Tähdet Tähdet (2015)

Olen seurannut tänä vuonna kisaa säännöllisemmin kuin ennen, ohjelman alkaessa viime vuonna tuntui se hieman kiusaannuttavalta, mutta nyt olen päässyt sen makuun paljon paremmin ja fiilistellyt ihan huolella. Jos joltakin on mennyt ohi, Tähdet Tähdet on viime  vuonna maikkarilla startannut viihdeohjelma, jossa etsitään Suomen parasta esiintyjää. Kilpailijat ottavat mittaa toisistaan esittämällä suorassa lähetyksessä viikottain vaihtuvan genren mukaisia biisejä.

Ohjelmassa aletaan lähestyä suurta finaalia ja jännitys alkaa tiivistyä sen suhteen kuka pääsee paistattelemaan voittajan penkille sillä jäljellä on enää neljä kilpailijaa. Monta ennakkosuosikkia sekä omaa henkilökohtaista suosikkiani on kisasta joutunut jo lähtemään kotiin — leikin kesken ovat jo joutuneet jättämään Arja Koriseva, Mira Luoti, Jesse Kaikuranta, Anette Olzon, Markku Aro sekä Krista Siegfrieds. Etenkin kolmannessa lähetyksessä pudonneen Mira Luodin matkaa olisin mielelläni seurannut pidempäänkin ja viime viikolla pudonneen Krista Siegfriedsin olisin myös olettanut jatkavan aina viimeisille paikoille saakka. Ohjelma oli mielestäni kuin suunniteltu Siegfriedsin kaltaisille artisteille joilla on huimasti heittäytymiskykyä ja valtavasti lahjakkuutta!

Laura Voutilainen

Laura Voutilainen on loistanut läpi kisan lahjakkuudellaan ja todistanut kirkkaasti sen, että hänen äänialansa taipuu hyvinkin erilaisiin esityksiin. Erityisen positiivisesti olen yllättynyt Laura Voutilaisen itseironian tajusta kisan aikana, sillä lavalla nähty artisti on mielestäni kauden mittaan ollut erityisen leikkisä. Itse näkisin Voutilaisen mielelläni ohjelman finaalissa sillä hän on onnistunut esityksissään loistavasti laulunsa puolesta, mutta myös näyttänyt kykynsä heittäytyä erilaisiin teemoihin ja esityksiin.

Voutilainen on kauden aikana esittänyt kappaleet Ain’t No Sunshine (Michael Jackson), I Surrender (Rainbow), Le nozze di Figaro: voi che sapete (Mozart), Sin Wagon (Dixie Chicks), Asfaltti Polttaa (Tehosekoitin), Basket Case (Green Day) sekä Crucified (Army Of Lovers). Illan räppijaksossa Laura Voutilaiselta kuullaan huomenna Sini Sabotagen Levikset Repee. Lisäksi Laura ja Jarkko duetoivat Johanna Kurkelan Sun särkyä anna mä en -kappaleen voimin.

Jarkko Ahola

Jarkko Ahola on myös osoittanut leikkimielisyyttään eläytymällä viikkoteemoihin etenkin asujensa myötä, kauden aikana Aholasta on kuoriutunut mm. James Hetfield look-alike. Odotin Aholalta uuden kauden alkaessa aika paljon sillä hänellä on niin paljon äänialaa, että innolla odotin kuinka se taipuisi erilaisiin teemoihin. Olen kuitenkin ollut vähän harmissani siitä, että Ahola on tuntunut eläytyvän viikkoteemoihin juurikin lähinnä asuvalintojensa kautta, hevikurkkumallistaan Ahola ei ole mielestäni päässyt oikein pois ja siksi olisin odottanut enemmän heittäytymistä muutenkin kuin puvustuksen saralla. Jarkko Ahola on ehdottomasti ohjelman taitavimpia laulajia, mutta mielestäni tässä formaatissa haetaan jotakin enemmän kuin pelkästään musiikillisia taitoja joita kuitenkin kaikilla kilpailijoilla on omalla sarallaan.

Ahola on toistaiseksi kuultu kappaleet Superstition (Stevie Wonder), The Unforgiven (Metallica), Turandot: Nessun Dorma (Puccini), Thank God I’m a country boy (John Denver), Ajetaan Tandemilla (Freeman), Smells Like Teen Spirit (Nirvana) sekä If I Only Knew (Tom Jones). Tänä iltana kuullaan Jarkon tulkitsemana JVG:n megahitti Häissä.

Roope Salminen

Roope Salminen on ollut mielestäni kauden kovin yllättäjä ja osoittanut mieletöntä heittäytymiskykyä ja kehittymisen halua! Itse soisin myös Salmiselle finaalipaikan ja odotankin jännityksellä kuinka kisassa käy. Roope Salminen on mielestäni joutunut tekemään erityisen paljon töitä koska edustaa lähinnä kauden hiphop-vahvistuksena, mutta juuri siksi Salmisen matkaa onkin ollut kaikkein mielenkiintoisin seurata sillä kova työ on ehdottomasti tuottanut myös tulosta. Huikea kehitys treenivideoiden ja lopullisten esitysten välillä on ollut ihan mieletöntä ja erityisesti mieleeni on painunut kehitys heavyjakson Mötörhead-tulkinnan parissa. Povaisin ja toivoisin Roope Salmisesta kovasti koko skaban voittajaa!

Roope Salmiselta on kuultu kauden aikana Easy (Commodores), Ace Of Spades (Mötörhead), Zauberlöfte: Ein Mädchen oder Weibchen (Mozart), Gambler (Kenny Rogers), Poing poing poing (Irwin Goodman), Olen Kaunis (Pelle Miljoona) sekä U Can’t Touch This (MC Hammer). Roope Salmiselta kuullaan illan suomiräp-jaksossa Mikael Gabrielin Älä herätä mua.

Waltteri Torikka

Waltteri Torikka on kauden oopperavahvistus, joka on toki yllättänyt positiivisesti heittäytymiskyvyllään, mutta olen silti hieman yllättynyt siitä, että Torikan matka on jatkunut kisassa näinkin pitkälle. Itse olisin suonut paikan viimeisessä nelikossa mielummin Krista Siegfriedsille, jolle koko ohjelmaformaatti oli kuin räätälöity! Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan mihin saakka tämä matka jatkuu.

Torikka on esittänyt kauden aikana kappaleet All Night Long (Lionel Richie), Still Of The Night (Whitesnake), Tre Sbirri (Tosca), Ring of Fire (Johnny Cash), Satumaa (Reijo Taipale, Hei hei mitä kuuluu (Apulanta) sekä Livin’ Da Vida Loca (Ricky Martin). Waltteri Torikka on valinnut illan jaksoon Tuomas Kauhasen kappaleen Enkeli. Roope Salmiselta ja Waltteri Torikalta kuullaan myös yhteisenä lauluna Haloo Helsingin Beibi.


Huomenna neljä jäljellä olevaa tähtiartistia hakevat sisäistä räppäriään ja illan erikoisjaksossa jokaisella tähtiartistilla on oma mentori, jonka kanssa he nousevat lopulta yhdessä lavalle. Jakson asiantuntijana nähdään suomiräpin pioneeri Iso-H. Tähdet, tähdet nähdään sunnuntaisin klo 19.30 MTV3-kanavalla. Itse siis ennustan/toivon, että finaaliin pääsisivät Laura Voutilainen sekä Roope Salminen joista jälkimmäiselle toivoisin koko kisan voittoa. Oletteko seuranneet ja ketä te povaatte finaaliin?

Postauksen kuvat on ottanut Tiia Santavirta, jonka fotosivuja pääsette seuraamaan Facebookissa täällä. Tiia on käynyt kuvailemassa suoria lähetyksiä ja julkaisee ihan mahtavia kuvia!

4 kommenttia kirjoitukseen Tähdet Tähdet (2015)

 1. Hanna kommentoi:

  Aika jännä lukea näin erilaisia mielipiteitä omiin verrattuna. Itse olin nimittäin vain helpottunut kun Krista putosi, koska alan olla niin väsynyt siihen naamaan jokaisessa mahdollisessa musiikkikilpailussa. Ja Valtteri puolestaan on noussut jo melkein ohi alkuperäisestä suosikistani Jarkosta ihan tuolla heittäytymisellään kun miettii että hän on kuitenkin suurimman osan ajasta kaikista eniten vierailla vesillä.
  Roopesta en hirveästi viitsi sanoa, koska en oikein ymmärrä miksi hän ylipäänsä on tuolla _tähtenä_.

  1. Joanna Nana Tzortzis Joanna Nana Tzortzis kommentoi:

   Ymmärrän kyllä ton kun Krista on ollut niin paljon esillä, että siihen on varmasti monet kyllästyneet! Itse tykkään Kristan persoonasta niin paljon, että en ole kyllästynyt vielä joten ei ihme, että on niin erilainen mielipide hänen suhteensa. :) Mä en taas tykkää Waltterista juuri yhtään… Toki tyyppina todella mukavan oloinen jne. ja kuten sanoinkin, on osoittanut hienoa heittäytymiskykyä. Valitettavasti heittäytymiskyvystään huolimatta esitykset eivät ole mielestäni olleet kovin tasokkaita. :D Ja mitä Roope Salmiseen tulee, niin mielestäni on kiva, että kilpailussa on myös tuoretta verta, ns. ”uusia tähtiä” eikä vain vanhoja iskelmätähtiä. :)

   Mutta juuri tämän takia on tosi mielenkiintoista nähdä kuinka tämä etenee, kun ihmisillä on niin erilaisia mielipiteitä!

 2. Anssi kommentoi:

  Minusta Waltteri on laulanut monin paikoin oikeastaan hämmästyttävän huonosti kaikkea muuta paitsi oopperaa ja niitä lajeja, joissa oopperaksi on voinut laulaa. Roopen viihdekonserttiin en ostaisi lippua, heittäytymistä minusta ei ole se, että lähtötaso on jossain huomattavasti muiden alapuolella ja siksi joutui pinnistelemään. Krista ja Laura ovat viihteen loistavia ammattilaisia ja mukaan vielä Jarkko niin nämä kolme ovat niitä joiden monipuolisen shown uskoisin täyttävän isommatkin areenat. Jarkko on ollut niin hyvä, että näyttää kokonaan unohtuvan, että mies ei esimerkiksi ole koskaan tanssinut, eikä tehnyt koreografioita sisältävää showta ennen tätä kisaa. Minusta tuntuu myös että heavya kuuntelemattomat ihmiset kuulevat kaiken vahvaäänisen laulun hevinä. Aika samoin Diandrakin kiekui viimevuonna.

  1. Joanna Nana Tzortzis Joanna Nana Tzortzis kommentoi:

   Olen samaa mieltä Waltterista. Olen myös samaa mieltä siitä, että heittäytymistä ei ole ”pinnistely” mutta olen eri mieltä siitä, että Roopen onnistuminen olisi sitä, itse diggasin esiintymisistä ja pidin niitä monessa jaksossa kilpailijoiden esityksistä parhaimpana. Jarkko on vaan yksinkertaisesti ollut suuri pettymys juuri siksi että on niin loistava, vahvaääninen laulaja. Itse kyllä kuuntelen myös heavyä ja osaan kyllä erottaa vahvaäänisen laulun hevistä, onhan Laura Voutilaisellakin vahva ääni eikä sillä ole mielestäni mitään tekemistä heavyn kanssa. Jarkko Aholalla on laulussaan selkeitä heavymaneereita joista ei ole mielestäni päässyt tarpeeksi eroon ja mielestäni Jarkko ei ole siksi ollut kisan parhaimpia tänä vuonna koska ei ole pystynyt päästämään niistä irti vaan heittäytynyt ulkosien seikkojen (asujen lisäksi juurikin esimerkiksi tanssi ja koreografiat) avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.