Biisi: Traffic Island – Johnny Had A Boyfriend

 

Kuva: Petri Huhtinen
Kuva: Petri Huhtinen

No nyt on, no nyt on! Samalla hetkellä, kun aurinko vapautti säteensä pilviverhon takaa Traffic Island ilmoitti paluustaan ja julkaisi samalla Johnny Had A Boyfriend singlen! Kuusi vuotta yhtye ehti viettää levytystauollaan, mutta nyt yhtyeen jäsenet kertovat todenneensa, että Traffic Island on yksinkertaisesti heidän elämäntyönsä, jota ilman he eivät osaa olla.

Vaikuttavan musiikkivideon kera julkaistu Johnny Had A Boyfriend on erinomainen paluu pelikentille. Kauniisti soiva sinkkulohkaisu kätkee sisäänsä koskettavan tarinan, jonka musiikkivideo saa hetkeksi pysähtymään paikoilleen. Omanlaisensa kasvutarina on myös itse kappale, joka alkaa pienieleisesti ja yksinkertaisesti, mutta loppua lähestyessään kasvaa valtavaksi poprock-järkäleeksi. Loppuhuipennusta kuunnellessa toivoo hiljaa mielessään, ettei kappale loppuisi ikinä.

Paluun tehneen Traffic Islandin musiikki elää kauniista melodioista, ja läpi koko kappaleen kulkevat heleät melodiakoukut tarjoilevat makeaa mahan täydeltä näin pääsiäisenkin päätteeksi. Melodiakoukkujen lisäksi kappale tempaa mukaansa jämäkällä poljennollaan, ja voiko joku muka väittää, ettei tekisi mieli lähteä mukaan tunnelmaa nostattaviin huudatuksiin. Viimeinen silauksensa kauniille kitarapopille antaa Oskari Ruohosen aina vakuuttavat laulusuoritukset. Huhhuh, Traffic Island soi paluusinglellään entistä isompana ja kauniimpana.

Kuuntele kappale videon kera tai yksinään, kunhan kuuntelet ja annat sen viedä mukanaan. Kovinta kamaa, mitä suomalaisessa kitarapopissa on hetkeen kuultu. Puhtaalta pöydältä aloittavan yhtyeen Third EP julkaistaan 28.4 ja paluukeikkansa Traffic Island soittaa Turun Klubilla 8.5.