V/A: Poco Loco in the Coco LP, eli hyvän mielen levyjä osa 2


Poco Loco in the Coco LP on outoja rytmejä, raakaa R&B:ta, viidakon tuoksua, villiä – pidättelemätöntä – intohimoa ja katettuja pöytiä täynnä rommia ja eksoottisia hedelmiä. Ei siis mitään mitä omilla viinin ja oluen täyteisillä kaupunkilomillani olisin päässyt kokemaan. Itseasiassa jos minun täytyisi jotain noilta matkoilta ynnätä niin avainsanoja olisi: Jyrki Järvilehto, pikavene ja järvipoiju. Tule seuraavalla kerralla mukaan?

Levy on kasattu 50-60 -luvun liki tuntemattomaksi jääneiltä levymerkeiltä – niiden julkaisemilta seiskoilta ja savikiekoilta. Silti osa tämän aarrearkun sisuksista voisi hyvinkin olla suoraan haaksirikkoutuneen karibialaisen laivahylyn ruumasta tai persialaisten pikisilmien ryöstetyiltä sukuhaudoilta, aina Honolulun kaislavöiden kautta käsiin päätyneisiin harvinaisuuksiin asti. Miten tahansa, ultra rare gems etten sanoisi. Kokoelmassa on hurjasti ainesta olla bileiden se levy, jota joku vaatii toistuvasti tehostaen pyyntöään joko-tai asetelman uhkauksella laittaa koko helvetin paikka paskaksi ellei levy lähde soimaan.

Tiedän mitä ajattelet, tunnen epäluulosi. Voihan vuohen ulkosynnytin, aina välillä ajattelen etten enää mitään muuta tunnekaan. Ajattelet, että hetki kun erehdyt soittamaan levyä, joku jossain pistelee näköiseesi Voodoo-nukkeen neuloja ja nauraa koko näytöksen päälle hyytävää naurua nuotion liekin kelmeässä loimussa. Se voi hyvinkin pitää paikkansa, koska siinä vaiheessa kun suljet mielesi uudelta ja menetät uteliaisuutesi niin olet sen kohtalon muodossa tai toisessa jo ansainnutkin.

Kokoelman on julkaissut University of Vice Records ja saman lafkan cataloguesta löytyy varsin paljon muutakin vastaavan skoupin lorinaa. Kokoelmalle on tehty myös jatko-osa nimeltään [yllätys yllätys!] Poco Loco in the Coco Vol.2.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.