Turha kutsua, ei kiinnosta

Kuva: beatsontoast.wordpress.com

Kuva: beatsontoast.wordpress.com

”40 event invitations”, ilmoittaa Facebook minulle Viking Linen risteilymainoksen ja Gigantin iPhone 6 -mainoksen yläpuolella. Klikkaan tekstiin upotettua linkkiä, joka muinoin vei minut sivulle johon oli eritelty tapahtumat päivämäärän mukaan. Nyt linkistä nousee selaamani sivun päälle toinen omalla scrollbarilla varustettu sivu, jossa on pitkä lista tapahtumia. Onko minut oikeasti kutsuttu kaikkiin näihin tapahtumiin, ja milloin ja kuka ja miksi? Häkellyn hämmennyksestä. Mistä nämä ovat tulleet?

Olisiko mahdollista, että 40 jonninjoutavan tapahtumakutsun joukossa voisi olla yksi  oikeasti merkittävä tapahtumakutsu? Ehkä joku privaattikutsu vaikka salakeikalle, tai vielä parempaa jonkun ystävän tupareihin. Ehkä siellä on tapahtumakutsu isältäni, joka aina kutsuu perheen koolle Facebook-tapahtumilla, olettaen sen tavoittavan kaikki kutsutut. No, väärässä olet isä, se aika on takana nyt. Jos kutsusi on näiden 40 kutsun joukossa, on turha odottaa minua paikalle, sillä minulla ei ole aikaa perata tätä jumalan hylkäämää listaa.

En tiedä sitten johtuuko siitä, että tuttavapiirissäni on vähintään 10 ammatikseen tapahtumia järjestävää tai promoavaa henkilöä, vai onko kyseessä universaali ongelma, mutta olen lopen kyllästynyt tähän tapahtumakutsun muodossa satavaan saasteeseen. Ihan vain saadakseni vähän lihaa tämän postauksen luiden ympärille luettelen tässä pari tapahtumaa joihin minut on kutsuttu:

*Nem Agency Presents: HANZEL UND GRETYL (USA) & FEAR OF DOMINATION 30.10. – 1.11.14 (Kpo,Kvl,Hki)

*Vanha Viinakon Laki – kannanotto Suomen absurdille alkoholipolitiikalle

*Naurua avaruudessa -näyttely / OPENING 31.10.2014

*ASKEL 31/10: Moomin (GER) & Trevor Deep Jr.

*Halloween Happening XX: 22PP, Black Lizard & LoveGrapes !

Siinä ensimmäiset viisi ja on se nyt perkele, kun edes tapahtumien nimissä ei ole mitään järkeä. Muistan ajan jolloin tapahtumien nimet olivat ”Indieiltamat” tai ”Jaskan tuparit”, joka tapauksessa selkeät, ytimekkäät ja ymmärrettävät. Yllämainittujen nimihirviöiden nimistä ei erilliseen ikkunaan aukeavassa listassa näy edes yhtä kolmasosaa. Yllämainittujen kaltaisissa tapahtumakutsuissa ei ole järjen hiventäkään.

Muistan kun tapahtumakutsuihin vastattiin kyllä tai ei, muistaakseni ”ehkä”-vaihtoehtoa ei edes ollut olemassa. Ne otettiin vastaan, luettiin, prosessoitiin ja sovitettiin tarvittaessa kalenteriin. ”Hmmm….haluaisinkohan mennä, no en todellakaan haluaisi. Huono bändi, keikkapaikkakin on aivan kamala räkälä. Mitä, tiistaina? Oikeasti haloo.” tai ”No kappas Rane menossa naimisiin, taitaapa tämäkin poeka lähteä juhlimaan pohojanmaalle, hell yes olen tulossa ja klikkaankin vielä kyllä että osaavat varautua”. Ei tarvittu ”ehkää”, eikä tarvita vieläkään. ”Ehkä”-nappi on tarkoitettu ihmisille, jotka haluavat kunnioituksesta vastata kutsuun jotain, vaikka eivät todellakaan ole tulossa. Oikeasti hyödyllisempää olisi vaan jättää vastaamatta.

Minulla on ikävä vanhoja hyviä aikoja, ja tiedän olevani liian nuori sanomaan niin. Muistan kun tapahtumakutsuilla oli vielä merkitystä ja niistä saattoi hyvässä lykyssä jopa pystyä ennustamaan keikan kävijämäärän. Nykyään kansikuvassakin kuvattu skenaario on karu totuus. On aika hyväksyä, että tapahtumakutsut ovat menetetty hyödyke ja Facebook hitaasti kuolemaa tekevä turhake. Tätä ollaan ennusteltu jo pidemmän aikaa ja on vain ajan kysymys milloin tulee se seuraava iso sosiaalinen alusta, joka vihdoin ja viimein ottaa Facebook-jättiläisestä niskalenkin ja heittää juntan.

Sillä välin jos joku haluaa jatkossa minut keikalleen tms., niin suosittelen laittamaan viestiä joko suoraan Facebookissa, Twitterissä tai sähköpostilla. Tapahtumakutsuja en aio enää avata.
Avainsanat: ,

2 kommenttia kirjoitukseen Turha kutsua, ei kiinnosta

  1. Joonas kommentoi:

    Ai että kun on sydäntä lämmittävää lukea tälläinen ”ennen oli kaikki paremmin” postaus :3 Oldschool or no school! Herkistää ison miehen.

    Eikä noista kaikista kutsuista tuu mulle (onneksi?) edes huomautusta, eli osa saattaa mennä ohikin. Toisaalta, aika suuri osa niistä on tosiaan turhia.

    1. Jukka Tulensytyttäjä Jukka Tulensytyttäjä kommentoi:

      Vanhassa vara parempi, todellakin. Ja siis, mua lähinnä jurppii se, että kaikki roskakutsut peittää alleen ne kivat kutsut. Mullekaan ei tuu ilmoitusta kaikista kutsuista ja se on tavallaan samalla tosi hyvä, mutta myös tosi huono juttu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.