistä. Nämä kuulokkeet on kyllä hyvät liikkuessa, mutta kotikäyttöön kaipaan jo parempia kuulokkeita.

 21. mark kommentoi:

  nappikuulokeet jossa ei ole merkkiä ovat tällä hetkellä käytössä. Oisko jotku mainoskuulokeet..

 22. Marko Karjalainen kommentoi:

  Kossin Porta Pro:t. Nappikuulokkeet ei pysy korvassa eikä kuulosta hyvälle. Mulla on jotkut 70-luvun kuulokkeet himassa joita pitäis vähän liimailla. En muista merkkiä. Oiskohan ollu jotkut neuvostoliittolaiset. Netistä löytyi aika vähän infoa. Ei oo niin kirkasta soundia missään. Oikein hyvät miksauskuulokkeet.

 23. Antti kommentoi:

  Lähinnä töissä tulee luureja käytettyä peittämään perinteistä office -huumaa.
  Käytössä on ollut jo monta vuotta Grado SR80i kuulokkeet ja hyvät ovat.
  Näillä pystyy pidempäänkin kuuntelemaan, eikä tule kuunteluväsymystä millään
  muotoa mitaten. Ääni on tasainen ja korostumaton. Äänenlaadun maksimoimiseksi
  USB/DAC -kuulokevahvistin on ollut hankintalistalla pitkään.
  Lisäksi luurit saa istumaan päähän mukavasti.
  Liitännät ja johdot ovat myöskin kestäneet käytössä moitteetta.
  Kovasti tykännyt.
  Haaveissa on ollut paremman privacyn tarjoavat Bose QC -luurit, millä pystyisi
  paremmin uppoutua työntekoon ja myös musiikin kuunteluun.

 24. R kommentoi:

  Peruskorvanapit saavat riittää, kunhan basso on edes kohtuullisen hyvä. Toki jos ”ylimääräistä” rahaa löytyisi, sijoittaisin kunnon kuulokkeisiin. Kotona kuuntelen musiikkia aina kaiuttimista.

 25. paula kommentoi:

  Sony MDR-EX37B multa kanssa löytyy, sellaiset matka ja mökkikuulokeet ovat.

  Hyvät ihan olleet.

 26. Maaku kommentoi:

  Kossin KE29P söpöt pinkit napit, jotka sain joskus monia vuosia sitten äitiltä joululahjaksi. Tärkein ominaisuus kuulokkeissa on hyvä äänieristys, sillä kuuntelen kuulokkeilla lähinnä matkustellessa (junat ja bussit) enkä halua kuunnella muiden matkustajien juoruamista tai puhelimeen kälätystä, ja nämä vaimentaa kyllä erittäin hyvin ympäristön äänet. En kuljeta kuulokkeitani kovin hellävaraisesti eli nämä on pyörineet ties missä laukkujen pohjilla ja silti ovat loistavassa kunnossa, mitä nyt joskus joutuu kadonneita pehmusteita vaihtamaan. Tuntuvat myös korvissa mukavilta eikä kyllä äänenlaadussakaan ole valittamista ainakaan tällaisessa käytössä.

 27. Minna kommentoi:

  Sennheiserin kuulokeet jolla yleensä kuuntelen musiikkia ja pelaan.

 28. Marjo kommentoi:

  Minulla on jotkut ”ikivanhat” nappikuulokkeet, joten tarvetta olisi päivittää uusiin ja sata kertaa parempiin.

 29. niina kommentoi:

  iphonen mukana tulleet kuulokeet, ne on varmaan Applen valmistamat.

 30. Heli kommentoi:

  Mulla on AKG:n nappikuulokkeet. Äänieristys on hyvä, mutta esimerkiks lenkillä nää on huonot, koska johdon hankaus tai vastaava synnyttää kohinaa. En oo kuulokkeiden kanssa mikään hifistelijä, mutta näiden rinnalle kaipaisin kyllä jotain muutakin.

 31. Seppo kommentoi:

  Jotkut halpiskuulokkeet, ei ole tullut satsattua.

 32. Juha kommentoi:

  Kotikäytössä Sennheiserin HD595 ja töissä sekä työmatkoilla AKG:n pienet ja kivasti kokoontaittuvat K518DJ-kuulokkeet.

  Molemmista kuulokkeista tykkään paljon. Sennheiserien äänenlaatua ja mukavuutta ei tarvi erikseen edes kehua, mutta AKG:t ovat hinta-laatusuhteeltaan oivalliset. Harvoin saa alle 50 €:llä noin hyvää ääntä ja muhkeaa bassoa. Pieni koko rasittaa tosin korvalehtiä pitemmässä käytössä, etenkin kun korvalehdet ovat mallia hörö.

 33. Sari kommentoi:

  Kossin Porta Prot lähtee juuri tehtaalle korjaukseen. Aivan mahtavaa palvelua Kossilla, kun ei tällaisen nakkisormen itse tarvitse yrittää korjata luureja. Sillä aikaa pärjäilen Sonyn mallia-en-muista -napeilla, jotka ovat olleet ihan kelvolliset varakäytössä. Sitten kun on varaa pankkitiliä paukuttaa, niin alkaa sähköpianon metsästys ja siihen tietenkin sopivat luurit.

 34. Arto kommentoi:

  Töissä/yleiskäytössä useat Porta Pro:t – äänenlaatu ok, tuntuvat hyviltä päässä ja eivät sulje ulkomaailmalta. Liikkuessa ja urheillessa käytössä Sonyn nappikuulokkeet jotka ovat kännykän taajuuskorjailun jälkeen ihan siedettävät.

  Suljettua kuuntelua kaivatessa Klipsch Image -napit ja äänen kanssa työskentelyyn Beyerdynamic DT-770:t. Kotona vaimon ja lapsen nukkuessa leffojen äänet tarjoilee Sennheiserin Kleer-langattomat.

 35. Lauri kommentoi:

  Musahommissa on käytössä kahdet luurit: AKG K-240 MarkII ja Beyerdynamic DT-770 Pro Ltd (80 ohminen versio). Ekat on puolisulkevat ja niillä saatan kuunnella kotonakin levyjä. Jälkimmäiset toimii myös kuulosuojaimina, mutta eipähän vuoda ulkopuolelta meteli sisään :) Kaupungilla kävelyssä pakko olla in-earit, esim. Applen perusmallit tippuu korvista jopa istuessa. Tällä hetkellä käytössä Pioneerin joku malli. Ennen suosin sangallisia kuulokkeita, mutta pipo- ja silmälasipäiselle napit on helpommat mukavammat.

 36. Chribbe kommentoi:

  Puhelimen kanssa tulleet nappikuulokkeet – sama setti kuin Jazzpossulla yllä. Ja samaa mieltä, yllättävän hyvälaatuiset. Kotona on jotkut vanhat Sonyt jotka käytössä kun tekee myöhään duunia. Niistä jää aina korviin pehmuste-jämiä :)

 37. lauri kommentoi:

  Kossin Porta Prot ovat olleet käytössä muutaman vuoden ajan. Ihan ok peruskuulokkeet, joskin hiostavat varsinkin urheillessa.

  Porta Pron takuu on oikeastaan yksi olennainen syy näiden käyttöön. Ihminen tarvitsee mielestäni ainakin yhdet ”beater” kuulokkeet, joiden piuha on sykkyrällä takintaksussa, joita pidetään päässä niin auringonpaisteessa kuin räntäsateessakin. Näiden kuulokkeiden hinta-laatu-suhde on jo valmiiksi aika hyvin kohdallaan, mutta se että useat ongelmat joiden johdosta kuulokkeet yleensä päätyvät vaihtoon menevätkin Porta Pron kohdalla takuun piikkiin.

  Kotona kuunnellaan sitten kaiuttimilla.

 38. Marjo kommentoi:

  Halpislinjalla täälläkin mennään. Tällä hetkellä käytössä on jotkut ihan perusPhilipsit kotokuuntelussa ja liikkeellä ollessa oon käyttäny Skullcandyn nappeja. Tosin menevät sitä tahtia rikki(edeltävät ekalla käyttökerralla kymmentuntisen lennon ensimetreillä, kyllä sieppasi), että nyt seuraavaksi lähtee testiin Pioneer SE-CL522-K. Halpislinjaa toki nekin.

 39. Eetu kommentoi:

  Kotikäytössä minulla on muutaman vuoden ajan olleet Sennheiserin HD598:t, joihin olen ollut erittäin tyytyväinen. Sennheiserit ovat mukavat korvilla pidempäänkin käytettäessä ja kuulostavat hyvältä myös ilman erityistä kuulokevahvistinta. Suurimmaksi osaksi musiikki tulee kotona ollessa kuunneltua kaiuttimista.

  Nappikuulokkeita olen omistanut lukuisia pareja niiden huonon kestävyyden vuoksi. On tuntunut ettei rahallakaan saa nappeja, jotka kestäisivät useamman vuoden päivittäistä käyttöä. Nyt ajattelin panostaa laatuun ja ostin jokin aika sitten RHA:n MA750i-nappikuulokkeet, jotka on valmistettu huomattavasti perusnappeja laadukkaammin. Napit eristävät ulkopuolista ääntä riittävästi ja äänenlaatu on erinomainen. Lisäksi valmistaja lupaa kuulokkeille kolmen vuoden takuun.

 40. Martti L kommentoi:

  Luukutan 3€ Awei-nappikuulokkeilla. Paskat kuin mitkä, mutta eipähän harmita kun unohdan ne junaan.

 41. Karhuherra kommentoi:

  Kuuntelun ja käytön määrään nähden hämmästyttää itseäkin, että käytössä on jotkut halpisosaston perusnappikuulokkeet. Niissä tärkeintä tosin on hyvä fyysinen istuvuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.