Haaste: eka kerta, eli kuivia kertomuksia etupihalta

Sain haasteeksi kertoa ekasta kerrastani. Aikomukseni ei suinkaan ole paljastaa kaikkia limaisia yksityiskohtia siitä mistä luulette, vaan enemmänkin avata historiaani musadiggarina ja blogaajana. Koska haasteen toimittaja ei antanut käsineestä kasvoihini niin hillitsen sisäistä muskettisoturiani ja pidän miekkani edelleen tupessa. Tai mitäpä tuolla väliä, koska kynähän on tunnetusti miekkaa vahvempi.

Eka yhtye, jota olet fanittanut?

90 -luvun alun hiekkalaatikkoleikeissä oli tärkeää kummasta tykkää enemmän: gunnareista vai metallicasta. Minulle se oli Metallica sillon, ja minulle se on Metallica edelleen. Jossain vaiheessa suhteeni bändiin hiipui, eikä välttämättä vähiten kahden paskan Black -albumia seuranneen kokopitkän vuoksi. Kestosuosikkeina Ride the Lighting- ja …And Justice For All LP:t.

Eka levy jonka olet saanut?

Ottaen huomioon edellisen vastaukseni niin saattaa vaikuttaa erikoiselta, että se oli Guns ’n’ Rosesin Use Your Illusion II c-kasetti. Miksikö? No koska kaikki Metallicat löytyi jo laatikosta tupladekillä äänitettyinä kotikopioina. Mikäli puhutaan äänilevyistä [records] niin se oli Iron Maidenin Fear of the Dark 2LP.

Eka levy jonka olet ostanut?

Haha, maalaan itseäni nurkkaan. Se oli Megadeathin Countdown to Extinction c-kasetti. Tietäjät tietää. Äänilevynä se oli Metallican …And Justice for All 2LP, käytettynä. Kuten Iron Maidenin kohdalla, niin tämäkin on yksi niistä levyistä joilla on huomattavan paljon tunnearvoa vaikkei se enää ihan mintissä olekkaan.

Eka festari?

Läsnä-Rock joskus 90-luvulla. En ollut löytänyt vielä viinan iloja, joten muistan olleeni hitusen ulkopuolinen. Suurista festareista ensimmäinen kerta oli toissakesäinen Ruisrock.

Eka klubikeikka?

Voi härrejössenssöns mikä kysymys. Tätä joudun miettimään hetken aikaa… Ikärajattomia nuorisotalo yms. keikkoja ei ilmeisesti lasketa? Eikun pitää nekin laskea, muutenhan tästä menee kaikki hauskuus! Bändin on oltava Apulanta, mutta en voi täysin verifioida tapahtuiko tämä 8-salilla vai naapurimaakunnan keikkapaikkana toimivan hotellin uudenvuoden bileissä.

Eka kerta kun olet blogannut musiikista?

Se oli Uuden Musiikin Blogi tms, joka oli käytännössä muutaman Qaiku -tyypin pitämä Posterous -kokeilu. Nykyään kun Posterous ja Qaiku on jo kuopattu niin en enää voi linkata niihin, mutta ensimmäisen postaukseni muistan edelleen. Biisi oli The Brigands – Would I Still Be Her Big Man?
https://www.youtube.com/watch?v=miGS8RSI3GU

P.S. Kirjoituksessa mainitut c-kasetit katosivat häkkivarastomurron yhteydessä. R.I.P.