Ennakko: Traffic Island – Via Las Vegas

vialasvegas_cover
Kansi: Petri Huhtinen

Kelataanpa hetkeksi vuoden takaiseen Traffic Islandin singleen Johnny Had A Boyfriend, josta julkaisun yhteydessä kirjoitin. Hehkutukseni eivät ole laantuneet tippaakaan. Päinvastoin. Kappale oli osoitus siitä, että yhtye osaa tehdä loistavia pop-kappaleita, jotka kestävät aikaa. Listoillani Johnny Had A Boyfriend on yksi viime vuoden parhaita kotimaisia kappaleita. Samalla se on myös  hävyttömän aliarvostettu. Näiden lähtökohtien perusteella olin hyvin innoissani, kun sain tietää turkulaispumpun julkaisevan uutta musiikkia.

Se niistä vanhoista julkaisuista, sillä kesäistä huumaa on kuultavissa myös uudella singlellä Via Las Vegas. Ilahduttavaa on huomata, että yhtyeen aurinkoinen ja melodiavoittoinen indiepop soi valloittavasti, kuten ennenkin. Via Las Vegas on kolmannen pitkäsoiton ensimmäinen virallinen sinkku, mutta albumin julkaisusta ei tällä hetkellä ole tarkempaa tietoa. Vähän jo toivoisi, ettei yhtye turhaan aikailisi levynteon kanssa. Viimevuotisen EP:n ja tämän singlen myötä tulevaa levyä voi odottaa mielenkiinnolla.

Vahvat kertosäkeet ja kekseliäät melodiakuviot ovat aina olleet Traffic Islandin musiikissa vahvasti esillä. Hiljalleen maalailevan alun jälkeen myös Via Las Vegas siirtyy hyvin suoraviivaisesti kohti tarttuvaa kertosäettä, jota 4-minuuttisen kappaleen aikana ehditään jauhaa läpi useammankin kerran. Toisto ja kertosäekeskeisyys eivät kuitenkaan häiritse, sillä kappale on rakennettu hyvin. Kappaleen dynamiikan vaihtelu ja kertosäkeen sekä säkeen välinen tasapainoilu tekevät kappaleesta jopa vähän leikittelevän. Kertosäkeen toimivuuden osoittaa, miten helposti se kannattelee kappaletta loppuun asti.

Single ja Juho Fossin ohjaama musiikkivideo julkaistaan virallisesti perjantaina 27. päivä. Minulla on kuitenkin ilo esittää Via Las Vegas -musiikkivideo jo tänään! Kappale kuunteluun ja puistoon pyörimään auringonpaisteeseen, sillä tältä kuulostaa kesä.