Uutta musiikkia: Coldplay – Magic

coldplay

Coldplayn uusi Ghost Stories -albumi ilmestyy 19. toukokuuta. Viime viikolla salamyhkäisesti julkistettu Midnight on vahvistettu levyn viidenneksi raidaksi.

Ghost Storiesin ensimmäinen sinkkujulkaisu tekee hienoisista R&B-viboistaan huolimatta paluun kohti vanhan liiton Coldplayta. Siinä missä Midnight uiskenteli tuntemattomiin vesiin, Magic pysyttelee uskollisena Chris Martinin leimalliselle laulutyylille, raikkaille kitarasoundeille ja pöhköromanttisille lyriikoille. Vähän sellainen kutina, että tulevalla levyllä kuullaan viime vuosien stadionpaisuttelua minimalistisempaa ja tunnelmallisempaa ilmaisua.

Rennosti soivassa Magicissa on kieltämättä jotain taianomaista. Tunnistan tässä sitä Coldplayn varhaistuotannolle tyypillistä, lähes päiväunenomaista fiilistä, johon 15-vuotiaan minäni oli helppo ihastua. Ensimmäisten tahtien kohdalla vielä vähän epäilyttää, mutta kolmen minuutin paikkeilla sydän alkaa jo tanssia hitaita Martinin jumalaisen äänen kanssa.

”And if you were to ask me
After all that we’ve been through
’Still believe in magic?'”

Kyllä, oi kyllä.

Jos upotettu video ei toimi, kokeile tästä tai kuuntele Spotifyssa.

3 kommenttia kirjoitukseen Uutta musiikkia: Coldplay – Magic

 1. Lauri Lauri kommentoi:

  Hieman ehkä tuntuu pahalta, että se yhtye, joka herättää henkiin viimevuosina kuristetun ja hakatun haaveilevan runopojan minussa, on Coldplay. Still believe in magic? Oh yes I do. Vittu.

  1. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

   Mä odotan edelleen sitä Suomen keikkaa, että voin mennä eturiviin itkemään. Ja jos sulla on traumoja, niin olet tullut oikeaan paikkaan. Terveisin Anna ”terapeutin lasit” Amaizin

   1. Lauri Lauri kommentoi:

    Voin jakaa traumojani eturivissä, kun myös itken silmät päästäni. Nyt olisi jo korkea aika tulla. Tai sitten mulla on korkea aika lähteä ulkomaille niiden perässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.