Lukas Leon @ Tavastia

Lukas Leonin debyyttialbumi Simba ilmestyi torstaina 14.6. ja levyn julkaisua juhlittiin heti lauantaina Tavastialla. Lukas Leon on saanut erityisesti huoiota siksi, että hän on ensimmäinen Liiga Music levy-yhtiölle sopimuksen tehnyt artisti.

 

Ennakkoon oli vihjailtu, että puoli tuntia ennen showtimea nousisi lavalle myös yllätysesiintyjä. Mielestäni oli itsestään selvää, että tuo yllätysesiintyjä olisi Lukas Leonin mentori Cheek, sillä hänen oli tiedotettu muutenkin olevan paikalla vierailemassa Lukas Leonin XTC -biisillä.

Samalla kuitenkin pohdin, että eikö Cheek näin enemmänkin veisi huomiota suojatiltaan ja illan päätähdeltä Lukas Leonilta. Näin ei kuitenkaan onneksi käynyt. Cheek nousi lavalle Herrasmiesliigan kanssa ja heiltä kuultiin yhteensä nelisen kappaletta, jotka nostattivat tunnelmaa juuri sopivasti illan pääaktia varten.

Toukokuussa Cheekin Täältä sinne -hallikiertueella lämmitellessään hyvää esitreeniä saanut Lukas Leon nousi Herrasmiesliigan jälkeen lavalle ja otti yleisönsä haltuun kuin vanha tekijä. Keikan aikana yleisöön jaettiin mehujäätä ja lavalla nähtiin myös vierailemassa Etta sekä jo aiemmin lavalla nähty Cheek.

Tsekkaa alta muutama kuva Tavastialta!

 

Ei kommentteja

Texas (Haloo Helsinki!)

Haloo Helsinki! julkaisi viime kuussa uuden, neliraitaisen EP:n, jonka myötä yhtye myös valmistautuu kesän festareihin. Kantrivaikutteinen minialbumi on rakennettu onnistuneesti teemansa ympärille ja on tiivis paketti, joka onnistuu nappaamaan kuulijansa mukaan Texasin tunnelmaan.

EP:n ensimmäinen raita Farssi aloittaa levyn melko rauhallisissa ja tummanpuhuvissa tunnelmissa, mutta kasvaa kuitenkin kappaleen kertosäkeissä hieman isommaksi ja elektronisvoittoiseksi startiksi.

Toisena raitana löytyvä Jukebox -skit pysäyttää tunnelman hetkeksi, mutta juuri niin, että se tukee sopivasti EP:n kokonaisuutta. Sillä oletetusti kuullaan kuinka Jare Brand astelee bootseissaan saluunaan ja kysyy tietä jukeboxille. Jukebox myös kasvattaa onnistuneesti odotusta kohti seuraavaa kappaletta. Se onkin EP:n nimikkobiisi Texas, joka on teemallisesti vahvasti EP:tä määrittävä raita ja siksi tärkeä osa kokonaisuutta.

Kirjoitinkin jo aiemmin täällä musiikkiblogissa kuinka Texasissa on samaa leikkimielistä rähinää ja kujeilevaa rokkikitaraa kuin Aerosmithin Walk This Way -kappaleessa, joka pistettiin uuteen uskoon Run DMC:n avulla vuonna 1986 kymmenisen vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen! Näillä näkymin Texas tuntuu jääneen valitettavan aliarvostetuksi biisiksi, sillä se on mielestäni yksi kovimmista tänä vuonna julkaistuista biiseistä!

Kaksi ihmistä starttaa levyn kantrimman ja orgaanisen puoliskon, jota täydentää myös levyn päättävä Ei suomalaiset tanssi, joka kaikessa leikkimielisyydessään kasvanee myös festarikesän kovimmaksi yleisön tanssittajaksi.

Uutta kesähittiä Texas tuskin tarjoaa, mutta kyseessä on kuitenkin napakka ja toimiva kokonaisuus, joka on pyörinyt omassa soittimessani yllättävän tiuhaan tahtiin ottaen huomioon, että bändin aiemmat levyt ovat kokonaisuuksina jääneet itselläni huomattavasti vähemmälle kuuntelulle ajan myötä. Texas on helposti sulateltava kokemus, johon on helppo ja nopea hypätä mukaan!

Bändi ilmotti hiljattain Tavastian keikkansa yhteydessä jäävänsä pian kahden ja puolen vuoden tauolle työstämään uutta levyä, joka ilmestyy 2021. Haloo Helsinki! nähdään kuitenkin onneksi keikoilla vielä tänä kesänä.

Kuuntele Texas -EP alta!

Ei kommentteja

Noin viikon biisit

 

Antti Tuisku – Kumipuku

Vuoden virallisen kesäkumibiisin esittäjäksi tänä vuonna paljastui pian tauolle jäävä Antti Tuisku. Ensikuulemalta sekavan ysärijumputuksen kuuloinen kappale kasvaa jokaisella kuuntelukerralla astetta koukuttavammaksi. Kappaleen kertosäe onkin jo todellinen korvamato!

Erityisen hienoa on mielestäni se, että kappaleessa huomioidaan naisten ja miesten lisäksi myös muut sukupuolet. Antti Tuiskua kuultiin myös Mariskan kanssa vuoden 2007 kesäkumibiisillä Hyppää Kyytiin.

 

Aida – Kato mun sormee

Uuden allon urbaanin popin tulokas Aida on julkaissut juuri debyyttisinglensä Kato mun sormee, jonka teksti pohjautuu artistin omakohtaiseen kokemukseen parisuhdeväkivallasta. Soundillisesti kappale on laadukas taidonnäyte tummanpuhuvasta R&B:stä sekä vahvasta naisenergiasta. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa Aidalta!

Euroopan Unionin perusoikeusviraston vuonna 2014 julkaistun tutkimuksen mukaan 30 prosenttia 18-74-vuotiaista suomalaisista naisista on joutunut nykyisen tai entisen kumppanin fyysisen tai seksuaalisen väkivallan kohteeksi. Parisuhde- tai lähisuhdeväkivalta on maassamme tabu, josta useimmat sen uhrit vaikenevat.

 

Paperi T – Paniikki feat. Chisu

Toinen biisilohkaisu Paperi T:n 15.6. ilmestyvältä Kaikki on hyvin -albumilta jatkaa osittain samaa tematiikkaa kuin aiemmin julkaistu levyn nimikkokappale. Soundillisesti ihanan kevyessä, raikkaassa ja kesäisessä kappaleessa kummittelee taustalla kuitenkin hieman painostava sävy (joka oikeastaan sopii myöskin mainiosti biisin ja koko kappaleen teemaan). Paperi T:n flow on biisillä hieman normaalia tasaisempaa eikä sanoja ole painotettu Paprulle yleensä tyypilliseen tyyliin. Siispä hänen osuutensa kappaleessa ovat melkein lähempänä runonlausuntaa, mutta rytmillisesti se sopii biisin tyyliin erinomaisesti.

Biisillä kuullaan kertosäkeessä myös Chisua, joka ei ole aiemmin urallaan virallisesti vieraillut muiden artistien kappaleilla. Kyseessä on siis ainutlaatuinen ja mielestäni myöskin äärimmäisen cool kaksikko. Kappaleen kylkiäiseksi julkaistiin myös Ezra Gouldin ohjaama musiikkivideo (alla).

Ellinoora – Bäng Bäng typerä sydän feat. eetu

Bäng Bäng typerä sydän on kappaleena suuri, mutta ihanan orgaanisella tavalla ja siksi mukavaa vaihtelua melko biittivoittoisiin kappaleisiin mitä soittimessani on pitkälti soinut lähiaikoina. Tietyllä tavalla se kuulostaa sellaiselta ikivihreältä, joka olisi voinut soida jo isovanhempiemme radioissa. Nykyaikaan kappaleen sitovat kuitenkin lyriikat, joissa vilisevät modernit viittaukset aina bäng bängeistä Bon Iveriin. Duetossa kuullaan vierailemassa tulokasartisti eetu.

Plussaa siitä, että tämä biisi muistutti minua vanhasta suosikistani Nancy Sinatran Bang Bang (My Baby Shot Me Down), joka minun oli pakko palauttaa soittolistoilleni!

 

Kerava – Ei kyl pysty

Tämän vuoden mystisen kesähitin paikkaa havittelee salakavalasti Kerava, jonka ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa kappale Ei kyl pysty näki ensimmäisen päivänsä Spotifyssa muutama päivä sitten. Kevyttä ja tarttuvaa biisiä tähdittävät jo pelkästään superkuulooni luottaen mm. Roope Salminen sekä Kalle Lindroth.

Kevyt etsivätyö internetin syövereissä paljastaakin, että kappaleen takana ovat hääränneet Jarkko Ehnqvist, Roope Salminen, Matias Keskiruokanen, Juhani Mykkänen sekä Kalle Lindroth, joista valtaosa on ollut myös mukana tekemässä Roope Salminen & Koirien superhittiä Madafakin Darra. Saataisiinko tästä yhtä iso yllätyshitti tälle kesälle?

 

 

Muut soittolistalle lisätyt biisit

Elias Gould – Kipinä
Reino Nordin – Kuinka paljon voi rakastaa

Nelli Matula – Et oo menos minnekään
Jannika B – En luovu susta koskaan
LCMDF – Glitter
Ruusut – Siamilaiset
Vilma Alina – Voimaeläin feat. Gasellit
Gettomasa – Ei mitää järkee feat. Gracias

 

Vuosisoittolista 2018

Ei kommentteja

Ääripäät (Mikael Gabriel)

Mikael Gabrielin viimeisin tuplaplatinaa streamannut pitkäsoitto Versus julkaistiin kolme vuotta sitten, ja se oli ensimmäinen albumi Suomessa, joka streamasi kultaa jo ennen julkaisuaan. Sittemmin olemme saaneet nauttia peräti kolmesta Mikael Gabrielin julkaisemasta EP:stä; sekä räppivoittoisemmat 6K ja LA, että yhteistuotos Isac Elliotin kanssa julkaistiin viime vuonna. Nyt julkaistu uusi albumi Ääripäät on raikas räppivaikutteinen popalbumi.

 

Ääripäät

Muovipalmuja: Levyn avauskappaleessa on ikään kuin viisi eri biisiä pakattuna tiukasti yhteen ja samaan kappaleeseen, joka on siitä huolimatta yllättävän tarttuva ja hämmentävä, mutta samalla koukuttava avaus levylle. Kaikessa outoudessaan tämä on suosikkibiisini koko levyltä. Kappaleella samplataan Georges Bizetin aariaa Carmen-oopperasta vuodelta 1875. Muovipalmuja on mahtipontinen avaus, jonka soidessa voi lähes nähdä sielunsa silmin Mikael Gabrielin tirehtöörin asussa avaamassa esiriipun uuteen lukuun MG:n musiikillisessa tuotannossa. Welcome to the miklushow.

Naapurit kuulee: Kappale edustaa niin ikään jo monelta muultakin kotimaiseltakin artistilta viime aikoina kuultua lattarimeininkiä ja vetää siinä ohessa väkisinkin kohti kesää ja festareita.

Ääripäät: Levyn nimikkobiisi kuroo lyyrikoidensa puolesta hyvin yhteen myös koko albumin tematiikkaa! Soundillisesti utuinen ja hieman mystinen kappale pohdiskelee myös oivaltavasti Mikael Gabrielin artistihistoriaa ja -brändiä.

Kivi sakset seteli: Kappaleella kuullaan vierailemassa Elastinen ja Pyhimys, jotka molemmat ovat alansa pioneereja. Elastinen lienee kappaleen kivi (vuonna 2004 julkaistun Elaksis Kivi -albuminsa nimeänä), Pyhimys kappaleen sakset (joita tietyllä tavalla myöskin levy-yhtiösetänä toimivana henkilönä edustaa) ja Mikael Gabriel (tietenkin) kappaleen seteli.

Pidä musta kii: Tämän albumin Kipua lienee tämä remake Pidä musta kii -kappaleesta, jonka alkuperäinen versio löytyy Tyttö sinä olet tähti -elokuvan soundtrackilta. Ensi-iltansa vuonna 2005 saanut kulttimaineeseen noussut elokuva on merkittävä aikansa kuva ja teos sitä aikanaan katsoneelle teinisukupolvelle. Myös Mikael Gabriel on useaan otteeseen ylistänyt elokuvaa ja myös omalla Vain Elämää -kaudellaan paljasti, että suuri osa hänen kappaleistaan on kirjoitettu samasta tytöstä, jonka kanssa yhteinen taival alkoi tätä elokuvaa katsoessa. Kappaleen alkuperäinen säveltäjä Chisu on antanut siunauksensa kappaleen uudelle versiolle ja siksi saamme nyt nauttia uudesta modernimmasta versiosta tästä klassikosta. Kappaleen kertosäkeissä kuullaan Pamela Tolan alkuperäiset laulut.

Mennää bulil: Kenties albumin letkein kappale, jossa viheltelyn lomassa kuullaan silti myös hieman nopeatempoisempaa räppiä sekä tehosteena hieman auto-tunea.

Sahara: Kappale vie levyä jälleen positiivisuutta ja kesää kohti, sekä yhdistelee Mikael Gabrielin vanhaa ja uutta soundia. Sahara on osittain heitetty ”hyvällä tavalla” läskiksi ja se tekee siitä erityisen hyväntuulisen. Tässä on muuten myös jokin kupliva taustaääni, joka kuulostaa koko ajan siltä, että olisin saanut puhelimeeni uuden viestin.

Älä huku kyyneliin: Kappale on kirjoitettu ikään kuin oman elämän tärkeälle henkilölle kuten vaikka veljelle, mutta (spoiler alert) biisin aikana käykin ilmi, että teksti onkin kirjoitettu itselle ja omalle synkälle puolelle. Älä huku kyyneliin kosketti minua erityisesti, sillä olen itsekin aikoinaan kirjoittanut hieman samasta kulmasta omasta suhteesta itseeni täällä.

Timanttei: Voimaannuttavaksi tehty kappale on Mikael Gabrielin oodi faneillensa, etenkin niille jotka kiertävät keikoilla, missä yleisön nostaessa puhelimensa ilmaan, näyttävät niiden valot timanteilta.

Pimeyteen: Levyn kevyeen ja hyväntuuliseen meininkiin eniten pesäeroa ottaa kappale Pimeyteen, joka ammentaa kosketuspintaa erityisesti artistin luovuuden synkemmästä päästä, ja siinä Mikael Gabriel on aina ollut erityisen taitava. Kappale tai ainakin osa siitä kertonee eräästä Mikael Gabrielin fanista, joka menehtyi yllättäen vain 17-vuotiaana. Kertosäkeessä kuulletaan laulamassa Bess.

Ei oo hätää: Voimaannuttava kappale päättää levyn herkkiin, mutta toiveikkaisiin tunnelmiin.

 

 

Yhteenveto

 

Edellisen studioalbuminsa Versus jälkeen Mikael Gabriel on julkaissut peräti seitsemän sinkkulohkaisua; Helium, Loistat pimeäs, Riippumatto, Maaiman Laidalla, Pimeyteen, Timanttei sekä Ääripäät-levyn julkaisua nipin napin edeltäneet Naapurit kuulee sekä Älä huku kyyneliin. Näistä kappaleista kuitenkin vain alle puolet ovat päätyneet uudelle levylle, vaikka esimerkiksi kappaleiden Helium sekä Riippumatto kaltaisten hittien olisi hyvinkin voinut odottaa sille päätyvän sillä ne olisivat sopineet muutenkin albumin tunnelmaan. Niiden puuttuminen on kuitenkin pitänyt levyn myös odottamisen arvoisena, sillä suurin osa levylle tehdystä musiikista on kuulijallekin täysin uutta materiaalia.

Ääripäät oon pitkä harppaus Versuksesta täysin toiseen suuntaan niin soundillisesti kuin tekstillisestikin. Levyllä kuullaan monta astetta popimpi Mikael Gabriel, joka on uskaltautunut haastamaan itseään laulamisenkin saralla, eikä pelkää kirjoittaa iloisistakin asioista tai unelmoida kesästä.

Lyyrisesti Ääripäät ottaa myös harppauksen kypsempään suuntaan, sillä valtaosa levyn teksteistä liikkuu astetta syvemmillä vesillä pohtien elämää tai omaa jaksamista. Albumin kevyemmät kappaleet taas lähinnä fiilistelevät kesää ja hyvää fiilistä. Nämä ääripäät (pun intended) ovat albumilla vahvasti esillä siinä missä aiemmin tyypilliset ihmissuhdekoukerot ja dokausbiisit ovat sen sijaan jääneet Versus-albumille sekä sitä edeltäneeseen tuotantoon. Ne kaikkein kovimmat uhoamiset on taas päästy kanavoimaan lähinnä viime vuonna julkaistuille 6K– sekä LA-EP:ille.

Ääripäät onkin siinä mielessä käänteentekevä albumi Mikael Gabrielin tuotannossa, että kyseessä on selkeästi räppivaikutteinen popalbumi siinä missä aiemmat albumit ovat olleet päinvastoin popvaikutteisia räppilevyjä.

Levyn nimi on äärimmäisen osuva, sillä artistina Mikael Gabriel on hyvinkin ääripäiden mies; usein vihattu tai rakastettu, mutta harvoin mitään siltä väliltä. Usein on vaikeaa arvioida onko tässä kyseessä lintu vai kala, tai siis, että onko tämä Mikael Gabriel nyt sitten hyvis vai pahis. Mielestäni kiinnostavan hänestä tekeekin juuri se, että hän on avoimesti juuri sitä miltä kulloinkin tuntuu. Se tekee Mikael Gabrielista samaistuttavan, sillä en itsekään usko, että ihmiset ovat lähtökohtaisesti hyviä tai pahoja vaan vähän molempia. On ihanaa, että joku tekee siitä vieläpä musiikkia.

 

Avainkappaleet

Muovipalmuja, Ääripäät, Pidä musta kii, Sahara

 

Kesän keikat:

02/06/2018 Vaasa, YleXPop
09/06/2018 Kaarina, Saaristo Open
15/06/2018 Turku, Samppalinna
16/06/2018 Tampere, Särkänniemi
21/06/2018 Rauma, Raumanmeren Juhannus
22/06/2018 Tahkovuori, TahkoJuhannus
23/06/2018 Jämsä Himos, HimosJuhannus
07/07/2018 Hämeenlinna, Wanajafest
07/07/2018 Kajaani, Kainuun Musiikkijuhlat
12/07/2018 Jyväskylä, Suomipop
13/07/2018 Lahti, Summer Up
19/07/2018 Lokalahti, Karjurock
20/07/2018 Tampere, Tammerfest
27/07/2018 Oulu, Qstock
28/07/2018 Porvoo, FACTORY Festivaali
03/08/2018 Rantajamit, Salo
04/08/2018 Seinäjoki, Solarsound
10/08/2018 Laukaa, Satama fest
11/08/2018 Turku, Aurafest
17/08/2018 Helsinki, Weekend fest
18/08/2018 Tampere, Blockfest

 

 

Ei kommentteja

Boboff Tape (Cledos)

Ei, en vieläkään ymmärrä puoliakaan siitä mitä Cledos laulaa, mutta jotenkin se ei haittaa.

Olen Cledoksen myötä pohtinut viime aikoina paljonkin lyriikan merkitystä biiseissä. Olen itse heikkona koskettaviin tai kekseliäisiin teksteisin, ja ne voivat mielestäni tuoda kappaleelle paljonkin lisäarvoa. Cledoksen kappaleiden tekstit eivät kuitenkaan minua kosketa ja isoa osaa en välttämättä edes ymmärrä, silti nautin Cledoksen musiikista — miksi?

Olen alkanut kyseenalaistamaan lyriikan merkitystä kappaleissa. Toki hyvät sellaiset tuovat mielestäni edelleen kappaleelle huomattavasti lisäarvoa, mutta kappale elää ja voi hyvin myös ilman merkittävää tekstiä jos kappale muuten kantaa. Kyllähän esimerkiksi täysin instrumentaalitkin kappaleet voivat viedä mukanaan ilman sanojakin, vieraskielisetkin kappaleet koskettaa ilman yhteistä kieltä tai kesäjumputukset nostaa fiilistä vaikka niissä laulettaisiin aivan höpöjä.

Cledoksen musiikki pohjautuu monella tapaa hyvään flowhun sekä sellaisten sanojen hokemiseen, jotka kuulostavat hyvältä vaikkei niiden merkitystä täysin ymmärtäisikään. Musiikki on lopulta kuitenkin vain kasa erilaisia ääniä erilaisessa muodossa olivatpa ne äänet sitten biittejä tai vokaaleja.

Cledoksen tapauksessa tekstit eivät tuo merkittävää lisää musiikkiin (esim. viime vuonna ilmestynyt Alo EP oli suurilta osin yhden sanan tai lauseen toistamista läpi biisien) mutta artistin oma soundi ja rap-flow ovat musiikin keskeinen instrumentti, joka sinetöi kerta toisensa jälkeen Cledoksen musiikin mehevän trap-soundin.

Boboff on seitsemän kappaleen EP, joka sisältää viisi uutta biisiä sekä jo julkaistut kappaleet Made in Italy sekä Swipe, jolla on mukana liuta tämän hetken kiinnostavimpia urbaanin musiikin nimiä: Mikael Gabriel, TIPPA, Bizi, Gracias sekä MD$. Boboffin tuotannosta vastaa tämän hetken kuumimmat rap-tuottajat MD$ sekä Fractious Frank.

Soundillisesti Boboffin biisit ovat tuttuun tapaan äärimmäisen meheviä ja mukaansa tempaavia ja myöskin lyyrisesti pyörivät edelleen samankaltaisten aiheiden kuten merkkivaatteiden ja rahan ympärillä. Ja varmaan jonkun muunkin aiheen, mutta sitähän minä en tosiaan ymmärrä.

Tulevat keikat:

2.6. Vaasa – YleX Pop-jatkot
8.6. Pori – Cabaret
16.6. Oulu – Hoodfest
29.6. Seinäjoki – Provinssi Festival
6.7. Turku – Ruisrock
7.7. Kajaani – Onnela
13.7. Joensuu – Ilosaarirock

 

Ei kommentteja

Noin viikon biisit

Aloe Blacc – Brooklyn in the Summer

Tämä biisi kuulostaa täydellisesti siirtymältä kevätpäivistä paahtavan kuumiin kesäpäiviin. Etiäisiä on kuultavissa myös Bruno Marsin sekä Earth, Wind and Firen kaltaisista tekijöistä. Blacc on itselleni muuten suht tuntematon artisti, mutta hänen äänensä on monelle varmasti tuttu mm. edesmenneen Aviciin Wake Me Up -kappaleelta.

 

Christina Aguilera – Twice / Fall in line

Christina Aguilera on niin ikään palannut rinkiin jo parillakin uudella kappaleella, joista ensimmäinen; Twice on voimakas dramaattinen, mutta kypsä balladi, joka tuttuun tapaan esittelee Aguileran laajaa äänialaa — tällä kertaa hyvinkin maltillisessa ja tummanpuhuvassa asetelmassa.

Sittemmin Aguilera on julkaissut myös biisin nimeltä Fall in Line, joka esittelee hieman enemmän särmää vaikka tämäkin kappale pysyy hyvinkin maltillisena ja tyylikkäänä. Biisillä kuullaan myös vierailemassa Demi Lovato.

Molemmat kappaleet ovat ensimakua Aguileran kesäkuussa julkaistavalta uudelta albumilta, joka on artistin ensimmäinen albumijulkaisu sitten kuusi vuotta sitten julkaistun Lotus-levyn.

 

ABREU – Amor Amor feat. Cledos

Olen ollut viimeisen viikon aivan koukussa tähän biisiin ja kuunnellut sitä tunteja putkeen kerrallaan! En tiedä mikä siinä on, ehkä siinä tiivistyy ihanasti tämä kesäinen seksihelle sekä jouhevasti etenevä flow, jota siivittää kappaleella vieraileva Cledos.

 

Aleksanteri Hakaniemi – Pelkääks vai rakastaks

Vasta muutama kuukausi sitten debyyttialbuminsa Nuorena Jaksaa julkaissut Aleksanteri Hakaniemi ei turhaan ole jäänyt lepäilemään laakereillaan, vaan on jo ehtinyt julkaista uutta musiikkia! Menevä ja tietyllä tapaa melko leikkisä Pelkääks vai rakastaks kannustaa menemään omia unelmia kohti, vaikka se tarkoittaisikin samalla omien pelkojen kohtaamista ja ajoittain uhkarohkeita valintoja. Soundillisesti Pelkääks vai rakastaks yhdistelee Hakaniemen moderniin poprock-soundiin kevyitä lattarielementtejä.

 

Oskari Ruohonen – Bajamaja

Ihanan aurinkoinen kesäbiisi Bajamaja kuulostaa juuri sellaiseslta täydellisen levyeltä kappaleelta paahtavan aurinkoisiin päiviin, ja se onkin myös lyyrisesti tarina festariromanssista, sekä odottamattomasta ihastuksesta, joka vie mennessään. En olisi koskaan ajatellut, että bajamasta saisi menevältä soundaavan sanan yhtään missään biisissä, mutta jotenkin luontevasti tämän mukaan tulee kuitenkin laulettua ”jjjaabajammajaaaan!!”

 

Seinabo Sey  – Breathe

Edellä mainittittujen Aguileran kappaleiden tunnelmaa melko läheltä liippaa myös tämä Seinabo Seyn kappale, joka starttaa jo äärimmäisen mahtipontisilla jousilla sekä Seyn jykevällä laululla. Olisin itse toivonut jonkinlaista kliimaksia biisin loppupuoliskolle, mutta koko biisi jäikin hieman yllättäen lähinnä odottavaiseksi nostatukseksi.

 

 

Muut vuosisoittolistalle lisätyt biisit:

Lady Gaga – Your Song
Blind Channel – Out Of Town
Paperi T – Kaikki on hyvin
edi – Pahoja Tapoja
Juulia – Jos voisin jättää sut kahdesti
Maija Vilkkumaa – Siks ku mä halusin
Ina – Ride My Wave

Ilta – Muuri
Jonne Aaron – Kun jätät minua
Ariana Grande – No Tears Left to Cry
YOUNGHEARTED – Beijos
Sana – Pelon hetkellä feat. Aki Tykki
Cardi B, Rita Ora, Bebe Rexha, Charli XCX – Girls
Elastinen – Supervoimii
Anniina – Vääristymä
Christopher – Bad
Lauv – I Like Me Better
Sweater Beats – Faded Away feat. Icona Pop
Camila Cabello – Never Be Te Same feat. Kane Brown
Lucas – Kato Mua
Cledos – Swipe feat. TIPPA, Gracias, MD$, Bizi, Mikael Gabriel
Cyan Kicks – Rockabye
Heikki Kuuka – Kallioon feat. Huora
Afromikko – Kultakutri Mutruhuuli
Elias Kaskinen & Päivänsankarit – Puolet
Bastille – Quarter Past Midnight
Bebe Rexha – Ferarri
James Bay – Slide
Meghan Trainor – Let You Be Right
Nivki Minaj – Barbie Thingz

Vuosisoittolista 2018

Ei kommentteja