The Wrecking Queens – Suomen seuraava indiepop-kiituri?

Kuva: Päiviö Omwami

Kuva: Päiviö Omwami

Pakko myöntää, että turhan usein tulee tuomittua kirjan kannen perusteella. Itselläni välittömästä giljotiinista saavat usein nauttia major-yhtiöiden uudet sainaukset, varsinkin jos artistin nimi tai promokuva ei juuri sillä hetkellä miellytä. Kun viime vuonna kymmenen vuotista uraansa juhliva The Wrecking Queens esiteltiin isommalle yleisölle Sonyn toimesta neljä vuotta sitten, muistan ajatelleeni että jes kiva, taas yksi majorin yritys lyödä läpi kovaa rockia soittava mimmibändi.  Ah kuinka hölmö olinkaan.

Kuinka vähän kokonaiskuvasta tiesinkään. Vaikka päällisin puolin The Wrecking Queens ehkä tuolloin olikin pitkälti leibelinsä brändäämä luomus, alla kupli paljon enemmän – oikeasti hyviä biisejä säveltävä ja tiukasti soittava bändi, joka oli luonut uransa polkuja jo vuosia ennen Sonyn kelkkaan hyppäämistä.

Nyt The Wrecking Queens on pitkähkön tauon jälkeen täällä taas. Vapaana Sonyn muovisista kahleista, uuden Zebra and Snake -yhtyeessä vaikuttavan Matin tuottaman Pigeons -kappaleen kanssa. Ja sanomattakin selvää, että muutaman vuoden levähdystauko on tehnyt yhtyeelle hyvää. Nyt edessämme seisoo oikeasti varteenotettava indiepop-yhtye ajankohtaisella soundilla ja todella tyylikkäällä biisillä.

Pigeons tuo mieleeni 80-luvun ja etenkin kyseisen aikakauden estetiikasta ammentavan, pari vuotta sitten maailman suosioon ponkaisseen amerikkalaisen HAIM -yhtyeen. Sillä erotuksella, että The Wrecking Queensissa on suomalaista melankoliaa ja amerikkalaisille myrkyllistä singlemittoja karttavaa rakentelevaa sovitusta.

Yhtye valmistelee tällä hetkellä syksyllä julkaistavaa kakkoslevyään. Yhtye operoi tällä hetkellä täysin itsenäisesti, lukuunottamatta Fullsteamin keikkamyyntiä. Jäämme odottamaan minkälainen menestystarina The Wrecking Queensista vielä saadaan. Pigeonsin perusteella odotukset nousevat todella korkealle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.