Fantastinen cover: Low – Stay (Rihanna ft. Mikky Ekko)

Low

Perjantaiaamun kylmät väreet tarjoilee Low. Amerikkalainen kulttiyhtye julkaisi eilen oman versionsa Rihannan ja Mikky Ekkon Stay-listahitistä ja vetäisi kaltaiseni pop-bimbon polvilleen.

Jaksan intoilla Rihannan biiseistä, vaikka Karibian megastara ei ole koskaan lempiartisteihini kuulunutkaan. Jääkuningattaren kalsea olemus ei riitä eliminoimaan päästäni sitä ajatusta, että laulajattaren tuotanto pitää sisällään monta hienoa sävellystä.

Low on erityisen hekumallinen coveroija siitä syystä, että se ei ota mitään pois pianovetoisesta alkuperäisversiosta, vaan korostaa kappaleen kauneutta pysymällä uskollisena sekä Rihannalle että itselleen.

Vaikka ero alkuperäisen ja coverin välillä on hiuksenhieno, Low’n versiossa tunnetta, intensiteettiä ja elämänmakua riittää iholle asti. Mimi Parkerin kypsä tulkinta iskee suoraan sydämeen ja Alan Sparhawkin hunajainen melankolia hivelee sielun perukoita syvällisemmin kuin Mikky Ekkon poikabändimäinen soul-söpistely.

Siitä huolimatta, että Stay on poikkeuksellisen haavoittuvainen veto Rihanna-hittien historiassa, neidon tyylissä on aina tiettyä peruskovuutta. Parker tuo Rihannan maneereihin pehmeyttä, joka herkistää kappaleen henkilökohtaisen sanoituksen äärimmilleen.

Koko paletissa on hyppysellinen sitä fiilistä, kun kuuntelee rätisevää LP-levyä aikakaudelta, jolloin musiikki oli asteen verran vaikuttavampaa, koskettavampaa ja taiteellisempaa.

Mahtavaa Low, tää on fantsuin cover pitkiin aikoihin.

Kuva: Low Facebook

2 kommenttia kirjoitukseen Fantastinen cover: Low – Stay (Rihanna ft. Mikky Ekko)

  1. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

    Kiitti vinkistä! En ole tästä jäbästä aikaisemmin kuullutkaan, täytyypä tutustua tarkemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.