Johnny Cash – Out Among the Stars LP, eli ”spirit is willing but the flesh is weak”


Vaikka aikoinaan hieman nurinkurisestikin hurahdin Johnny Cashin tuotantoon Unearthed -boksin kautta, niin varsinaiset American Recordingsit ovat aina edustaneet minulle kuolemaisillaan olevan hevosen tarpeetonta uudelleen pieksentää ja ehkäpä ihmisen elämän intiimeimmän tapahtuman – kuoleman – avaimenreiästä tirkistelyä.

Rakastan Cashin kultavuosien tuotantoa ja tämän kantrisoundia.

Niitä lauluja, joissa elämänrakkaudeksi paljastuu hopeahiuksinen dallasilainen huora. Hänen stoalaisia tekstejä kuten Guess Things Happen That Way ja tarkkanäköistä kerrontaa Sunday Morning Coming Downissa.

Myös hengelliseltä osastolta löytyy todellisia helmiä kuten Daddy Sang Bass ja tältäkin albumilta löytyvä I Came to Believe.

Vaikka Out Among the Stars ehkä onkin vain yksi levy enemmän Cashin yli viidenkymmenen studioalbumin diskografiaan niin on se merkittävä teos useastakin syystä.

Ensinnäkin se on toistaiseksi ainoa postuumisti julkaistu Johnny Cash -albumi, jonka keskeinen biisimateriaali koostuu perinteisemmistä kantribiiseistä, eikä toisten artistien jo tunnetuksi tekemien hittien laahaavan akustisista tulkinnoista. Se lisää moniulotteisuutta 80 -luvun Johnny Cashin rebublikaaniseen ja jopa punaniskaiseen kaupunkilais cowboyn imagoon. Noiden lisäksi levyllä kuullaan June Carter Cashia.


P.S. Kurkkaa myös Kuuntelija-Annan postaus She Used to Love Me Alot -biisistä.