Koplamme kasvaa: Tervetuloa Jazzpossu!

Olemme kuluneen viikon aikana kasvattaneet koplaamme neljällä blogilla. Discreet, Glue, Lost Tapes ja musiikki = terapiaa klaarasivat alkuviikon. Nyt on jazzual fridayn aika.

Viimeinen tervetuliaisfanfaari päättyy improvisoituun sooloon, kun lauteille astuu Jazzpossu.

Pasi Virtanen, Jazzpossu

Jazzpossu

Tuntomerkit:

Arkisessa aherruksessa ohjelmistotuotannossa vaikuttava projektipäällikkö, mutta myös intohimoinen musiikin harrastaja.

Rikosrekisteri:

Aloitin Jazzpossu -blogin puolitoista vuotta sitten koska suomalaisesta jazzista kirjoitettiin ja keskusteltiin musta ihan liian vähän netissä. Tiukasta jazz-linjasta on pidetty kiinni, mutta toisaalta aika suurpiirteisellä määrittelyllä siitä mitä voi jazziksi kutsua – musiikkityylien sekoittuminen kiinnostaa.

Sisältö on suurimmaksi osaksi ajankohtaisia juttuja pääkaupunkiseudun jazz-keikoista ja uusista suurimmaksi osaksi kotimaisista julkaisuista sekä muuta jazz-skenetystä. Viime vuoden aikana oli viitisenkymmentä levyarviota ja kuutisenkymmentä keikkajuttua. Kuukausittain kokoan noin parituntisen Spotify-playlistin, missä on ajankohtaisen musiikin lisäksi diggailemiani klassikoita. Sitä kautta blogissa on myös jazzin historiaa.

Jazzpiireissä blogi on otettu aika positiivisesti vastaan ja se tunnetaan aika hyvin muusikoiden ja diggarien keskuudessa. Viime vuoden kohokohta blogin tiimoilta ainakin omalla kohdalla oli vierailu Radio Helsingin Jazz kiinnostaa -ohjelmassa, jossa kommentoin Flow’n jazztarjontaa.

Viimeisin ryöstösaalis:

Alkuvuoden kotimaisista julkaisuista Mopon Beibe  ja Raoul Björkenheim eCsTaSyn uusi levy  ovat kolisseet koviten. Ulkomailta odotukset on korkeella uudelle GoGo Penguinin levylle, joka ilmestyy maaliskuussa. Pari viikkoa sitten ilmestynyt teaseribiisi Hopopono ihastuttaa.

Rikoskumppani suosittelee:

”Jazzpossussa seikkaileva pinkki pehmopossu on paras ystäväsi, olet sitten syvällä fonisooloissa tai kaltaiseni jazznoviisi. Riittää, että rakastat rytmiä.”
Anna, säv. san. sov.

Jazzpossu tarjoaa ensitöikseen syväluotaavan katsauksen illalla jaettavan Jazz-Emman ehdokkaisiin.  Blogin arkistoja pääset tonkimaan täällä. Jazzin makuun pääset myös Jazzpossun Facebook-sivulla.

***

Rosvoilla on käynnissä jatkuva etsintäkuulutus. Jos musiikkibloggaaminen on jo tuttu juttu, ja haluat mukaan, paljasta itsesi sähköpostilla osoitteeseen rosvot(at)rosvot.fi.