Biisi: Cheatahs – Murasaki

Murasaki-EP-560x560

Yle Teeman esittämän Naapurini Totoron jälkimainingeissa on sopivan tilaisuus jatkaa tätä Japani-teemaista lauantai-iltaa tutustumalla lontoolaisyhtye Cheatahsin uusimpaan kappaleeseen Murasaki. Inspiraationa Cheatahsin tulevalle konsepti-EP:lle, Murasaki, on ollut japanilainen runoilija ja kirjailija Murasaki Shikibun tuotanto, erityisesti The Tale of Genji.

Kappaleella vallitsee mielenkiintoinen ristiriita, kun toisaalta kappale leijailee utupilvessä jossain kaukana korkeuksissa, mutta toisaalta kappaleella vallitsee valtavan maanläheinen tunnelma. Viimeisen kerran, kun shoegazehtava ulina ja efektit kohtaavat vähän jopa grunge-henkisen kitaran, en meinaa pysyä pöksyissäni, koska näiden kahden maailman törmäys on toteutettu erittäin taitavasti ja luonnollisen kuuloisesti. Kertosäkeessä kappale hetkittäin nousee jonnekin kaukaisiin sfääreihin, mistä dynaaminen rytmiryhmä kiskoo sen takaisin ruotuunsa. Harmonia säilyy koko ajan täydellisenä.

Twitterissä virinneen musablogeja käsittelevän keskustelun myötä olen tänään pohtinut, miksi oikeastaan bloggaan? Toisaalta olen pohtinut myös, että kenelle kirjoitan tekstejäni? Kirjoitan siksi, että minun on saatava purkaa se tunne, mikä pakottaa hehkuttaa juuri tätä nimenomaista uutta kappaletta jollekin. Samalla toivon fiilistelyni tavoittavan hengenheimolaiseni, jotka ajattelevat kuin minä ja innostuvat löydöksestäni yhtä paljon kuin minä. Loppujen lopuksi on paljon siistimpää kuin tajuton määrä hyvää musiikkia on, että joku jakaa kokemuksen kanssasi. Toisin sanoen haluan luoda lukijaani musiikin kautta eräänlaisen yhteyden ja yhteisen kokemuksen. Blogini ovat aina olleet minulle tavallaan oma hiekkalaatikkoni, jolla olen leikkinyt yksinäni, mutta ilahtunut aina, kun joku on halunnut tulla kaverikseni.

4 kommenttia kirjoitukseen Biisi: Cheatahs – Murasaki

 1. Anne kommentoi:

  Kiitos tästä esittelystä! Kuulosti sen verran mielenkiintoiselta, että piti etsiä lisää yhtyeen musiikkia kuunneltavaksi. Uudet kiinnostavat tuttavuudet ovat aina tervetulleita.

  Lopun pohdinta musabloggauksesta oli myös mukavaa luettavaa. Hienoa, että tältä sivustolta löytyy tyyppejä, jotka haluavat ja jaksavat jakaa musakokemuksiaan (ja myös muita juttuja). Helpottaa uusiin artisteihin tutustumista ja innostuksen tarttuminen on yksi parhaista jutuista. Kiitos siis tästäkin kirjoituksesta ja musatarjonnasta sekä myös ”Parasta tässä ja nyt -soittolistasta”!

  1. Markku Markku kommentoi:

   Kiitoksia paljon kommentistasi, Anne! Itsekin tuli laitettua loppuillaksi soimaan yhtyeen debyyttilevy, joka on julkaistu viime vuonna. Kannattaa sekin tsekata, jos et jo eilen ehtinyt! Mahtavaa, jos innostumiseni ja kirjoitukseni ilahduttavat – silloin voin sanoa onnistuneeni. Onneksi me Rosvot jaksamme levittää musiikin ilosanomaa tässä kyynisessä maailmassa.

 2. Pakahtuja kommentoi:

  Olipas vastustamaton kappale! Hyvin maittoi tällaiselle kenkiintuijottelun ystävälle. Täytyykin tutustua yhtyeeseen paremmin. Luin muuten juuri Mia Kankimäen ihastuttavan ”Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin” -kirjan, jossa Kankimäki seikkailee Sei Shonagonin ja Murasakin jäljillä Kiotossa.

  Eksyin blogisi ensi kerran vasta tänään ja olen löydöstäni kovin onnessani. Kiitos kun kirjoitat! :)

  1. Markku Markku kommentoi:

   No eikö ollutkin! Tosiaan kannattaa myös tsekata yhtyeen viime vuonna julkaistu debyyttilevy, jos et niin jo ehtinyt tehdä. Murasaki ja japanilainen kirjallisuus ovat minulle vähän hämärän peitossa, mutta myönnän olevani niin altis vaikutteille, että varmaan tämän kappaleen innostamana marssin kirjastoon tutustumaan. Tai sitten aloitan tutustumalla mainitsemaasi Kankimäen kirjaan!

   Mahtavaa, että olet löytänyt kirjoitusteni pariin! On ilo saada sinut mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.