Kuuntele Spotifyssa: Olavi Uusivirta – Kauneus sekoittaa mun pään

Olavi2

Olavi Uusivirta julkaisi tänään ensimmäisen maistiaisen helmikuussa ilmestyvältä albumiltaan. Kauneus sekoittaa mun pään heruttaa kotimaiseen rokkiskeneen yliannoksen teinihikeä, 90-lukua ja kevytkenkäistä glamia.

Kappaleen teemassa kaikuu vahvasti 70-luvun alkupuolisko, ajanjakso jolloin Beatlesin tuhkasta nousi T. Rex ja purkkainen Hot Love -hitti. Jos näin ääretön ilo ei tartu, niin vika on kuulijassa.

Suurieleisesti surisevien kitaroiden ja vallattomien glam rock -taputusten seassa on samankaltaista pöhköä uhoa kuin Tehosekoittimessa ja muissa suomirockin ysäripumpuissa. Biisin loppupuolella kuullaan hieno viittaus Zen Cafen Taloon.

Näinhän se on, että purkkapoppis, jossa mainitaan marsu, lutka ja glitterinapapaita, ei voi olla huono.

Kauneus sekoittaa mun pään -musiikkivideo luvassa tammikuun loppupuolella. Spoilerikuvasta voi tiirailla, miltä Krista Kosonen näyttää retroblondina.

Kuva: Annika Miettinen / Olavi Uusivirta Facebook

5 kommenttia kirjoitukseen Kuuntele Spotifyssa: Olavi Uusivirta – Kauneus sekoittaa mun pään

  1. June June kommentoi:

    Kun kuulin biisin ekaa kertaa, en tunnistanut sitä Olaviksi. Mietin vaan, että onpas joku tehnyt kovasti Teharilta kuulostavan biisin, joka alkuhiertämisen* jälkeen tarttui päähän kuin purkka. No tämähän se sitten oli! Ja marsut <3

    * Tehari on ihana, mutta muuten mulla on vähän sellanen ristiriitainen suhde kaikkeen johon voi liittää sanat suomenkielisyys ja rock.

  2. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

    En mäkään mikään suomirockin suurkuluttaja ole, mutta tässä oli sen verran glamia ja purkkaa mukana, ettei voinut muuta kuin ihastua! Olavilla on taipumusta jauhaa genre kuin genre sellaiseen muotoon, että siitä on helppo tykätä. Musavideo tulossa tällä viikolla :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.