Soittolistaviikko: Setäindien 100 silmät avaavinta hetkeä

Carpe Diem. Tartu hetkeen. Okei, tartun kyllä, musiikkidiggailuissa usein vielä hyvin moneen hetkeen, niin nykypäivässä kuin menneisyydessäkin. Välillä ihmisten kanssa musiikkimieltymyksistä keskustellessa käy ilmi, että musiikki, josta intoilen, on usein musiikkia, josta olen intoillut täydellä pöhinällä jo viime vuosituhannen vaihteessa ja kuluvan vuosituhannen ensimmäisinä vuosina.

Setäindien 100 silmät avaavinta hetkeä

Näin on. Olen kuullut puhuttavan setäindiestä. Turvaindiestä. Viimeisimpänä nöösipoikaindiestä, vaikka en ihan täysin olekaan varma termin merkityksestä, mutta hauskalta se joka tapauksessa kuulostaa muiden edellä mainittujen termien tavoin.

Oli asian laita niin tai näin, itselle sillä ei ole juuri merkitystä, onko musiikki turvaindietä, soft rockia vai ska’ta.

Jos biisi on hyvä, se on hyvä ja sillä hyvä. Piste.

Joskus asiat lähtevät niin sanotusti hanskasta. Näin pääsi käymään tämän soittolistan kanssa − koossa oli parhaimmillaan (tai pahimmillaan) 148 laulua. Lähdin kokoamaan soittolistaa kappaleista, jotka ovat joko tempaisseet mukaansa indiemaailmaan tai saaneet pysymään siellä.

Siinä sitä nyt sitten on: sata biisiä eri artisteilta, jotka ovat saaneet innostumaan artistista ja/tai musiikkityylistä ja/tai vahvistaneet tykkäämisen tasoa entisestään. Biisejä, jotka ovat joko avanneet silmät toden teolla tai saaneet ne pysymään entistäkin enemmän ammollaan.

On vanhoja ja on uusia kappaleita. On hittejä, levyjen ensimmäisiä ja viimeisiä sekä niiden väliin sijoittuvia biisejä. On surumielistä ja surullista kamaa, mutta myös melkoista iloittelua. On sekä elektronista että orgaanista äänimaisemaa. On todella tanssittavia biisejä ja useita illan viimeisiä hitaita.

Laidasta toiseen.

Kappaleiden järjestystä pohtiessa hurahti mukavasti aikaa, mutta nyt järjestys on suhteellisen looginen. Jos siis päivästä löytyy noin seitsemän tuntia luppoaikaa tai kaipaat työnteon taustalle setäindiemeininkiä, ei muuta kuin lista soimaan järjestyksessä.

Toimii myös randomilla.