Parasta tässä ja nyt osa 5

Parasta tässä ja nyt on Spotifysta löytyvä henkilökohtaisesti kuratoimani soittolista, jolta löytyvät viime viikkojen kuumimmat uutuudet. Ajan kuluessa pudottelen vanhempia kappaleita pois listalta ja nostan tuoreemmat tilalle. Silloin tällöin kirjoittelen täällä blogini puolella kappaleista, joita soittolistaltani löytyvät. Välillä kattavammin selostukin ja välillä vähän niukkasanaisemmin. Tällä kertaa haluan soittolistaltani antaa erityishuomiota kahdelle seuraavalle kappaleelle.

***

Muistanette yhtyeen nimeltään Fun? Juuri se yhtye, jonka nimi nousi koko maailman huulille mahtipontisella ja lähes paatoksellisella nuoruuden ylistyslaulullaan We Are Young. Se voimaballadi, jonka tahdissa ensin trenditietoiset hipsterit juopuivat humalaan punaviinistä ja ylistivät sekä omaansa että nuoruuden ainutlaatuisuutta. Hipsterkesä 2011 jälkeen kappaletta coveroitiin Glee-sarjassa ja muutama kuukausi myöhemmin syöpyi amerikkalaisten tajuntaan soituaan Super Bowlin aikana esitetyssä automainoksessa. Luonnollisesti hipstereiden osalta kappale oltiin jo pilattu Gleen myötä, mutta nyt massiiviseksi hitiksi kasvanut kappale tavoitti jokaisen nuoren ja nuoreksi itsensä mieltävän ihmisen sydämen. Musiikkidiggarit alkoivat katsella yhtyettä nenänvartta pitkin, mutta 2012 julkaistu debyyttialbumi myi kuin häkä ja yhtye pokkasi itselleen kaksi Grammy-palkintoa sekä neljä muuta ehdokkuutta.

Olen aina pitänyt Funista ja Nate Ruessista, vaikka ymmärrän hyvin, miksi monet näitä parjaavatkin. Musiikin sentimentaalisessa mahtipontisuudessa on jotain, mitä en voi vastustaa. Juuri siksi olen erittäin innostunut Nate Ruessin uudesta soolokappaleesta, jolla mukana soittaa Beck. Kappaleen tavassa kietoa yhteen Beckin country- ja folk-henkinen musiikki Nate Ruessin voimapoppiin. Lisähyösteenä kun kappaleella kuullaan vielä jopa vähän Oasista muistuttavaan brittirockkitarointiin, on sekoitus kohtalaisen vaikuttava!

 

Ohhoh, Neon Indian palaa kahden vuoden hiljaiselon jälkeen uudella singellään ja ai että minkäläinen kappale se on! Vuoden 2015 kesäkappaleen metsästäminen voidaan lopettaa tällä sekunnilla, sillä 80-lukua hengittävä elektropop Annieta suvereenimpaa ehdokasta ei yksinkertaisesti voi tulla enää vastaan. Kappaleen groove viettelee salakavalasti, ja polttelevan pinnan alla kuplii jotain mystistä sekä äärimmäisen seksikästä. Trooppisesti soivat kitarat sävyttävät tunnelmaa ja vaikka poljento on letkeä, on kappaleen ote erittäin tiukka. Kappale on alusta loppuun täyttä timanttia, mutta viimeisellä minuutilla se suorastaan lähtee käsistä. Odottakaapa vain. Kappaleesta huumaantuu kuin hikisestä kesäyöstä, oltiin sitten tropiikin kuumudessa tai Suomen suvessa.

 

Näiden kahden kuuman uutuuden lisäksi Parasta tässä ja nyt -soittolistaltani löytyy noin kahden tunnin edestä tiukkaa ja tuoretta musiikkia. Soittolista päivittyy aktiivisesti, joten käy ottamassa soittolista kuunteluun ja tilaukseen tekstin alta!

Maitohotelli: Parasta tässä ja nyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.