Hercules on kaupungissa, tanssikengät jalkaan

Hercules & Love Affair esiintyy tänään illalla Helsingissä.

Yhdysvaltalainen Hercules & Love Affair nousee Helsingin Ääniwallin lavalle tänään perjantaina puoliltaöin. Keikalle saa vielä lippuja ovelta kello 18 alkaen.

Andy Butlerin johtama ryhmä on yhdessä Antony Hegartyn kanssa vastuussa yhdestä 2000-luvun suurimmista tanssihiteistä. Herää kuitenkin yksi suuri ja olennainen kysymys: mitkä kaksikymmentä yksittäistä 2000-luvun tanssipopkappaletta (ja niiden kaksikymmentä vaihtoehtoa) pakottavat musiikkiterapiasohvan omistajan kaivamaan tanssikengät vaatehuoneesta? Kuuluuko tuo kyseinen kappale siihen joukkoon?

Vastaukset lyhyine perusteluineen tähän maailmoja syleilevään kysymykseen löytyvät alta. Mukana sekä hittejä että ei-hittejä. Kaikki 40 kappaletta sisältävä soittolista artikkelin lopussa.

Pet Shop Boys – Minimal (tai Vocal)

Ei tanssipoplistaa ilman Pet Shop Boysia. Ei ikinä. Kappale, joka olisi ansainnut enemmänkin huomiota. Helvetin hyvä popkappale.

https://www.youtube.com/watch?v=seKED39QqTU

Saint Etienne – DJ (tai When I Was Seventeen)

Saint Etienneltä olisi voinut valita useammankin kappaleen. Nämä kaksi ovat jostain syystä päätyneet soimaan dj-keikoilla, eri soittimissa ja soittolistoilla säännöllisimmin.

Scissor Sisters – Only the Horses (tai Somewhere)

Comfortably NumbTake Your MamaI Don’t Feel Like Dancin’ ja muut hitit ovat hyviä edelleen, mutta kärsineet pienen inflaation. Tuoreimmalta Scissor Sisters -levyltä löytyy hyviä 1990-luvun tanssipopmaailman suuntaan kumartavia biisejä.

The Rapture – How Deep is Your Love? (tai Don Gon Do It)

House of Jealous Lovers on ehkä The Rapturen paras kappale, mutta tanssittavimmat biisit löytyvät yhtyeen kahdelta viimeiseltä levyltä. Video edit on typerästi pätkitty, kokopitkä versio löytyy soittolistalta.

Cut Copy – Out There on the Ice (tai Need You Now)

Cut Copyn keikka megahikisellä Tavastialla muutama kesä sitten oli huikea. Australialaisilta olisi ansainnut päästä mukaan moni muukin kappale.

Friendly Fires – Paris (tai Live Those Days Tonight)

Parhaita täysin puun takaa pölähtäneitä tanssiosaston tulokkaita viime vuosilta. Kiinnostaisi nähdä livenä vielä joskus.

Röyksopp – Poor Leno (tai Only This Moment)

Melody A.M. on niitä levyjä, jotka sijoittaa automaattisesti mielessään ajankohdallisesti 1990-luvun viimeisiin vuosiin, vaikka Röyksoppin debyyttialbumi ilmestyi vuonna 2001. What Else is There? tai Eple olisivat voineet myös päätyä listalle.

Holy Ghost! – Jam For Jerry (tai Hold My Breath)

Jos en olisi muinoin innostunut LCD Soundsystemistä, en olisi välttämättä kuullut Holy Ghostista. Bändin uusi materiaali ei ole iskenyt debyyttilevyn tavoin.

Annie – Heartbeat (tai Songs Remind Me of You)

Annie on ihana. Ja Heartbeat ehdottomasti yksi parhaita tanssipopkappaleita tällä vuosituhannella.

Austra – Painful Like (tai Forgive Me)

Oopperapuolella kouliintuneen Katie Stelmanisin johtama tanssipopyhtye on hiipinyt suosikkijoukkoon vaivihkaa. Stelmanisin ääni jakaa mielipiteitä.

Hot Chip – How Do You Do? (tai Boy From School)

Hot Chip on aivan törkeän hyvä livenä. Jos et nähnyt Ilosaaressa viime kesänä, laita katsastuslistalle.  On bändi törkeän hyvä toki muutenkin.

LCD Soundsystem – Get Innocuous! (tai Someone Great)

Kun laitoin Sound of Silverin ensi kertaa soimaan noin kahdeksan vuotta sitten, kuuntelin avausbiisiä ja ihmettelin, että mitäs tämä oikein on. Se oli jotain erikoista ja erityistä.

Roisin Murphy – You Know Me Better (tai Overpowered)

Molokon tämän vuosituhannen puolella tekemät biisit jäävät kakkoseksi Murphyn sooloparhaimmistolle.

https://www.youtube.com/watch?v=EaU–aBe0nU

Depeche Mode – Suffer Well (tai In Sympathy)

In Sympathy on 2000-luvun parhaita DM-biisejä. Samoin Suffer Well. Jälkimmäinen on kaikessa synkkyydessään vaikuttava.

https://www.youtube.com/watch?v=qQ8FYzOyOAo

Chvrches – We Sink (tai Gun)

Yllättäviä uusia tuttavuuksia, osa 930. We Sink on hävyttömän tarttuva ja mukaansatempaava popkappale.

Hercules & Love Affair – You Belong (tai Blind)

Nämä molemmat kappaleet kuullaan varmasti tänään Ääniwallissa.

Junior Boys – In the Morning (tai Banana Ripple)

Junior Boys tuli tutuksi Radio Helsingin avustuksella. So This is Goodbye -levy on päätynyt ilmestymisestään lähtien tasaisin väliajoin soittimeen.

M83 – Kim & Jessie (tai Raconte-Moi Une Histoire)

Midnight City olisi ollut selkeä valinta, mutta M83:lla on parempiakin kappaleita.

Moderat – Bad Kingdom (tai Rusty Nails)

Moderat vakuutti viime kesän Flow’ssa ja veti yhden festareiden parhaista keikoista.

Washed Out – Amor Fati (tai Eyes Be Closed)

Hieman rauhallisempaa tanssitahtia listan loppuun. Auringonlaskun ja -nousun utua ja usvaa, johon on maailman mukavinta upota tanssien hiipuessa.