Saanko luvan? Valssitahti kunniaan

Saanko luvan? Valssitahti kunniaan

Huomasin taannoin jälleen kerran pitäväni hyvin paljon 3/4-tahtilajista eli niin sanotusta valssitahdista. Olen aina pitänyt valssin tanssimisesta – tanssiminen on yleensäkin kivaa. Joitain ihmisiä valssitahti saattaa ärsyttää, mutta yllättävän moni musiikkiterapiasohvan omistajatahon suosikkikappaleista on tahtilajiltaan kolmijakoinen.

Poimimme itseni kanssa kymmenen suosikkia sekä kokosimme 84 laulua sisältävän soittolistan ihmeteltäväksesi. Poimi toki omat suosikkisi ja kokeile tanssia valssia esimerkiksi rakkaasi, lemmikkisi, lempityynysi tai ystäväsi kanssa. Jos olet menossa naimisiin ja häävalssi ei ole vielä löytynyt, tuolta listalta voi löytyä hyviä ehdokkaita.

Huomio! Häävalssinmetsästystarkoituksessa, muista kuitenkin lukea kappaleen lyriikat ennen valintaa. Esimerkiksi Blurin No Distance Left to Run, Radioheadin A Wolf at the DoorPMMP:n Päiväkoti tai Feistin The Bad in Each Other eivät voisi olla juurikaan kauempana maailmankaikkeuden onnistuneimmasta häävalssivalinnasta. Tai sitten suhteenne on erikoisehko.

Joku saattaa huomata, että Metallican Nothing Else Matters ja Guns N’ Rosesin Since I Don’t Have You puuttuvat sekä allaolevasta kymmeniköstä että 83 biisin soittolistalta. Ne eivät nyt vaan kuulu sinne.

Tässä kymmenen laatuehdokasta, joiden tahtiin laskea yy-kaa-koo, yy-kaa-koo. Näiden tahtiin voisin sekä pyytää että antaa luvan. Anytime.

Feist – The Bad in Each Other

Iron & Wine – Flightless Bird, American Mouth

https://www.youtube.com/watch?v=-iuFJ5P9ung

Leonard Cohen – Take This Waltz

The Walkmen – In the New Year

https://www.youtube.com/watch?v=8l1dpx-jG3Q

R.E.M. – Strange Currencies

Elliott Smith – Miss Misery

Hello Saferide – Arjeplog

Depeche Mode – One Caress

https://www.youtube.com/watch?v=2LphFkmbRUc

Radiohead – How to Disappear Completely

Elbow – Open Arms

Ja tässä alla 84 tahtilajiltaan hyvää kolmijakoista kappaletta sisältävä soittolista. Kyllä. Suurimman osan tahtiin lähtisin tai veisin tanssiin hetkeäkään epäröimättä. Milloin vaan.