Melodifestivalen 2014: Kuuntelijan ja Hulivilipojan semifinaalishoccy

Mello1

Bubblegum pop hallelujah, Melodifestivalen on täällä taas! Kaikkien kansallisten euroviisukarsintojen äiti pitää huolen siitä, että talvisista lauantai-illoistasi ei puutu glitteriä, campia tai yltiöruotsalaista showmeininkiä.

Rosvojen kisastudiossa yhdessä Kuuntelijan kanssa päivystää homokulttuuriaiheista blogia kirjoittava Hulivilipoika. Raportoimme kilpailun kulusta ja omista suosikeistamme aina maaliskuun 8. päivä pidettävään finaaliin asti. Luvassa hehkutusta, pettymyksiä ja narttumaisia kommentteja!

Melfestin ensimmäinen semifinaali skabattiin viime viikonloppuna Malmössa samaan aikaan kun Suomessa jännitettiin, kuka voittaa Uuden Musiikin Kilpailun. Päällekkäin osuneista kekkereistä huolimatta ehdimme pitämään silmällä tulikuumaa suosikkipojuamme Alvaro Estrellaa.

Entisen Idol-kandidaatin hävytön kilpailukappale Bedroom pisti nuppimme sekaisin jo ennakkokuuntelun perusteella. Niin sekaisin, että ehdimme julistaa Scissor Sistersin Any Which Wayta ja Maroon 5:n Moves Like Jaggeria parittavan tuhmailupoppiksen Twitterissä alkaneen vuoden parhaaksi menohomobiisiksi.

Olimme varmoja, että Bedroomista kehkeytyisi ikonisen järkälemäinen kinkybailaushitti, mutta toisin kävi. Alkupuoliskon falsetit eivät osuneet maaliinsa, eikä haarovälin kourintaan keskittynyt koreografia pomputtanut biisin taikakaulinta. Shoccytuloksena 6. sija ja karsiutuminen kisasta.

Livevedon kauneusvirheistä huolimatta Alvarolla oli käsissään yksi Malmön osakilpailun parhaista kappaleista, joten olisimme ehdottomasti halunneet antaa esitykselle vähintäänkin toisen mahdollisuuden.

Kisastudion tuomio:

Hulivilipoika: ”Siis WTF? Miten se Bedroom voi karsiutua? Nyt meni halut.”
Kuuntelija: ”Joo voi helvete! Mulla lerpsahti.”

Shame on you, Sweden!

http://www.youtube.com/watch?v=y4RD5dvi0QQ

1. semifinaalin tulokset:

Finaaliin:
YOHIO – To The End
Ellen Benediktson – Songbird

Andra chanseniin:
Linus Svenning – Bröder
Helena Paparizou – Survivor

Kuuntelijan ja Hulivilipojan Melodifestivalen-juttuja voi seurata maaliskuuhun asti tässä blogissa ja Twitterissä tunnareilla @super_ear & @hulivilipoika.