Kuulustelu: Millaisia musiikkisovelluksia käytät?
Rikospaikan tutkimukset ovat edenneet jo mobiililaitteiden tarkkailuun. Tämän viikon kuulustelussa pureudutaankin rosvojen rakastamiin musiikkisovelluksiin. Millaiset applikaatiot ovat edesauttaneet bloggaajien sivuamista kaidalta tieltä?
Liimanäpin luottosoftat
”Apps in my phone: Spotify (mostly while running and offline playlist while traveling), Shazam (rarely, when I hear a song I don’t know in a bar), and Soundcloud (mostly to listen to promos).”
Eduardo, Glue
Makuuhuonesäveltäjän suosikit
”Kännykässäni musiikkisovelluksia on tasan kaksi: Spotify ja Shazam.
Spottarissa ilahduttavat erityisesti offline-soittolistat, joiden ansiosta omien mp3-tiedostojen puhelimeen siirtämiselle ei ole enää tarvetta. Tilassa soivan musiikin kappaletiedot tunnistava Shazam on hajamielisen musadiggailijan pikku apulainen.
iPadiltani puolestaan löytyy muutama musiikin tekemiseen soveltuva applikaatio.
Reason-musasoftasta tutun Propellerheadin julkaisema Figure on yksinkertaisuudessaan sekä erinomaisen kaunis että näppärä softa omien elektroluuppien vääntämiseen. Mikä tärkeintä, kaikki kuulostaa hyvältä.
https://www.youtube.com/watch?v=gLLjRH6GJec
Kokeellisemman käyttöliittymän ja äänimaailman Musyc on joka avauskerralla ilahduttanut visuaalisuudellaan, mutta varsinaista käyttötarkoitusta on vaikeampi löytää.
Lemur on kallein appi, jonka olen koskaan ostanut. Musasofta Ableton Liven etäkontrollointiin tarkoitetussa apuohjelmassa pitäisi ominaisuuksia olla pellin alla vaikka muille jakaa, mutta oppimiskäyrä on tuntunut vielä kovin korkealta — eikä kommunikaatioyhteys Liven kanssakaan ollut se maailman yksinkertaisin proseduuri. Tämän haluaisin ottaa kunnolla käyttöön – “sit joskus kun on aikaa.”
Kehuttu Pacemaker on hemmetin hienolla käyttöliittymällä kuorrutettu dj-appi, joka toimii vallan kelvollisesti – oikeastaan niin hyvin kuin yhden ääniulostulon kanssa pelaava dj-softa vain voi toimia. Plussaa myös Spotify-yhteydestä.
iPadilla musiikin tekemisen ei ole tarkoituskaan olla kovin vakavasti otettavaa puuhaa, mutta luonnosteluun alusta sopii täydellisesti. Mutta entä sitten, kun applikaation rajat tulevat vastaan? Useimmissa mobiilisovelluksissa valmiin biisin voi exportata mp3:na omalle SoundCloud-tilille. Itse toivoisiin mahdollisuutta MIDI-exporttaukseen — silloin biisiaihion voisi avata tietokoneella siinä varsinaisessa musantekosoftassa ja jatkaa rallin vaikka valmiiksi asti.
Jos toivoa saisin, haluaisin mobiilialustalle löytää selkeän ja helppokäyttöisen rumpukoneen ja / tai MPC-henkisen laitteen, jolla värkätyn rumpuraidan voisi tallentaa itselleen MIDInä. Vinkkejä saa tarjota!”
Jyri, 1000 Sparks
Aina kuulolla
”Kännykässä on musiikkiappeina Spotify, jolla hoidan käytännössä kaiken musankuuntelun ja Google Play Music jonka tilasin koska siellä oli edustettuna muutamia jazz-levy-yhtiöitä mitä Spotifysta puuttui.
Joku musiikinkuuntelulaite on kulkenut mukana melkein aina parinkymmenen vuoden ajan ja Spotifyn ja sen offline-playlistien myötä iPodi sai jäädä eläkkeelle pitempiä matkoja lukuunottamatta kun sen pitkästä akunkestosta on iloa.”
Pasi, Jazzpossu
Biisipohjia ja mashuppeja
Musaa kuuntelen puhelimestani niin Spotifysta kuin Soundcloudistakin. Molempien mobiilisovellukset ovat oikein hyviä ja näppäriä. Soundhoundikin puhelimessani on, mutta harvemmin tulee käytettyä.
Musaa olen ”tehnyt” Garagebandin ilmaisversiolla, millä pystyy jotain alkeellisia biitinrunkoja väsäilemään, jos inspiraatio iskee. Ongelmana on lähinnä puhelimeni näytön pieni koko, mikä estää tarkempaa ajoitusta vaativat rumpukoneen mätkimiset ja ilmaisversion rumpukoneen heikot presetit. Olen parikin kertaa harkinnut maksavani vaadittavat eurot maksullisesta Garagebandista, mutta aina sillä hetkellä muistan puhelimeni koon. Jos joskus padin hankin, niin siihen aion ehdottomasti hankkia maksullisen Garagebandin.
Crossfaderin kanssa olen myös leikkinyt jonkin verran. Se on mashup-sovellus, jolla voi puhelinta kallistelemalla tehdä omia mashupeja ja miksailla niiden tasoja. Hetken viihteeksi se on oikein mainio sovellus, koska sen mukana tulevat kappaleet ovat sopivan monipuolisia ja miksaantuvat yhteen hyvin, mutta vaativampaan dj-sekoiluun se ei sovi. Sitä varten pitäisi hankkia Traktor, joka mahdollistaa myös omien kappaleiden käytön. Ehkä tämän innoittamana sen teen.
Lauri, Wincave
… ja vielä yksi ääni offline-soittolistoille
”Vastaus kuulusteluun: käytän puhelimessa tasan yhtä musiikkiappia, aka Spotifyta. Eniten käyttöä sille on treeneissä, jossa saa Jyrinkin mainitsemat offline-playlistit ja tanssibiisit soimaan. Oikeastaan millekään mulle ei ole tarvettakaan.”
June, Alice & June