Uutisia: Provinssi is back & Solitin perheeseen uusia lisäyksiä!

Kuva: Provinssi
Kuva: Provinssirock.fi

Hienoja uutisia! Tänään Provinssirock, anteeksi Provinssi julkaisi ensivuoden festivaalinsa uudistuneen ulkoasun ja ensimmäiset esiintyjät. Pakko sanoa, että hyvältä näyttää kaikin puolin. Provinssin uusi ulkoasu on ensimmäistä kertaa vuosiin arvokas, ehdottoman hyvä startti – samaa voi sanoa myös bändeistä.

Ensi vuonna Seinäjoella nähdään ainakin Calvin Harris ja Muse. Ja tunnustan jo alkuun, että tiedän herra Harrisin vain nimeltä. Tiedän että mies on EDM-keisari, jonka biisejä on kuunneltu Youtubessa kymmeniä miljoonia kertoja. Miehen musiikki liikuttaa minua yhtä paljon kuin ilmainen tekninen juoksuasu uuden XXL -myymälän avajaisissa, MUTTA ihan sama, koska miehen musiikki liikuttaa maailmalla massoja! Provinssi on tullut takaisin, tarjotessaan kansalle taas vuosien tauon jälkeen ajankohtaisia ja isoja nimiä.

Sanomattakin selvää, että olin enemmän innoissani Musen kiinnittämisestä Seinäjoelle ensi kesäksi. Se on todella kova juttu. Se on niin kova juttu, että taidan itsekin lähteä kymmenen vuoden tauon jälkeen Provinssiin. En välttämättä neljäksi päiväksi, koska vihaan yli kahden päivän festivaalireissuja, mutta hei päiväksi, ehkä kahdeksi päiväksi. Odotellaan keitä muita koviksia Provinssi vielä uudistuneelle festivaalilleen tiputtelee.

Mutta se Provinssista. Musamaailmassa on nääs tapahtunut muutakin jännittävää. Helsinkiläinen indielafka Soliti on nimittäin alkanut julkaista digitaalisia EP:itä uusilta mielenkiintoisilta yhtyeiltä. Entuudestaan mm. Black Twigin, Delay Treesin ja Astrid Swanin kotina tunnettu Soliti on tähän mennessä ilmoittanut sainanneensa EP-perheeseensä bändit: Oceans, Ghost of Jack Nance, LOVE SPORT (miten helvetissä tämä oikein pitäisi kirjoittaa??) sekä tuoreimpana tänään julkistettu Cats Of Transnistria.

Yllä mainittu kvartetti on jo sen verran mielenkiintoinen, että sen kun löisi vanhalle kunnon kymmenen keikan Suomen kiertueelle, voisi jotain todella mielenkiintoista tapahtua. Tai voisi olla tapahtumatta yhtään mitään. Joka tapauksessa Solitin uusi julkaisustrategia on jännittävä, kuten ovat sainatut uutuusbänditkin.

Ensimmäisenä EP:nsä julkaisi Oceans, jonka Oceans EP julkaistiin viisi päivää sitten. Tulevista julkaisuista Ghost of Jack Nancen EP näkee päivän valon (digitaalisessa maailmassa) marraskuun lopussa. Sitä seuraa Lovesport (miten helvetissä tämä nimi oikeasti kirjoitetaan??) joulukuun puolessa välissä. Cats of Transnistrian julkaisuaikatauluista ei promomailissa vielä puhuta, mutta eiköhän sieltäkin EP ole tulossa.

Jääkäämme odottamaan pian julkaistavia EP:itä kukkarot levellään, tai siis digitaaliset valuuttasalkut tai Spotify-tilit, ja toivokaamme yllä esitellylle nipulle mainetta ja menestystä. Siltä varalta, jos luit tänne asti tietämättä minkälaista musiikkia esitellyt bändit soittavat, voit ottaa selvää täältä (Solitin soundcloud).  Tässä vielä päivänsankarin uusi biisi, onnea molemmille osapuolille liitosta!

P.S. Huomasin juuri, että EP:itä saa myös ostettua todella huokeaan hintaan Solitin sivuilta!