Amen pompöösille popille – Kasmir: Amen

Joo, meillä on täällä Rosvoissa tällainen lemmikkinalle, jonka musiikista tykkäämme kirjoittaa. Meidän Rosvo-Kasmir tykkää siitä, kun vähän rapsuttaa partaa. Seuraavien linkkien takaa voit lukea, mitä Kalenterikarju ja Na Na Na ovat kirjoittaneet Kasmirin uudesta singlestä.

12029738_10152946760197537_841066576367336835_o

Hozier teki irlantilaisesta musiikista jälleen kiinnostavaa. Take Me To Church teki massiivista ja sielukkaasta popmusiikista pakkomielteen. Sen jälkeen on levy-yhtiössä kuumeisesesti mietitty, mistä saataisiin suomalaisartisti Take Me to Churchin imussa markkinoille. Noh, tehtävä annettiin toista albumiaan työstävälle Kasmirille.

Ei käy Kasmiria kateeksi.

Jo ensimmäisistä vahvasti ylituotetuista tahdeista on kuultavissa, ettei tämä tarina tule päättymään hyvin. Kasmir on hyvä laulaja, muttei täytä kappaleen mahtipontisia raameja käytännössä millään tavalla.

Kasmirin äänestä karsittu kaikki luonnollisuus ajamalla sen yli efekteillä. Turboahdetussa tuotannossa kuuntelija ei kiinnity kunnolla oikein mihinkään, kun sanoituksetkin tuntuvat kömpelöiltä käännöksiltä. Kappale jää hyvin etäiseksi, eikä siitä löydä millään kunnollista tarttumapintaa.

Harmittaa, miten Kasmirista on kappaleella hukattu karisma ja hänen äänensä heleä sointi. Se samainen soundi, joka kierolla tavalla sai koukuttumaan aiempiin purkkapopkappaleisiin, kuten Vadelmavene ja Vauvoja. Amenilla ei ole tilaa Kasmirin vetovoimalle, vaikka juuri tällaista intiimiä lähestymistä kappale kaipaisi. Nyt laulajan yli jyrätään mahtipontisen kirkkoholvipopin voimin. Amen on keinotekoinen Hozier-pastissi eikä sillä ole juurikaan mitään omaa tarjottavaa.

Eniten kappaletta vaivaa sen näennäinen mahtipontisuus. Mikään ei ole musiikissa yhtä ikävää kuunneltavaa kuin se, että ollaan tekemässä jotain todella isosti, muttei todellisuudessa tehdäkään. Kuin alleviivatakseen ongelmaa kappale lopetetaan överidramaattiseen nostatukseen, jonka jälkeen Kasmirin vokaalit pusketaan volyyminapin voimin esiin jostain orkesterin varjosta.

Aivan kuin olisi tarpeellista muistuttaa kuuntelijaa siitä, kenen biisi tämä edes olikaan.

Kasmir osaa olla vakuuttava purkkapopin lisäksi myös isoilla popkappaleilla, kuten edellisellä albumilla kuultiin Aavikko-kappaleella. Kappale osoitti, että Kasmir on oikeasti taitava laulaja, joka osaa vangita kappaleen omiin nimiinsä.

Aavikko jätti jälkeensä kylmät väreet ja pystyynnousseet ihokarvat. Amen jättää jälkeensä lähinnä rikkinäisen ikkunan, jonka läpi läppäri on heitetty turhautumisen takia.

Yksi kommentti kirjoitukseen Amen pompöösille popille – Kasmir: Amen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.