Euroviisut: Semifinaali 2 – Kuuntelijan ja Hulivilipojan tärpit

Eurovision

Euroviisujen 1. semifinaalissa kävi juuri niin kuin Kuuntelija ja Hulivilipoika toivoivat: Alankomaat, Armenia, Islanti, Ruotsi ja San Marino porhalsivat suoraan finaaliin jättäen psyko-oidipaalisen Belgian ja pennittömän Portugalin rannalle ruikuttamaan.

Tässä postauksessa katseet kohdistuvat tänä iltana kisattavaan 2. semifinaaliin. Tuttuun tyyliin poimimme joukosta seitsemän kilpailukappaletta, jotka tarraavat tärykalvoihin niin hyvässä kuin pahassa. Turvavyöt kiinni – nyt mennään huomattavasti kovempaa kuin tiistaina!

Illan WTF: Puola ja Valko-Venäjä

#5 Donatan & Cleo – My Slowianie (We Are Slavic)

Hulivilipoika: ”Tämän hinkki- ja kirnukavalkadin rinnalla kalpenee kovinkin kotiseutumuseo, ja puolalaisten tyly turbofolk separoi siveimmät joukosta. Loput lähtevät yökerhoon iltalypsylle. Tummelia, anyone?”

Kuuntelija: ”Tästähän kehkeytyi varsinainen kikkikarnevaali! Donatan & Cleon maitorauhasia tursuileva esikatseluvideo parodioi slaavinaisiin liitettyjä stereotypioita niin tökeröllä tavalla, että käsi alkaa hapuilla ahdistuslääkepurkkia vähemmästäkin. Kärsimysnäytelmän kruunaa puolalaisneidon yläkireä laulunuotti.”

#10 TeoCheesecake

Hulivilipoika: ”Juustossa näemmä löytyy. Koko diktatuuri leipoo -ohjelman tunnari on seksipohjalle tehty tympeän makuinen täysrasvainen lätty, ja sen kantaa pöytään Minskin kovinta gangstaa leikkivä ruipelo haarojaan kourien. Tarjoilija, juustokakussani on munakarva!”

Kuuntelija: ”Myös hanurissa löytyy. Jos Portugalilla meni huonosti, niin kovin häävi ei ole Valko-Venäjänkään tilanne tänä vuonna. Itäslaavilainen juustokakku on nähtävästi leivottu saman kolumbialaisen levy-yhtiön pöytälaatikkodemoista. Pilaantuneen makuelämyksen viimeistelevät Slutskin konkurssikypsimmän ohjelmatoimiston Robin Thicke ja Nicki Minaj -impersonaattorit.”

Illan kissatappelut: Suomi ja Kreikka

#8 SoftengineSomething Better

Hulivilipoika: ”Jo veren pitäisi velvoittaa Hulivilipoikaa tykkäämään näistä pohjalaispojista, mutta valitettavasti veri enintään pakkautuu kudokseen. En vielä tänäkään päivänä muista, kuinka tämä biisi menee, joten Softengine vahvistaa ikivanhan groupie-totuuden: se, mikä toimii keikkapaikan takahuoneessa, ei välttämättä toimi keikalla.”

Kuuntelija: ”Mulla toimii ihan missä tahansa lokaatiossa! Vanhan Coldplay-fanin sydän läpättää villisti tälle bändin junioriversiolle. Kaikki peukut ja varpaat pystyyn sen puolesta, että suomipoikien herttainen nuoruuden into ja soittamisen ilo tekisivät vaikutuksen myös eurooppalaiseen yleisöön.”

#13 Freaky Fortune feat. Risky KiddRise Up

Hulivilipoika:Rise Upin kuultuaan ei tarvitse kysyä, nouseeko jo sullakin. Kesän kuumin menohomobiisi nylkyttää eteenpäin kuin tankoa turmeleva go-go-poika, ja kuulija odottaa kiihkeästi sylitanssia elvytyseurot tanassa.”

Kuuntelija: ”Ei muuten odota! Näin puuduttavan yksitoikkoista nytkyttämistä ei pelasta edes se kuuluisa sininen pilleri. Kreikan parivaljakon tanssilattiatuhmailu tarjoilee kovasta väännöstä huolimatta tämän semifinaalin takuuvarmimman lerpsahduksen.”

Illan herkistelykuningas: Norja

#3 Carl EspenSilent Storm

Hulivilipoika: ”Norjan balladi on kisan koskettavin, ja karhuherra Carlin tulkinta tulee siinä määrin iholle, että ojennapas se talouspaperirulla!”

Kuuntelija: ”Ojennetaas saman tien koko tukkupakkaus! Silent Storm on niin kipeän kuuloinen tarina, että sen voisi melkein kuvitella viittaavan norjalaisten kokemaan tuskaan Utøyan tapahtumien jälkeen. Mistä hyvänsä lyriikat kertovatkaan, kappaleessa on niin käsinkosketeltavan kaunista pohjoisen pallonpuoliskon melankoliaa, että vähän karumpikin köriläs puhkeaa kyyneliin tämän viikingin syleilyssä.”

Illan kuumat diivat: Israel ja Itävalta

#2 Mei Finegold – Same Heart

Hulivilipoika: ”Olen aivan myyty tämän kaksikielisen kohtalottaren edessä. Kun Mei Finegold heiluttaa miekkaansa, tiukimmankin ortodoksijuutalaisen kiharat oikenevat. Vaan ei auta itku muurilla – puhu lisää sitä hepreaa!”

Kuuntelija: ”Kyllä tämä israelilaispantteri vetää meikäläisenkin jalat heikoiksi. Finegoldin kovisasenne ja ilmaisuvoimainen ääni yhdessä pehmorock- ja powerpop-taustojen kanssa on sellainen paketti, jota uskaltaa povata tämän vuoden kärkikymmenikköön. Pitääkin kaivaa finaalia varten garderobin kätköistä se Brünon Jerusalem-kohtauksessa nähty muotiluomus.”

#6 Conchita WurstRise Like A Phoenix

Hulivilipoika: ”Historian karvaisin Bond-tyttö vetäisee sellaisen gay anthemin, että I will survive on tämän rinnalla kuin soittorasian pimputusta. Lopulta tuhkaluukusta nousee feeniks – ravistettuna, ei sekoitettuna. Hulivilipojan ykkössuosikki!”

Kuuntelija: ”Ruusunterälehdissä kylpevä naaraswursti soluttaa klassisiin elokuvasäveliin samanhenkistä camp-karismaa kuin Ola Salo Jesus Christ Superstar -roolissaan. Jos Conchitan ylimaallinen läsnäolo ei voimaannuta kaikkia maailman drag-lapsia, niin ei sitten mikään. Toivottavasti Euroopan konservatiivisiiven ennakkoluulot eivät kaada näin loistavan biisin menestymismahdollisuuksia. We ♥ Austria!”

 

Euroviisujen 2. semifinaali tänä iltana Yle TV2 / Yle Areena klo 22. Ensimmäisen semifinaalin tärpit voi lukea täältä.