Ensisoitto: Pollen – Stepping On Lego

Pollen grafitti
Elämässä on oltava periaatteita. Yksi omistani on, ettei kitaravetoista hyviin melodioihin luottavaa indie-rockia voi koskaan kuunnella liikaa. En voi vastustaa 90-luvun henkeä puhkuvaa indie rockia. Pavement, Sebadoh, Pixies ja kaikki näiden bändien johdannaiset ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Samaan mieltymyslokeroon kolahtaa Pollen, jonka jäsenien juuret ovat ulkomailla, mutta tällä hetkellä vaikuttavat pääasiassa Suomessa.

Itse kappale on tiukka kaksiminuuttinen hyväntuulista ja tarttuvaa indierevittelyä, josta on helppo nauttia. Stepping On Lego soi vaivattomasti, mutta sen soinnissa on tasoja, joihin voi tutustua. Kerroksissa soivat kitarat tarjoavat melodiakoukkuja ja yksityiskohtia, jotka tiukka bassolinja pitää määrätietoisesti otteessaan. Viimeisen silauksen kappaleelle antaa laulaja Cameron Allenin, jonka laulu kulkee äänivallin harjalla vaivattomasti. Soundi ei vyöry yli valtavana kitaravallina, kuten vastaaville yhtyeille voi koitua ongelmaksi. Pollen soi luonnollisesti kokonaisuutena, johon on helppo tutustua ja tarttua.

Legon päälle astumista ei varmaan koskaan ole saatu kuulostamaan näin hyvältä ja nautinnolliselta.

Pollenilla on mielenkiintoinen tavoite julkaista neljä pitkäsoittoa kuluvan vuoden aikana. Ensimmäinen näistä neljästä levystä Confidence Will Kill You julkaistiin jo tammikuussa. Tuore single Stepping On Lego enteilee jo toista levyä Scandinavian Wool, joka on tarkoitus julkaista maaliskuussa. Kiirettä pitää.

Stepping On Lego on julkaistu tänään ja se on saatavilla vinyylinä, kuten Pollenin aiemmatkin julkaisut. Julkaisijana on Royal Mint Records, jonka peräsimessä on niin ikään Cameron Allen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.