Uutta musiikkia: MarieMarie – Cotton Candy Hurricane

MarieM

Päivän löytö: SIKAMAKEE saksalainen muija, joka soittaa harppua.

Münchenista ponnistava MarieMarie alias Maria Scheiblhuber kuvailee edustamaansa tyylisuuntaa folktronic popiksi. Ideana on yhdistellä ikivanhoja instrumentteja moderniin elektroniseen musiikkiin, jossa on kaikuja 80-luvulta.

Ensi vuonna ilmestyvän Dream Machine -debyyttialbumin sinkkujulkaisu Cotton Candy Hurricane luo mielikuvaa ihmisen ja koneen välisestä liitosta. Harpistin ja sellistin tuottamat akustiset melodiat sekoittuvat sulavasti elegantteihin konesoundeihin, sähköinen pomppubasso tapailee sydämen tahtia ja biisin kierroksissa on höyhenenkevyttä leijailemisen tunnetta.

Kaiken kruunaa MarieMarien herttainen, massasta erottuva ääni. Laulajan idolilistalle on päätynyt sellaisia nimiä kuin Jeff Buckley, Rickie Lee Jones ja Kate Bush, mutta Cotton Candy Hurricanen pääosaa tähdittää popparin oma tyyli. Vaikka 29-vuotiaan neidon laulutapa huokuu paikoin hiomatonta tyttömäisyyttä, se vakuuttaa kuulijansa intensiivisellä läsnäolollaan.

Suosittelen tutustumaan sekä SoundCloudista löytyvään studioklippiin että YouTuben puolelle ladattuun kokopitkään unplugged-versioon. Jos Madonnalle muuten laittaisi yhtä villin tukkatötterön, MarieMarieta voisi erehtyä luulemaan homoikonin tyttäreksi.

Kuva: mariemariemusic.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.