#22 | Viikon biisit

365 päivää, 365 biisiä. Postaussarja seuraa bloggaajan hiljattaisia biisifiilistelyitä sekä blogin vuosisoittolistalle ja Rosvojen Viikkosaalis -soittolistalle nostettuja biisejä vuonna 2017. Syynissä niin vuoden kuumimmat biisit kuin yleisetkin biisifiilistelyt!

Antti Tuisku – Hanuri feat. Boyat

Olen miettinyt mikä Antti Tuiskun uusissa kappaleissa tuntuu jotenkin erilaiselta ja olen päätynyt siihen, että siinä missä Tuiskun aiemmat biisit ovat olleet välittömiä ihastuksia, olen lämminnyt uudemmille julkaisuille paljon hitaammin. Toisaalta se on ainakin oman kokemukseni mukaan kielinyt aina siitä, että kappale kestää paremmin aikaa.

Hanuri liikkuu äänimaailmallisesti flirttailevan trooppisissa rytmeissä, mutta samalla se on lyyrisesti sidottu vahvasti Suomeen ja hanurisoundiensa puolesta jopa suomalaiseen humppaan. Muistelenkin kuulleeni jostain, että afrobeat-soundeihin ihastuneen Tuiskun tuleva albumi olikin tarkoitus äänittää Karibialla joten en ihmettelekään vaikka tämä äänimaailma hallitsisikin koko tulevaa albumia.

Pete Parkkonen – Ei Nyt

Pete Parkkosen uusi tuotanto on liikkunut jossakin rockin, satunnaisten discopop-vivahteiden sekä äärimmäisen seksuaalisuuden välimaastossa. Ei Nyt jatkaa tätä samaa kaavaa, joskin tässä biisissä ei kauheasti raskaampia vivahteita ole, siis sellaisia joita oli kuultavissa esimerkiksi loppuvuodesta julkaistussa Kohta Sataa -sinkussa, joka oli suunnaton hitti (syystä tai toisesta).

Aivovuoto – Tottakai feat. Mariska

Tää on hirveän hyvä biisi, mutta mulla ei jotenkin ole tähän mitään sanottavaa tai lisättävää. Tykkään biisin rauhallisesta ja tummasta rytmistä, ei kai siihen muuta tarvita!

Vesta – Sun katu

En tiedä voiko kappale olla sateinen, mutta jos voi, tämä on juuri sitä. Dramaattista, mutta pelkistettyä biisiä koristaa Vestan tunnistettavan koruileva ääni. Kappale on yllättävän samaistuttava kertomus siitä kuinka eron jälkeen kaupunki ja sen erinäiset paikat jakautuvat eronneiden kesken.


Vuosisoittolistalle lisätty lisäksi:

Helye – Lähiöprinsessa
Liam Gallagher – Wall Of Grass
Martta Hakala – Sä
Prinssi Jusuf – Meen hakee sen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.