Traffic Island – Kauniiden naisten jälkeen toiseksi paras asia Turussa

promo1_highres_by_petri-huhtinen

Ai hitsit! Vähän harmittaa etten ehtinyt tarttua turkulaisen Traffic Islandin uuteen Johnny Had A Boyfriend  -biisiin edellispäivänä. Maitohotelli-Markku kirjoitti siitä jo kattavan analyysin, mutta minä olen vain kuunnellut kappaletta repeatilla, työmatkoilla ja kotona.  Yhtyeen comeback-sinkku on helvetin älykkäästi rakennettu pop-kappale, joka sai minutkin ihastumaan vanhaan rakkaaseeni uudestaan.

Mutta niin, kyseessä todellakin on comeback. Traffic Island on viimein palannut useamman vuoden tauolta. It was about fucking time. Täytyy myöntää, että diggailin ”träfäreistä” jo back in the day asuessani Turussa vuonna 2007. Olen tuntenut Ruohosen veljekset (samaiset miekkoset, jotka muuten vaikuttavat myös Yournalist -yhtyeessä) nyt 10 vuotta, OMG. Ja olen todella iloinen että tänään voin puhtain sydämin kirjoittaa, että uusi biisi Johnny Had A Boyfriend on mielestäni parasta Traffic Islandia (ja ehkä Ruohosta muutenkin) so far.

Olen aina arvostanut Santerin (basso) tekstejä. Hänen kynästä tämänkin kappaleen sanat ovat tainneet syntyä. Niissä nostetaan pieniä mitättömän tuntuisia yksityiskohtia värittämään isompaa kokonaisuutta. Tonight I’m alone at the diner, it stays forever untold. Jää kertomatta että tämän kappaleen yksinäisellä vanhapoika Johnnylla oli joskus poikaystävä, vaikkei sitä silloin sellaiseksi osannut tai uskaltanut tunnustaa.

En tiedä, jotain Ville Ahosmaista tässä kaikessa on. Voi olla, että efekti syntyy korkealta laulettavista falseteista tai sitten kauniista melodiankuljetuksesta. Tai sitten siitä, että yhtye on samaan aikaan todella kaupallinen, silti menettämättä mitään taiteellisesta annistaan. Ihmeellisiä musiikin Coenin veljeksiä nämä Ruohoset. Oli miten oli, aivan ehdottomasti hienoimpia biisejä hetkeen. Ota hyvä asento, laita video pyörimään ja ole niin kuin olet.