Uutta musiikkia: Rainer – Girls

RainerKuva: Phil Sharp

Lontoolainen popduo Rainer tarttui ajankohtaiseen aiheeseen ja teki debyyttisinkkunsa siitä, miten pitkälle nykynaiset ovat valmiita menemään yrittäessään näyttää täydellisiltä omissa silmissään.

Laulaja Rebekah Raan ja tuottaja Casually Heren yhteistyössä syntynyt Girls herättää kiinnostuksen heti kappaleen alkupuolella, mutta varsinainen korkealento alkaa kertosäkeessä. Taitavasti tuotetut orgaaniset elementit ja Raan unenomainen tulkinta sulautuvat yhteen niin kutkuttavan tyylikkäällä tavalla, että ihastumisvaara on välitön.

Vaikka parodisella otteella sävytetyn tarinan voi ymmärtää epäsuoraksi piikiksi musiikkimaailman suuntaan, se onnistuu myös osoittamaan myötätuntoa aihettaan kohtaan: ”Don’t worry, I’ll catch you before we slip, fall and crack / the girls are going mad.”

Samalla kappaleessa on jotain, mikä kuulostaa kuopatun L-koodi -kulttisarjan soundtrackilta. Liekö syy tuossa ”the girls are going mad” -koukussa vai tyttöteemassa ylipäänsä, mutta sarjalle ominainen fiilis tuli heti ensimmäisenä mieleen tästä biisistä.

Aiheeseen sopivalla peppukuvalla kansitettu Girls ilmestyy ASL Recordsin kautta 9. syyskuuta. Tuplasinkun AA-puoli Money kuunneltavissa ohessa.

”Girls and money: two of life’s most important currencies.”


Seuraa Raineria:

www.facebook.com/thisisrainer
www.twitter.com/thisisrainer
thisisrainer.tumblr.com