Ennakko: Phenomenal Creature – Illusion Love

Kuva: Miikka Pirinen

Kuva: Miikka Pirinen

Love is illusion, love is illusion”, toistelee kuulas naisääni jopa hieman kärsivään sävyyn, kun jousisoittimet kuljettavat kappaletta kohti ulappaa akustisen kitaran tahdittaessa kulkua. Jos syksy ei vielä ole tullut, niin tämän kappaleen myötä se astuu ovestasi sisään.

Minulla on suuri ilo soittaa blogissani ennakkokuunteluna parin vuoden hiljaiselolta heränneen Phenomenal Creaturen paluusingle Illusion Love. Kappale on ensimmäinen singlelohkaisu myöhemmin syksyllä julkaistavalta Bare made EP:ltä. Levyn julkaisija on helsinkiläinen VILD Music Company. Yhtyeen jäsenistössä ovat muun muassa Lady Escapessakin soittaneet Joona Mäkelä ja Seidi Guzejev. Tämän vuoden aikana Seidi Guzejev on tullut tunnetuksi myös Hisserin bändistä.

Luonteeltaan Illusion Love on hyvin melankolissävytteinen kappale, joka ei turhia koreile. Tämä tarkoittaa sitä, että kappale keskittyy sitäkin tiiviimmin siihen, mikä on yhtyeen musiikissa olennaista: yksinkertaisiin, mutta kauniisiin, melodiakuvioihin ja iholle hiipivään herkkyyteen. Rakenteeltaan yksinkertainen folk-kappale kulkee vakaasti ja suoraviivaisesti eteenpäin, mikä synnyttää mielenkiintoisen kontrastin, kun syventyy kuuntelemaan kappaleen sanoituksia, jotka huokuvat hämmennystä ja epävarmuutta. Määrätietoisesti kappale syöksyy kohti rakkautta koskevia suuria kysymyksiä, mutta kappaleen loputtuakin kysymykset leijuvat edelleen ilmassa.

Phenomenal Creaturen vähäeleisyys ja koreilemattomuus on lämpimästi tervetullutta, vaikka sen musiikki niin kovin haikeaa onkin. Usein tuntuu siltä, ettei yhtyeillä ole riittävästi uskallusta luottaa musiikissaan yksinkertaisuuden voimaan. Väkisin pyritään täyttämään tyhjä tila, jollain sinne kuulumattomalla. Parhaimmillaan tyhjä tila täyttää itse itsensä ja silloin se kuulostaa älyttömän hienolta, kuten Phenomenal Creaturen musiikissa.

Illusion Love -single julkaistaan 2. päivä syyskuuta, mutta minä tarjoilen sen teille kuunneltavaksi tässä, nyt ja heti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.