Melodifestivalen 2014: Kuuntelijan ja Hulivilipojan suuri finaaliäänestys

Mello1

On tullut aika jättää glitterikuorrutteiset jäähyväiset Melodifestivalenille!

Ruotsin tämän kevään euroviisuedustaja valitaan tänä iltana suorassa lähetyksessä Tukholman Friends Arenalla. Voitosta kisaavat Ace Wilder, Alcazar, Anton Ewald, Ellen Benediktson, Helena PaparizouLinus SvenningOscar Zia, Panetoz, Sanna Nielsen ja YOHIO.

Kilpailun kulkua tiiviisti seuranneet Kuuntelija ja blogin timmi TET-harjoittelija Hulivilipoika laittoivat epävirallisen Mello-arvontakoneen laulamaan ja äänestivät voittajakandidaatit paremmuusjärjestykseen perinteiseen viisutyyliin.

Rakkaat lukijat, vi har ett resultat!

”Österbottensjuryn ger 12 poäng till…

Nielsen

…Sanna Nielsen med Undo!”

Hulivilipoika: ”Sanna Nielsenin kappale on yhtä suuri ihme kuin paahtoleipään ilmestyvä Jeesus: se onnistuu puristamaan esiin viimeisen aidon kyynelhelmen muuten niin kuivahtaneesta voimaballadigenrestä. Näin sädekehässä oman aikamme Agnetha Fältskogin”Beside the victory, that’s her destiny.”

Kuuntelija: ”Mun sielu huutaa hallelujaa tälle esitykselle! Undossa on aineksia Toni Braxton -henkiseen hirvitykseen, mutta Sanna vetää koko biisin niin järisyttävällä intensiteetillä, että helmat paukkuu. Jo semifinaalissa kävi selväksi, kuka nämä karkelot on tänä vuonna päättänyt voittaa. Nykypäivän Euroviisuissa näkee harvemmin laulajaa, joka antaa kaikkensa näinkin aidon oloisesti.”

”Vår tiopoängare går till…

Alcazar

…Alcazar med Blame It On The Disco!”

Hulivilipoika: ”Alcazar esittää niin turboahdetun diskopalloanthemin, että tämä menisi Venäjän homopropagandalain porsaanreiästä vain kourallisella vaseliinia. Biisi on kuin bändin esikoissingle Crying at the Discoteque, joka on lopettanut pillittämisen, vetänyt pari viivaa ja pullon Domppaa ja lähtenyt sittenkin bailaamaan. Ennustan tälle ikuista elämää homobaarin tanssilattialla.”

Kuuntelija: ”Heitäpä mullekin sitä vaseliinia! Haluan survoa ylleni samanlaisen uumaa nuolevan catsuitin kuin noilla puumarouvilla. Vielä kun saataisiin muutama puolialaston miestanssija taustalle nytkyttämään, niin voitaisiin alkaa puhua 12 pisteen camp-viihteestä. Yksi asia on varma: tämän menohomobiisin äärellä kelpaa lääkitä makuuhuoneflopin aiheuttamia haavoja.”

”Vår åttapoängare går till…

AntonEwald

…Anton Ewald med Natural!”

Hulivilipoika: ”Mitään lu-lu-luonnollista tässä numerossa ei ole, mutta luontevaa sitäkin enemmän – kuten Antonin käsi, joka hakeutuu haaroihin tiuhempaan kuin oppi-isä Michael Jacksonilla. Jos esitys sisältäisi vielä Psykoon verrattavan suihkukohtauksen, olisin valmis kutsumaan Antonia Eric ”Manboy” Saaden märän manttelin perijäksi.”

Kuuntelija: ”Mulle toi munien kourinta on aika turn off, samaten se laamalta kuulostava taustalaulaja. Vai olikohan se sittenkin Anton itse? En osaa enää sanoa, koska EDM-jytkytyksen loppupuolelle ujutettu George Michael -pastissi veti mut sellaisiin tiloihin, että unohdin oman nimenikin. Ei ilmeisesti auta kuin myydä sielu kahdeksalla pisteellä tälle limaiselle gigololle.”

7 p. Linus Svenning – Bröder

Hulivilipojan riettaiden päiväunien salainen Mello-voittaja. Kuuntelijan kitkerän ennakkoasenteen sulatti antava propangandakuva, jossa Linus kanavoi ja eritoten munavoi Fredrik Ljungbergin Calvin Klein -alkkarimainoksia.

6 p. Helena Paparizou – Survivor

Papan Fritsu on mielettömine maneereineen kuin ostoskeskusta vihkivä emerita- drag queen. Näin dramaattinen painelu-puhalluselvytys herättäisi henkiin jopa Antti-nuken, joten Hellunkin luulisi selviytyvän tässä kisassa melko pitkälle.

5 p. Ace Wilder – Busy Doin’ Nothin’

”Pissis, pissis, pissis doin’ nothin’ at all.” Homoässä on suhissut viime aikoina niin tiuhaan Acen nimeä toistellessa, että Nackan Nicki Minaj taitaa olla kisojen suurin shoccy-yllättäjä. Tykätkää vaan tästä jääprinsessasta, mut me ollaan ihan et MITÄVÄLII!

4 p. Ellen Benediktson – Songbird

Mistä näitä tipuja oikein riittää? Tämän vuoden Anouk-wannabe kuulostaa emolintunsa rinnalla pikkusievältä sirkuttajalta. Ihan söötti tyttö, mutta biisin loppupuolella alkaa jo kasvaa pelko siitä, että Hitchcockin Linnuista karannut lokki paskoo päähän.

3 p. YOHIO – To The End

Joey Tempestin 80-luvun puudelipermis on näköjään suoristettu raudalla ja esittäjä vedetty kolme kertaa munamankelin läpi. Yohion viimevuotiseen esiintymiseen verrattuna To The End potkii ponnettomasti kuin posliininen poikanukke keikkabussin takapenkillä.

2 p. Oscar Zia – Yes We Can

18-vuotiaan Mello-juniorin tonttukulkuekoreografia on niin moneen kertaan nähty, että se häviää muiden finalistien joukkoon kuin touhutippa turpeeseen. Oscarin naamataulua tiirailee toki tarkemminkin, mutta Wanda Erectionia tästä ei saa yrittämälläkään.

1 p. Panetoz – Efter solsken

Kuinka toivoimmekaan, että panetuz olisi iskenyt näitä poikia katsellessa! Käsipallon Ruotsin-mestaruuskisojen tunnarilta kuulostava Efter solsken lienee tämän vuoden tehokkain libidontappaja.

 

Melodifestivalenin finaali tänä iltana Yle Femmalla ja SVT Playssa klo 21. Blogin aikaisemmat Mello-jutut voi lukea täältä.