Uutta: Sia – The Greatest

Sia julkaisi eilen uutta musiikkia ja osoitti olevansa paitsi tämän hetken suurin poptähti myös LGBT-yhteisön kuningatar.

Yhteistyössä räppäri Kendrick Lamarin kanssa tehty The Greatest hurmaa tarttuvilla rytmeillään ja koskettavalla sanomallaan. Erityisen pysäyttävä on kappaleeseen kuvattu musiikkivideo, jonka pääosassa nähdään sateenkaariliput poskillaan tanssiva Maddie Ziegler.

Hashtagilla #weareyourchildren promottu video viittaa vahvasti orlandolaisessa homobaarissa kesällä tapahtuneeseen joukkomurhaan. Kauhuelokuvamainen tunnelma, kuolleena maassa makaavat 49 tanssijaa, diskopallot, luodinreiät seinässä ja sekasorron keskellä itkevä Maddie toimivat metaforina yökerhon järkyttäville tapahtumille.

Jos musiikkivideon asettaa vielä laajempaan universaaliin kontekstiin, sotamaalatun lapsijoukon voisi tulkita tanssivan myös Syyrian kriisin uhrien muistolle.

Sen verran vahvaa tarinankerrontaa ja väkevää tanssitaidetta, että tämän katsomisesta saattaa tirahtaa itkut. Kaiken ahdistuksen keskellä loistaa kuitenkin Sian voimakas ääni, joka muistuttaa, että periksi ei saa antaa, vaikka maailma ympärillä muuttuisi miten hulluksi tahansa.

”I see another mountain to climb but I got stamina.”

Jos upotettu video ei toimi, kokeile tästä.

Kendrick Lamarin räppiosuuden sisältävän version voi kuunnella Spotifyssa.

2 kommenttia kirjoitukseen Uutta: Sia – The Greatest

  1. June June kommentoi:

    Ai että, tykkään että Sialla on jatkumoa näissä videoissa! Ja tietty siksi, koska Maddie (ja tän koko homman koreografioinut tyyppi) on ihan uskomaton.

  2. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

    Sanos muuta! Nämä Sian videot ovat ihan omanlaisiaan taideteoksia, ja Maddie on ehkä joku lahjakkain ikinä. Videon koreografiasta vastaa tyyppi nimeltä Ryan Heffington. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.