Kuuntele: Gim Kordon – Ei ole helppoo

Gim Kordon on Solitin ensimmäinen suomenkielinen kiinnitys. Yhtye julkaisee tänä perjantaina debyyttialbuminsa, joka kantaa nimeä Ei ole helppoo.

Rosvot halusi osingoille ainutlaatuisesta tapauksesta ja vohki albumin ennakkokuunteluun.

Gim Kordon - Ei ole helppoo

Kenellekään ei ole tainnut jäädä epäselväksi, että Stop, shake, honey, gon Antti on vaikuttunut Gim Kordonista. Mies kirjoitti yhtyeestä ensimmäisen kerran jo viime elokuussa, vaikkei ollut kuullut triolta biisin biisiä.

”Tämä ei ole indie rockia. Tämä on rock’n’rollia. Tämä on sitä, johon Pink Floyd ei enää massaturvotuskautensa jälkeen pystynyt. Tämä on sitä, jonka takia musiikki murtautui jo vuosikymmeniä sitten muusikoiden, intellektuellien, akateemisesti koulutettujen säveltäjien ja muiden asioihin liian vakavasti suhtautuneiden otteesta kokonaisten sukupolvien omaisuudeksi, nuorten indentiteettejä rakentamaan ja maailmankuvaa muokkaamaan.”

Samoihin aikoihin Gim Kordonin laulaja-kitaristi Aleksi Pahkala listasi Antille yhtyeensä innoittajia:

”Pre-Ray Lemonheads, Hüsker Dü, Dinosaur Jr, Sebadoh, Sonic Youthin poppipuoli ja Thurstonin eka soolo, Material Issue, Mega City Four, Smudge, Descendents ja mitä noita nyt on. Bändi on trio- style, livenä purkkiin korvia säästämättä ja rosoista piittaamatta.”

Kuuluvatko tykkäilyn kohteet albumilla? Pistä levy soimaan, niin sillähän se selviää. Antin mielipiteen löydät Soundiin kirjoitetusta levyarviosta.

Albumi on nyt julkaistu ja ennakkokuuntelu päättynyt. Levykaupoille siis!

Levyjulkkareita juhlitaan 14.5. Tavastialla. Lavalla nähdään myös Pietarin Spektaakkeli.