Biisi: Yuck – Hearts In Motion

1457601_1340732289285930_2875966330531442687_n

 

Ysärihenkistä musiikkia ei ole koskaan ollut maailmassa liikaa. Ei edes ysärillä. Yhtyeen debyyttilevy Yuck löi itsensä väkevästi läpi suloisella pörrökitarasoundillaan, jonka säröytyneeseen mutta raukeaan tunnelmaan on helppo uppoutua. Levyn utuisessa äänimaailmassa kaikui melodisimmillaan soittavat Dinosaur Jr, Sonic Youth ja Teenage Fanclub.

Yuck-levy soi kirkkaasti parrasvaloissa, mutta yhtyeen kakkosalbumi jäi vuonna 2013 täydellisesti pimentoon. Tulevaa albumia Stranger Things enteilevä Hearts In Motion kiinnitti kuitenkin huomioni, mikä sai palaamaan yhtyeen tuotannon pariin. Vaikka laulaja vaihtuikin ennen yhtyeen kakkosalbumia on sen soitanta tuttua Yuckia. Tuttua säröisyyttä ja utuisuutta on kuultavissa uudella Hearts In Motion kappaleella, vaikkei yhtä läpipuskevana, kuten debyyttialbumilla. Melodiset kitarakoukut tuovat mieleeni vahvasti Flaming Lipsin Transmission From The Satellite Heartin ja Pixiesin (vielä aiempaa tuotantoa voimakkaammin).

Pakko se on todeta, että hypättyäni kokonaan yhtyeen kakkosalbumin yli aloin tämän singlen myötä odottaa tulevaa albumia suurella mielenkiinnolla. Uutta albumia odotellessa on kenties korkea aika ottaa yhtyeen edellinen levy kunnolla haltuun. Albumi julkaistaan 26.2.


Kappale löytyy myös Spotify-soittolistaltani Maitohotelli: Parasta tässä ja nyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.