Cats of Transnistria on Rosvojen valinta MARS-festivaaliin

Rosvokopla intoilee jo täyttä häkää Seinäjoella tänään starttaavasta MARS-festivaalista. Viiden päivän aikana koetaan niin keikkoja kuin seminaarejakin – ja paikan päältä voi bongata tietysti myös Rosvot.

Kalenterikarju-Mikko edustaa instanssiamme perjantain digimediapaneelissa, #KOVAAPASKAA-Jukan Mumrunner-bändi soittaa perjantaina Rytmikorjaamolla ja torstain Live on Mars -showcase-iltaan kuratoimme viime vuoden tapaan yhden nousevan kotimaisen aktin. Yhtyeen, joka mielestämme ansaitsee isompaakin huomiota.

MARS / Cats of Transnistria

Viime vuonna valintamme kohdistui turkulaiseen The Reed Fagsiin, tällä kertaa Rosvojen valinta on helsingistä ponnistava Cats of Transnistria -duo. Levy-yhtiö Solitille kiinnitetty Henna Emilia Hietamäen ja Tuomas Alatalon muodostama kaksikko julkaisi tammikuussa ensimmäisen ep:nsä, ja materiaali on otettu bloggaajien piirissä innolla vastaan.


Jukka ei epäröinyt lyödä yhtyeen päälle #KOVAAPASKAA-leimaa.

”Täytyy tässä kohtaa myöntää, että minä olen syönyt Cats of Transnistrian kädestä jo siitä hetkestä kun ensimmäisen kerran kuulin nyt julkaistavalta EP:ltäkin löytyvän San Francisco -kappaleen. Minulle Cats of Transnistria oli vuoden 2014 löytö. Mutta koska kyseessä oli vain yhden kesäillan ihastus, olen valmis jatkamaan vuoden löytö -suhdettamme vuodelle 2015, niin käsittämättömän hyvästä bändistä on kyse. EP on omassa genressään, lofi-henkisellä minimalistisella äänimaailmallaan ja rujolla soundillaan täydellinen. Eli viisi kautta viisi EP:n tuottaneelle Black Lizardissakin vaikuttavalle Paltsa-Kai Salamalle, Cats of Transnistrialle ja toki myös julkaisijalle. Uskon, että kukaan ei voi olla kuuntelemisen jälkeen rakastumatta Cats of Transnistriaan, täten onkin mahdotonta ennustaa kuinka pitkälle bändi vielä pääsee.”

Tuore ep on vakuuttanut myös Gluen Eduardon.

”The four songs that comprise the Away EP create a dark, suffocating atmosphere that develops slowly until it becomes an hypnotic drone. At the same time the dynamics and the dreamy vocals add certain relief, certain beauty. This is music to enjoy slowly, preferably late at night, in a calm setting, with your eyes closed. Cats of Transnistria were one of my five Finnish artists to watch in 2015, and the Away EP confirms that the duo is heading in the right direction. It will be very interesting to see how this music evolves in the future.”

Kuva: Sofia Okkonen
Kuva: Sofia Okkonen

Kuuntele Cats of Transnistrian Away Ep kokonaisuudessaan Spotifyssa tai osta digiversio itsellesi Solitin kaupasta.

Live on Mars 5.2.2015

20:30 Cats of Transnistria (Rosvojen valinta)
21:20 Jukka ja Jytämimmit (Radio Helsingin valinta)
22:10
Tryer (YleX:n valinta)
23:00
Teksti-TV 666 (Rumban valinta)
23:50
Tiisu (Soundin valinta)

MARS-festivaali järjestetään kuudetta kertaa Seinäjoen Rytmikorjaamolla 4.–8.2.2015. Lisätietoja tapahtumasta löydät täältä