Ennakko: Fjeld – Like A Drunken Parachute Man

13254832_1064551276949782_7032437842357119467_o

Viime vuonna Wave It Off -kappaleella vaikutuksen tehnyt Fjeld on täällä taas! Raumalaisen post-rockia ja indie-poppia yhdistelevän tulokkaan sinkku Like A Drunken Parachute Man julkaistaan 1.6 virallisesti erinäisissä sähköisen jakelun palveluissa. Lukijoideni ei kuitenkaan tarvitse turhia odotella, sillä tarjoan uuden musiikkivideon ennakkokatseltavaksi jo tänään.

Wave It Off -singlen tapaan kappale on suurten ääriviivojen sisään rakennettu ja lukuisilla pienillä yksityiskohdilla koristeltu kokonaisuus. Heleässä ja rikkaassa äänimaisemassa on edelleen vahva Rubikin kaiku. Toisaalta uusimman kappaleen jämäkät dynamiikan vaihtelut tuovat mieleen tanskalaisen Mew’n. Tanskalaisyhtyeen tapaan Fjeld herättää kappaleensa eloon yhdistelemällä seesteistä tunnelmallisuutta ja järeitä äänivalleja. Erityisesti puolivälissä kuultava kertosäkeeseen sisään rysähtäminen järeän kitaravallin voimin on kuin suoraan Snow Brigadelta. Suurieleisen sisääntulon jälkeen kertosäe pauhaa kuin hyinen koski keväällä. Yhtyeen mukaan kappale on kertomus siitä, miten ihminen voi itse vaikuttaa siihen, miten korkealta elämässään putoaa, jos on pudotakseen. Tällöin elämä voi olla tasapainoilua massiivisten äänivallien ja heleiden sointujen välillä.

Kuvataiteilija Sanni Saari on tehnyt kappaleelle kauniin videon, joka tavoittaa hyvin kappaleen tunnelman ja Fjeldille ominaisen visuaalisen esitystavan. Abstrakti video on juuri sellainen, jonka alitajunta voisi muodostaa kappaletta kuunnellessa. Musiikkivideoon on niin helppo uppoutua, että 5-minuuttinen kappale loppuu yllättävän nopeasti. Ei muuta kuin kappale kuunteluun ja anna musiikkivideon viedä sinut matkalle mielikuvien maailmaan.

 

Yksi kommentti kirjoitukseen Ennakko: Fjeld – Like A Drunken Parachute Man

  1. Nimetön kommentoi:

    Kiitos

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.