Asioita, jotka on koettava: Tampere-juhannus

Tampereen keskustassa Tullinaukiolla ja sitä ympäröivissä ravintoloissa vietetään juhannuksena Valtteri Festivalia. Ohjelmistoltaan indie-painotteinen tapahtuma kutsui allekirjoittaneen yhdessä Pauliina-ystävän kanssa soittamaan levyjä lauantai-illan rientoihin Klubille. Eihän moiseen kutsuun voi vastata kieltävästi.

Kaikille asioille on ensimmäinen kertansa ja nyt vietän ensimmäistä kertaa elämässäni juhannuksen Tampereella. Tätä kirjoittaessani istun junassa ja mietin, muistinko pakata kaikki oleelliset levyt mukaan.

Jos siis olet Tampereella tai Tampereen liepeillä juhannuksena ja tekemistä vailla, kannattaa suunnata Tullinaukiolle.

Muun muassa Pariisin KeväänEläkeläistenThe Valkyriansin ja muiden aktien esiintymisten ohessa tapahtuvan levysoittelun ajallisesta määrästä ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta keikkojen jälkeen on ainakin bileet luvassa. Meininki tulee luultavasti olemaan vauhdikasta ja tanssittavaa, mutta huomasin yhtäkkiä miettiväni oudoimpia kappaleita, joita on ollut hauska soitella tunnetumpien yksilöiden seassa.

Tässä viisi outoa levysoitteluvalintaa. Voi olla, että joku näistä soi Tampereen Klubillakin.

M83 – Raconte-Moi Une Histoire

Hiljalleen kasvava rivakkatempoinen mielikuvitusmaailmaan vievä biisi, jossa seikkailevat sammakot.

Rilo Kiley – Breakin’ Up

Biisi, josta on tullut dj-keikoilla eniten kyselyitä, että ”mikä tää oikein on”. Eräänlainen I Will Survive osa 2, jonka sävellys ja sovitus etenevät hävyttömästi duurissa ja jonka Jenny Lewisin yksinkertaisen toimiva, eron toiselle osapuolelle ilakoivan maltillisesti pitkää nenää näyttävä sanoitus kruunaa.

Hello Saferide – My Best Friend

Tyttöjen välisestä ystävyydestä.

Koop – Waltz for Koop

Rauhallisempien iltojen vakio-outoilu.

The Boo Radleys – Find the Answer Within

Brittipainotteisissa illoissa täysin must. Usein muutenkin.

Valtteri Festival 20.–21.6. Tampereella. Lisätietoa tapahtumasta täällä.