LIVE! | Bring Me The Horizon – Kaapelitehdas 16.11.

Suomessa kivasti keikka keikalta isompaa jalansijaa itselleen ottanut metalcore-pumppu Bring Me The Horizon nähtiin maanantaina toistaiseksi isoimmalla Suomen keikallaan loppuunmyydylle Helsingin Kaapelitehtaalle. Bändi julkaisi runsas kuukausi sitten uuden levynsä That’s The Spirit (mainio plätty muuten, voisin palata siihen laajemminkin), joka tarjoili kuuntelijoilleen astetta kevyempää Bring Me The Horizonia suuresti menestyneen Sempiternal -levyn jälkeen.

Helsinkiin bändi saapui osana Euroopan kiertuettaan ja raahasi mukanaan post-hardcorea, vaihtoehtorockia ja elektronista musiikkia tuotannossaan yhdistelevän PVRIS-yhtyeen sekä Attack Attack! -bändistä tutun vokalisti Caleb Shomon nykyisen kokoonpanon Beartoothin.

Lämppäreistä molemmat olivat mielestäni kivoja ja mielenkiintoisia lisäyksiä iltaan, mutta eivät tehneet minuun sen syvempää vaikutusta. Vain muutama päivä Pariisin iskujen jälkeen oli tunnelma konserttisalissa himpun verran jännittynyt, ajatus taisi olla kaikilla mielessä ja valehtelisin itsekin jos ei minua olisi etukäteen hieman ahdistanut viettää jo niin pian niiden jälkeen aikaani samankaltaisessa tilassa näin monen ihmisen kanssa. Bändikin oli perunut päivältä kaikki haastattelunsa. Turvatarkastuksia oli kuitenkin moninkertaistettu ja ihmisten vilpitön into musiikista sai minutkin rentoutumaan. Tuntui hyvältä nähdä tragedian jälkeen ihmisiä pitämässä toisiaan kädestä kiinni suurien valojen loisteessa ja heiluvan musiikin tahtiin.

Olin oikeastaan tosi innoissani siitä, että pääsin näkemään Bring Me The Horizonin keikan pitkästä aikaa. Vaikka coremusiikki ei oikeastaan enää sytytä minua yhtä vahvasti kuin vaikka viisi vuotta sitten, on tietyillä bändeillä edelleen iso paikka sydämessäni ja tämä on yksi niistä. Bring Me The Horizonin (edelleen) mielettömän livekarisman lisäksi bändissä sytyttää mm. kyky ja halu kehittyä ja tehdä uutta, uudenlaista. Kyllästyminen ei ole niin helppoa kun bändi levy levyltä jotakin erilaista.

On ollut mielettömän hienoa seurata Bring Me The Horizonin matkaa etenkin lähivuosina. Yli kymmenen vuotta kasassa ollut orkesteri oli vain joukko pikkupoikia kun aikoinaan sen löysin. Sittemmin areenat, yleisöt ja lavasteet ovat kasvaneet, mutta onneksi myös bändi on kyennyt kasvamaan sen mukana. Räkänokat ovat osoittaneet ansaitsevansa asemansa!

Setlist:
Doomed
Happy Song
Go to Hell, for Heaven’s Sake
The House of Wolves
Chelsea Smile
Throne
Shadow Moses
Sleepwalking
True Friends
Can You Feel My Heart
Antivist

Encore::
Blessed with a Curse
Drown

 

Yksi kommentti kirjoitukseen LIVE! | Bring Me The Horizon – Kaapelitehdas 16.11.

  1. meri kommentoi:

    Itse kyllä myös valehtelisin jos sanoisin, että pelkkä Helsingin reissu ei olis yhtään kuumotellu tämän Pariisin iskun jälkeen. Keikallakin kyllä huomasi juurikin sen jännittyneisyyden ja arvata voi, ettei oltu kumpikaan ainoita, joilla pyöri samat jutut päässä silloin!:D

    Onneks kuitenkin kaikki meni hyvin ja keikka oli ihan mahtava! Pääsin ekaa kertaa itse näiden keikalle usean vuoden odotuksen jälkeen ja oli kyllä sen odotuksen väärti! Harmittaa nyt jälkeenpäin vain se, miten ne oli viime kerrallakin Oulussa tunnin ajomatkan päässä ja nyt piti lähteä Helsinkiin asti (kiva vaan ku pääsee aina välillä sinnekin)!

    Ps. mielettömiä kuvia!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.