Got Talent España: Erik Sjøholm – La Latina (tuomariston kommentit)

Iloisia uutisia! Got Talent España -ohjelmassa nähdään tänä vuonna yksi suomalaismuusikko: 25-vuotias, folk-henkistä maailmanmusiikkia soittava Erik Sjøholm Pohjanmaalta. Maalahdesta lähtöisin oleva ”laulaja-sieluntekijä” esitti ystävänpäivän koelauluissa itse tekemänsä kappaleen La Latina ja meni heittämällä jatkoon.

Madridilaiselle tyttöystävälle omistettu esitys on ehtinyt kerätä roppakaupalla ihailevaa palautetta katsojilta, ja kolme neljästä tuomarista oli myyty Erikin aidon karisman edessä.

Tuomariston känkkäränkkä Jorge kommentoi pitäneensä esityksestä puoliväliin asti, minkä jälkeen homma meni herran mielestä papanoiksi. Yleisön närkästyttänyt tuomari lisäsi perään vielä sarkastisesti, että olisi mahdollisesti nauttinut kappaleesta enemmän 25 vuotta sitten.

Risto asettui välittömästi Erikin puolelle ja heitti Jorgelle olevansa 42-vuotias, mutta nauttineensa esityksestä silti tavattoman paljon. Silminnähden innostunut ikinuori vertasi Erikiä Ed Sheeranin ja Jack Johnsonin kaltaisiin laulaja-lauluntekijöihin, jotka todella koskettavat kuulijoita. La Latinasta hän totesi, että kyseessä ei ole ainoastaan hieno laulu vaan suorastaan hittimateriaalia.

Myös tuomariston seireeni Edurne osoittautui Erikin ihailijaksi, mutta antoi kuitenkin jatkoon pienen kehitysvinkin: Erikin ääni kuulostaa aavistuksen verran paremmalta englanniksi kuin espanjaksi laulettuna. Englanninkielisissä osuuksissa lauluääni soi Edurnen mielestä avoimemmin ja ammattimaisemmin.

Tästä päästiinkin vääntämään Riston kanssa latinotyyliin kättä siitä, onko vika Erikin ääntämistaidoissa vai siinä, että englanti yksinkertaisesti kuulostaa paremmalta kuin espanja.

Erikin lopullisesta kohtalosta päättänyt Eva puolestaan arveli, ettei välttämättä kuuntelisi koko levyllistä tällaista musiikkia, mutta päästi silti Riston ja Edurnen tavoin laulajan jatkoon. Tuomariston ainut hylkäys tuli Jorgelta, jonka epäilen kuitenkin salaa fanittavan Erikin esitystä.

Jännittävää nähdä, miten kisassa käy! Peukut pystyyn Pohjanmaan pojan puolesta.