Ennakkokatselussa: Erik Sjöholm – Put On a Smile (Piteå Sessions feat. Andreas Jacobson)

Vaasan lahjakkain nouseva laulaja-lauluntekijä Erik Sjöholm avasi pöytälaatikkonsa kaikelle kansalle ja julkaisi Walkabout-albumilla (2016) ilmestyneen Put On a Smile -kappaleen alkuperäisäänityksen.

Tähän samaiseen versioon on tehty nyt myös hieno musiikkivideo, joka Rosvoilla oli ilo ja kunnia saada ennakkokatseluun tämän viikonlopun ajaksi. Madridissa tällä hetkellä asuvan Sjöholmin videon on ohjannut Lucía Muriel, ja koko tuotantotiimi koostuu espanjalaisista tekijöistä.

Put On a Smilen ensimmäinen äänitys on peräisin vuodelta 2013, ja se on tehty Ruotsin Piteåssa kitaristi Andreas Jacobsonin kouluprojektin yhteydessä. Versio poikkeaa tuntuvasti Walkabout-albumilla kuultavasta, Coldplayn God Put A Smile Upon Your Face -hitin ja psykedeelisen 60-luvun suuntaan kumartavasta happotrippailusta. Erik kertoo Kuuntelija-blogille saaneensa inspiraatiota muun muassa Lou Reedin Walk On The Wild Side -kappaleesta, ja omaan korvaani tässä popahtavammassa versiossa on kuultavissa jopa The Policen aikaisia reggae-kaikuja.

Piteå Sessions -julkaisu on mielenkiintoinen projekti, sillä yleisö pääsee harvemmin kuulemaan kappaleiden alkuperäisversioita, etenkin jos originaali äänitys poikkeaa näinkin radikaalisti levylle päätyneestä raidasta. Kiehtovaa on myös se, miten monipuolisia vivahteita erilaiset musiikilliset ratkaisut tuovat samasta kappaleesta esiin. Siinä missä Walkaboutilla kuultu taiteellisesti kunnianhimoinen neliminuuttinen alleviivaa kappaleen spirituaalisia ja meditatiivisia ulottuvuuksia, nyt julkaistu versio korostaa rentoine ja leikittelevine pop-elementteineen myös tekstin ironisia sävyjä.

Erikin kertoman mukaan Put On a Smile on saanut alkunsa pienimuotoisesta kriisistä ja siitä havainnosta, että hymyllä voi huijata itsensä paremmalle tuulelle silloin, kun on huono päivä. Kappaleen taustalla on se ajatus, että ihmismieli usein luo itse omat ongelmansa, ja onnellisen mielialan saavuttaminen on niin helppoa, että sitä ei aina edes huomaa ajatella. Hymyllä et ilahduta ainoastaan vastaantulijoita, vaan hymyn avulla voi myös todistetusti ohjata aivot positiivisemmille taajuuksille.

Siispä: hymy korviin, koska elämän ei tarvitse olla niin hemmetin vaikeaa.

Seuraa Erik Sjöholmia somessa:
Facebook
Instagram

Kuva: Trevor Choi

3 kommenttia kirjoitukseen Ennakkokatselussa: Erik Sjöholm – Put On a Smile (Piteå Sessions feat. Andreas Jacobson)

  1. Christian kommentoi:

   Tai no, huomasin nyt että linkkaamani artikkeli otsikoi sanalla ”Vasamusikern Erik Sjöholm”, eli mene ja tiedä :D

   1. Anna Amaizin Anna Amaizin kommentoi:

    Hei Christian! Erik on kotoisin Maalahdesta, mutta hän on asunut aikoinaan pitkään Vaasassa ja käy täällä edelleen säännöllisesti. Tällä alueella ollaan sen verran kotiseuturakkaita, että meillä on tapana puhua vaasalaisista, vaikka veri vetäisi välillä maailmalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.