V/A – Girls With Guitars LP, eli hyvän mielen levyjä osa IV

Vielä ei ole ehtinyt kulua montaakaan Marlboro-kevytsavuketta tai Sailor Jerry -rommilasia siitä kun rustasin edellistä hyvän mielen levyistä kertovaa, pohjattoman positiivisuuden vireeseen lukijansa virittävää postausta. On aika taas jatkaa.

Sukeltaessani karvatonta rintaani myöten harmaantuneiden, sätkätupakalla elävien ja Status Quo -paitoihin hurahtaneiden denim-papparaisten suosimalle levylaarille, huomasin Ace Recordsin tehneen sen jälleen. Korjaan. Huomasin Ace Recordsin tehneen sen kahdesti*: julkaisseen lisää kuningasraitoja konnossööriuskottaviksi pakattuina ässäkokoelmina, jotka ovat omiaan nostattamaan henkeä kaamoksen vuoksi puolinopeudella käyvien aivojeni rippeissä.

Levyn kannessa seisoo neljä naista kitaroineen ja oikeaan ylänurkkaan on sijoitettu ohjeellista vähittäismyyntihintaa ilmaiseva numerosarja. Levyn takakannesta löytyy biisilistaus ja insertistä artistiesittelyt bändikuvineen. Kuvia pakaroista: nolla.

Girls With Guitars LP on laajemmalta kolmen CD:n kokoelmasarjalta eksklusiivisesti vinyl loverseille poimittu kokonaisuus. 60-luvun amerikkalaiset ja brittiläiset psych/garage -tyttöbändit ständille nostava kokoelma on platinanlujaa sydäntä ja wow-elämystä biisi toisensa perään. Levyä kuunnellessa suussa ei ala maistumaan varsinkaan alushameen napilta.

Liverpoolilaisen The Liverbirdsin Bo Diddley Is a Loverissa kuuluu Hampurin legendaarisen Star-Clubin kiihkeä rytmi yhtä väkevänä kuin Bo Diddley -vaikutteet tai Reeperbahnilla käryävä Karibian-nortti. Yksi huippuhetkistä on myös Gail Harriksen The Fabulous Wailersin kanssa esittämä Ike & Tina Turnerin I Idolize You -coveri. Sama biisi, ellei jopa sama äänityskin, löytyy The Fabulous Wailersin In the Castle -albumilta. Sivuhuomiona täytyy todeta sen olevan maan mainio albumi noin muutenkin. The What Fourin I’m Gonna Destroy That Boy edustaa taas perinteisempää 60-luvun vakoojatunnelmaista soundia.

Time to wake up, tiger! Oh yes, what a beautiful day it is! Rise and shine, boy! Rise and shine and Praise the Lord! HALLELUJA!


*Juttusarjassa aiemmin fiitannut Nippon Girls LP on saanut jatko-osan.