Tärppilistaa #TMW2015:lle!

Kuva: TMW.ee
Kuva: TMW.ee

Jaiks! Tallinn Music Week koputtelee jo ovella. Ensi viikolla se sitten alkaa. Lähden itse reissuun jo keskiviikkoaamuna ja aion käyttää päivän tehokkaasti ainakin tutustumalla keikkapaikkoihin, Kalamajan alueeseen sekä ehkä tehdä vanhan kunnon vanha kaupunki ylösalas -kävelyn.

Ehdin jonkun verran kartoittamaan festivaalin lineupia etukäteen, mutta kuten aina aion jättää sijaa sattumalle, enkä kartoita etukäteen liian tarkasti kulkemisiani. Alla jonkin sortin go-to -lista, johon olen kerännyt vähän jotain jokaiselle. Nappaa siitä omaan ohjelmaasi, jos jokin oheisista maistuu.

Silmääni osui esiintymisaikatauluja kartoittaessani, että jumaliste osa keikoista alkaa myöhään. Tässä pitää suomipojan olla nyt tarkkana ettei tule pämpättyä tajua totaalisen kankaalle täysin etuajassa. No, järki käteen ja olut pöydälle lienee sellainen hyvä vinkki, jonka tässä voin antaa itselleni ja kaikille muille.

Tässä tätä tärppilistaa s’il vout plaît (huom! ei hyvyysjärjestyksessä):

#5 Galvanic Elephants (EE) (TMWLIVE @ Kino Sõprus, LA 28.3. klo 0100)

Galvanic Elephants on electropoppia soittava virolaisyhtye. Sen ydin rakentuu maalailevien pohjien, iskevien biittien sekä matalalla äänellä julistavan laulun pyhään kolminaisuuteen. Yhtye tuo mieleeni suomalaisen SOLANOn, joka julkaisi debyyttialbuminsa vuoden alussa. Galvanic Elephants taasen julkaisi debyyttinsä vuosi takaperin ja soitti sen tiimoilta mm. Positivus Festivalilla Latviassa.

#4 Jennie Abrahamson (SWE) (TMWLIVE @ Kino Sõprus, LA 28.3. klo 2000)

Ehkä suomalaisille jo enemmän tuttu ruotsalainen Jennie Abrahamsonkin nähdään Tallinn Music Weekillä. Itselleni Jennie tuli tutuksi n. puoli vuotta sitten kun ansioitunut GAEA  -musiikkiyhtiö hoiti naisen albumipromon Suomessa ja toi hänet myös Suomen rundille. Jennien musiikki tuo mieleeni jonkilaisen yhdistelmän Florence + The Machinea ja Lykke Litä astetta kotikutoisemmalla ja ruotsalaisemmalla viballa.

#3 Desert Mountain Tribe (UK) (TMWLIVE @ Von Krahl / Alakerta, PE 27.3. klo 2115)

Desert Mountain Tribe on mielestäni hauska bändi siinä mielessä, että se kuulostaa siltä miltä suomalainen Big Wave Riders voisi kuulostaa kaleidoskoopin läpi kuunneltuna. Tämä lontoolaiskolmikko ei kuitenkaan ole yhden tempun poni. Bändin materiaali vaihtelee nopeatempoisesti essopolkasta aina hitaimpaan blossijumiin. Avainasemassa on surisevat ja miljoonan efektipolkimen kautta kulkevat kitarat ja timanttinen rumputykittely.

#2 Elephants from Neptune (EE) (TMWLIVE @ Sinilind / A, TO 26.3. klo 0030)

Kun näin Elephants from Neptunen livenä pari vuotta takaperin yhtye teki suuren vaikutuksen tiukalla livesoitollaan. Silloin biisimateriaalissa oli kuitenkin vielä työstämisen varaa. Nyt pari vuotta myöhemmin olen varma, että bändi on timanttiakin kovempaa kobolttia, vai mitä ainetta ikinä Neptunuksessa onkaan. Yhtye kuvailee itseään Foo Fightersin ja Princen vanavedessä kulkevaksi riffirockiksi. Aika osuvaa. Neptunen elefantit oli jokin aika sitten muuten baltialaisista bändeistä Deezer -musiikkipalvelun kuunnelluin. Ei huono.

#1 Carnival Youth (LV) (TMWLIVE @ Rock Café, PE 27.3. klo 0130)

Tämä latvialainen nuori yhtye on ehkä tämän listauksen se kaikkein kuumin nouseva kyky. Carnival youth soittaa neo-folkia. Yhtye muistuttaa jonkin verran omaa suosikkibändi Of Monsters and Meniä. Carnival Youth ei vaan ole yhtä seesteistä, vaan on huomattavasti rosoisempaa ja ehkä jossain määrin myös rockimpaa ja suoraviivaisempaa. Yhtye julkaisi juuri debyyttialbuminsa ja on nyt kiertämässä Eurooppaa sen tiimoilta. Ompa yhtye muuten esiintynyt Suomessakin, viime vuoden Lost in Music -festivaaleilla Tampereella.